Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΙΚΑ: Πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ - Οδηγίες - Εγκύκλιοι

Μπορείτε να δείτε παρακάτω όλα όσα ισχύουν για τη μετάβαση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του πρώην ΟΠΑΔ (άρα και των συνταξιούχων στρατιωτικών) στο ΙΚΑ. Οδηγίες, εγκύκλιοι με όλες διευκρινίσεις σχετικά με τις παροχές που δικαιούνται πλέον οι παραπάνω ασφαλισμένοι αλλά και... τις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας εξέδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Το Σάββατο 25/10/2014 μέχρι και την Κυριακή 26/10/2014, έγινε η μετάπτωση των μηχανογραφικών δεδομένων Μητρώου των ασφαλισμένων, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οπότε και έγινε αυτομάτως η απόδοση ΑΜΑ-ΙΚΑ καθώς και η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας. Έτσι, από τη Τετάρτη 29-10-2014 οι ασφαλισμένοι των δύο Τομέων (εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και τα έμμεσα μέλη αυτών) θα εξυπηρετούνται, για:

α) έκδοση ή αντικατάσταση των βιβλιαρίων ασθενείας τους, β) διακοπή, αναστολή ή κατάργηση του ασφαλιστικού τους δικαιώματος γ) χορήγηση ευρωπαϊκών εντύπων και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης και δ) χορήγηση εξόδων κηδείας από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας, όπου μεταφέρθηκε και το προσωπικό του πρώην ΟΠΑΔ.

ΙΣΧΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ:
- Η ασφαλιστική ικανότητα των εν ενεργεία και συνταξιούχων ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ ισχύει μέχρι τη λήξη της υπαλληλικής σχέσης ή τη διακοπή της συνταξιοδότησης.

- Για τον/ην σύζυγο η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας υφίσταται έως ότου επέλθει μεταβολή της ασφαλιστικής του κατάστασης (εργασία, διαζύγιο, θάνατος).

- Για τα τέκνα η ισχύς λήγει με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας και ανανεώνεται έως το 24ο έτος με βεβαίωση σπουδών για τα σπουδάζοντα τέκνα ή με βεβαίωση αποδεικτικού ανεργίας εφόσον είναι άνεργα και άγαμα τέκνα...................  Περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται