Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Νέο Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος Ναυπλίου/ΕΑΑΣ

Από σήμερα στο παράρτημά μας ανέλαβε νέο συμβούλιο αποτελούμενο από τους:

Σχη (ΜΧ) ε.α Οικονόμου Κων/νο, πρόεδρο,
Σχη (ΜΧ) ε.α. Νταλιάνη Πέτρο, αντιπρόεδρο & ταμία
Τχη (ΠΖ) ε.α. Ιωαννίδη Γεώργιο, γραμματέα

Έχει γίνει πρόταση και αναμένεται η έγκριση της ΕΑΑΣ για τον διορισμό και του 4ου μέλους που μας έλειπε (θα ενημερωθείτε σχετικά).

Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε κοντά σας και στα προβλήματα που όλοι βιώνουμε, αλλά και μέσα από εκδηλώσεις να ενωθούμε και πάλι (γιατί μας ενώνουν πολλά και ΔΕΝ μας χωρίζει τίποτα). 

Με εκτίμηση
Κώστας Οικονόμου
Πρόεδρος ΤΣ

Δελτίο Τύπου ΥΠ.Ε.Κ.Α. για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τους Στρατιωτικούς

Από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, μας διαβιβάσθηκε δελτίο τύπου (ΔΤ) που εκδόθηκε σχετικά με τις διατάξεις που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν τους Στρατιωτικούς........ Περισσότερα 

Ξεπέρασαν τις 140.000 οι αιτήσεις προς το ΝΣΚ

Τελευταία ημέρα σήμερα (31.07.14) και οι αιτήσεις προς το ΝΣΚ αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 140.000, όπως μπορείτε να δείτε και σε παρακάτω φωτό που απεικονίζει ως αριθμό πρωτοκόλλου τον αριθμό 139.020 (στις 10:30). Ας ελπίσουμε ότι η «πληθώρα» των αιτήσεων, θα στείλει κατάλληλα μηνύματα, στους αρμόδιους. Επίσης δεν ξέρω αν υπολογίζονται και οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στα κατά τόπους γραφεία του ΝΣΚ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αναστάτωση στο Πεντάγωνο με τους αξιωματικούς να σκέφτονται την αποστρατεία...

Ακούγονται και γράφονται πολλά. Ας περιμένουμε. Πάντως όσοι πρόλαβαν (απ' ότι φαίνεται) ... πρόλαβαν

 «ΚΥΜΑ» ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΕΦΑΠΑΞ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Πεντάγωνο και γενικά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι πληροφορίες, ότι οι στρατιωτικοί θα παίρνουν εφάπαξ από τα Μετοχικά Ταμεία τους ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που θα έχουν αυτά.

Είναι γνωστό ότι 
τα Μετοχικά Ταμεία δεν είναι στην καλύτερη οικονομική τους κατάσταση και αν ισχύσει αυτό τότε τα εφάπαξ που θα δίδονται σε όσους αποστρατεύονται θα είναι συρρικνωμένα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τις συζητήσεις που γίνονται στους διαδρόμους του Πενταγώνου αλλά και σε όλες τις μονάδες και των τριών Κλάδων (Στρατός, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό), μεγάλο ποσοστό αξιωματικών που έχουν εισαχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων πριν από 25 χρόνια σκέφτονται να υποβάλλουν αίτηση αποστρατείας, μήπως και προλάβουν έτσι να πάρουν το εφάπαξ τους με τα έως τώρα καλά δεδομένα και όχι «κουτσουρεμένο»..... Περισσότερα

Αξιωματικοί και δημοσιεύματα

Ένα αξιόλογο άρθρο...

Τελευταία, εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από 1/8/2012 (απόφαση 2192/2014 Ολομέλειας).

Την απόφαση αυτή ακολούθησαν δημοσιεύματα στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο με... απαξιωτικούς, υβριστικούς υποτιμητικούς, καταφρονητικούς και απαράδεκτα εμπαθείς για τους αξιωματικούς χαρακτηρισμούς, με ρηχό, θορυβώδη, απληροφόρητο και συγχυτικό λόγο. Χαρακτηρισμοί, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά απηχούν αντιλήψεις που αντιστρατεύονται τη θεσμική, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των στρατιωτικών, που καθορίστηκε από τον κοινοβουλευτικό νομοθέτη, είναι το αντιστάθμισμα των απαγορεύσεων, των περιορισμών και των ειδικών συνθηκών εργασίας, που συνεπάγονται αυξημένους κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και της αναγνώρισης της εθνικής σημασίας της αποστολής που αναλαμβάνουν και επιτελούν.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους .... Περισσότερα

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

''Η Μεσόγειος κλειδί των γεωπολιτικών αλλαγών''. Συνέντευξη του Υπτγου ε.α Νίκου Καρατουλιώτη

O χώρος της Μεσογείου, είναι  το κλειδί των δομικών γεωπολιτικών αλλαγών με παγκόσμια σημασία που αυτή τη περίοδο συντελούνται, οδηγώντας ουσιαστικά σε μία νέου τύπου "Γιάλτα" με επαναχάραξη συνόρων και χωρών και τέτοιες αλλαγές ιστορικά γίνονται δυστυχώς με αίμα και πόνο για τους απλούς ανθρώπους.

Νέα μείωση του ΕΚΟΕΜΣ κατά 15%

Πριν λίγες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα για μερίσματα "ασανσέρ". Ανάλογα με τα έσοδα δηλαδή τα μερίσματα θα αυξάνονται ή θα μειώνονται. Προς το παρόν τα δικά μας έχουν μόνον μία κατεύθυνση, την κατηφόρα. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ (ΕΔΩ) στις Παροχές του ΕΚΟΕΜΣ ότι «Ο ΕΚΟΕΜΣ χορηγεί στους μερισματούχους του ΜΤΣ τους προερχομένους από το Στρατό Ξηράς, οικονομική ενίσχυση, η οποία υπολογίζεται με βάση τα κατά βαθμό και χρόνο μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ, αναλογούντα μερίδια και ισούται με το γινόμενο των μεριδίων...

Αναχώρησε για την «τελευταία του μετάθεση» ο Υποστράτηγος Δ.Κωσταράκος

Το πάλεψε με αξιοπρέπεια ο Υποστράτηγος Δημήτρης Κωσταράκος που τον αξίωσε  Ο θεός να καμαρώσει το γιό  του  Μιχάλη Στρατηγό και Αρχηγό του  ΓΕΕΘΑ !
Ο Υποστράτηγος  Δημήτρης Κωσταράκος (αναχώρησε για την τελευταία μετάθεσή για το  Κοιμητήριο του  με ανοιχτό φύλλο Πορείας χωρίς  επιστροφή) … Έπασχε απο μακροχρόνια αρρώστια  και το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να φύγει με αξιοπρέπεια, ζητώντας να το σεβαστεί και ο Χάρος.
Στην εξώδιο ακολουθία του Υποστράτηγου Δημήτρη Κωσταράκου  μεταξύ άλλων παρέστησαν...

Επί τάπητος τα σενάρια για ενστόλους

Πρόταση για «κούρεμα» τόσο των αναδρομικών που περιμένουν οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας, όσο και των αποδοχών που βάσει των δικαστικών αποφάσεων θα έπρεπε να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε μία προσπάθεια να «συμμορφωθεί» με τις δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα να μην εκτροχιαστεί η δημοσιονομική πολιτική, το οικονομικό επιτελείο έχει διαμορφώσει σειρά σεναρίων που οδηγούν στη μερική αποζημίωση των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ψάχνουμε για νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας; Το Μαξίμου "δίνει" Αβραμόπουλο για επίτροπο!

Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου “παίζει” δυνατά τα τελευταία 24ωρα για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ. Μετά από την οριστική απόρριψη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά ,οι φήμες φούντωσαν για τα καλά και αρκετοί πολιτικοί συντάκτες μετέδιδαν από χθες το βράδυ πληροφορίες που θέλουν περίπου βέβαιη την επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Καμία δήλωση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Σε καμία δήλωση και κανένα σχόλιο δεν έχει προχωρήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr. . 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

Εφάπαξ τέλος για τους στρατιωτικούς που δεν ζουν με "παράσημα" - Έρχονται παραιτήσεις

Τα όσα προβλέπονται στο δυσκολονόητο κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τους στρατιωτικούς μπορούν να περιγραφούν με δυο λέξεις: Εφάπαξ τέλος!

Αυτό είναι το νόημα που βγάζουν όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν το κείμενο των επίμαχων άρθρων που αποκάλυψε το onalert.gr. Όπως γράφει η ιστοσελίδα ο νέος τρόπος πρόβλεψης θα ισχύσει όπως αναφέρεται από την 1-1-2015 και αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το επόμενο 5μηνο...

Η παρακράτηση «ψαλιδίζει» τις συντάξεις

Αυξομειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν από την Τετάρτη 30 Ιουλίου, περισσότεροι από 1,1 εκατ. ασφαλισμένοι.
Και αυτό γιατί τίθεται, για πρώτη φορά, σε εφαρμογή το σύστημα του ενιαίου υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί του αθροίσματος όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) που λαμβάνει μηνιαίως κάθε συνταξιούχος.

Ερωτηματικό ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μετά την μετακίνηση Αβραμόπουλου στην Κομισιόν
Μάκης Πολλάτος

Ποιος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο; Ο νέος υπουργός θα προέρχεται από τη ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ, ή θα πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο; Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας ο κ. Αβραμόπουλος

Από τις Βαλτικές Χώρες στη Θράκη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός
Οι Βαλτικές Χώρες ήταν για χρόνια υπό σοβιετική κατοχή και κανείς δεν πίστευε στη δεκαετία του ’80 ότι θα μπορούσαν μια μέρα να είναι ελεύθερες, αφού θεωρούσαν ότι η Σοβιετική Ένωση θα ήταν αιώνια. Κι όμως οι Βαλτικές Χώρες όχι μόνο είναι ελεύθερες, αλλά είναι μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004, ενώ χρειάζεται μια δεκαετία για να τελειώσει η διαδικασία της ενταξιακής πορείας. Και αυτό έγινε μέσω μιας απελευθέρωσης δίχως πόλεμο. Αν το σκεφτούμε ορθολογικά πώς κατάφεραν αυτές οι τρεις χώρες να περάσουν από ένα σοβιετικό καθεστώς σε ένα ευρωπαϊκό δίχως να περάσουν από μια εμπόλεμη κατάσταση σε επίπεδο στρατηγική, θα αντιληφθούμε ότι υλοποιήθηκε ένα νοητικό σχήμα που ήταν αδιανόητο για τους περισσότερους.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΩΝ AYΞΗΣΕΩΝ 6%-10% ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ

Αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 6% μέχρι και 10% προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση στους Στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο...σκόπελος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Η κυβέρνηση, είτε με την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους Στρατιωτικούς, είτε με τροπολογία ή και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προτίθεται να λύσει το πρόβλημα στο πνεύμα, αλλά όχι και στο γράμμα της απόφασης του ΣτΕ...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Έως τον Οκτώβριο στην Αργολίδα οι προθεσμίες για τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο

Μισό εκατομμύριο δηλώσεις κτηματογράφησης αναμένεται να «τρέξουν» στο διάστημα του επόμενου τριμήνου, με τους κατοίκους Κοζάνης, Αργολίδας και Αρκαδίας, να έχουν προθεσμία δήλωσης της περιουσίας τους έως τις αρχές Οκτωβρίου του 2014. Οι διαδικασίες εισέρχονται σε κανονική τροχιά υλοποίησης, με την επόμενη φάση να «ανοίγει» για τις περιοχές της Πέλλας, Έβρου και Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» πρόκειται για συνολικά 400 χιλ. δηλώσεις στον Νομό Κοζάνης και περίπου 120 χιλ. δηλώσεις στους Νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας, με τη συλλογή να αφορά το υπόλοιπο των νομών, που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη γενιά κτηματογράφησης, περιλαμβάνοντας έτσι συνολικά 11 ΟΤΑ του καλλικρατικού δήμου Ναυπλιέων, 8 ΟΤΑ του καλλικρατικού δήμου Άργους-Μυκηνών και το υπόλοιπο του Νομού Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, στην περιφέρεια Κοζάνης έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 13.185 γεωτεμάχια, ενώ 5.393 δικαιώματα προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων, παρότι δεν δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (π.χ. περίπτωση συνιδιοκτησίας, όπου ο ένας συνδικαιούχος δήλωσε το ποσοστό του και ο άλλος όχι, ή περίπτωση που από τον ίδιο τίτλο ιδιοκτησίας προκύπτουν δύο δικαιώματα εκ των οποίων το ένα δηλώθηκε και το άλλο όχι κ.ο.κ.). Επίσης, 452 γεωτεμάχια έλαβαν τον χαρακτηρισμό «αγνώστου ιδιοκτήτη» (ποσοστό 3,43%), ενώ για 461 γεωτεμάχια δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους στους χάρτες (ποσοστό 3,5%).

(Πηγή: ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ)

Οι απόστρατοι θέλουν τη σύνταξη Α/ΓΕΕΘΑ ίδια με του προέδρου Αρείου Πάγου

Τα σημεία στα οποία το ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) θα επικεντρωθεί στην επόμενη τριετία κοινοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΑΣ.
Κύριοι στόχοι-θέσεις της Ένωσης είναι, όπως... προκύπτει, η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των αποστράτων σε πρακτικό και συμβολικό επίπεδο (ίδρυση οίκου ευγηρίας, να μην υπολογίζεται το ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξη, να καθιερωθεί η «Ημέρα Αποστράτου», εξίσωση σύνταξης Α/ΓΕΕΘΑ με τον πρόεδρο του Α.Π.), αλλά και ο «εξορθολογιομός» όπου είναι αναγκαίος π.χ. με τον περιορισμό κάποιων προνομίων συγκεκριμένων κατηγοριών «επιτίμων».

Σημεία αναφοράς
Αναλυτικά, η ΕΑΑΣ στα σημεία αναφοράς της Ένωσης για την επόμενη τριετία αναφέρει .... Περισσότερα

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 6%-10% σε Στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

Αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 6% μέχρι και 10% προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο... σκόπελος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κυβέρνηση, είτε με την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς, είτε με τροπολογία ή και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προτίθεται να λύσει το πρόβλημα στο πνεύμα, αλλά όχι και στο γράμμα της απόφασης του ΣτΕ, αυξάνοντας τις αποδοχές των στρατιωτικών, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομική εκτροπή και, κυρίως, αντιδράσεις άλλων κοινωνικών ομάδων.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και φαίνεται να καταλήγει σε ένα, αυτό ............. Περισσότερα

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

"Να πάρουν οι Έλληνες την τύχη τους στα χέρια τους" - Ποιοι το προτείνουν

“Να πάρουν οι Έλληνες την ευθύνη” για τις τύχες τους, με δικό τους πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και Βιώσιμη Ανάπτυξη, προτείνει Διεθνές Συνέδριο
 Τερματισμό  των “προγραμμάτων στήριξης” της τρόικας με άμεση ανάληψη από την κυβέρνηση της ευθύνης τόσο του καθορισμού των νέων στόχων τους όσο και της υλοποίησής τους.
 Αυτή την προϋπόθεση-μιας δηλαδή με άλλα λόγια ''ελληνοποίησης - εθνικοποίησης'' -  μαζί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών για την άμεση αύξηση της απασχόλησης...

Προσοχή σε αυτό το κακόβουλο λογισμικό...

Για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, με την ονομασία CTB-Locker, προειδοποιεί με ανακοίνωση της η διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση.
«Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni», ενώ αποτελεί την εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Cryptolocker Ransomware.

Στυλιανός Νάσης: Η άμυνα δεν είναι χώρος για show

Επιμέλεια Δόνα Καπαρτή
Πυροβολώντας αποχώρησε από τη θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, κάνοντας λόγο για ιδιοτελή συμφέροντα και σπίλωση της αξιοπρέπειας «αυτών που δεν εξυπηρετούν το βόλεμα κάποιων».
 
Συγκεκριμένα, κατά  την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού Γεώργιου Μπασιακούλη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο...

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Δημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α – Μαθηματικός

  Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που η Τουρκία, με πρόσχημα τη διατάραξη του status quo στη ν. Κύπρο συνεπεία  της άφρονος ενέργειας του Ιωαννίδη, κατέλαβε την περιοχή βόρεια της γραμμής Κόλπος Μόρφου – Αμμόχωστος, που καλύπτει το 40% περίπου του εδάφους της. Στη συνέχεια, με την  εγκατάσταση  στην περιοχή αυτή των τουρκοκυπρίων, των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων...

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ δημοσιοποίηση Εκθεσης Ελέγχου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελεγκτών του ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελεγκτών του ΝΑΤΟ (ΙΒΑΝ) Δρ. Χαρίλαος Χαρίσης δημοσιοποίησε σήμερα, μετά από την έγκριση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου την έκθεση ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Κολλεγίου Αμυντικών Θεμάτων του ΝΑΤΟ (NATO Defence College, http://www.ndc.nato.int/ ).
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ...

Τι αλλάζει στις ταυτότητες ΕΜΘ και ΕΠΟΠ

Το ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια και δεν ήταν για λόγους τυπικούς. Τελικά τώρα αποφασίστηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ στα Στρατιωτικά Δελτία Ταυτότητας των μονιμοποιηθέντων Υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, στο πεδίο ΄΄ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ΄΄,  καθορίζεται η αναγραφή της ένδειξης ΄΄Μόνιμος΄΄.
        
 Όπως διευκρινίζουν πηγές του ΓΕΕΘΑ “γιια την αποφυγή άσκοπης οικονομικής επιβάρυνσης αλλά και την αποφόρτιση των οικείων Διευθύνσεων Προσωπικού...

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συνεργάτες Αβραμόπουλου: "Δεν υπάρχει θέμα επιτρόπου"

Τι λέει το περιβάλλον του ΥΕΘΑ για όσα κυκλοφόρησαν



"Τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί ποτέ" . Με αυτό το λακωνικό σχόλιο στενοί συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, σχολίασαν στα parapolitika.gr, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας , σχετικά με την πληροφορία ότι ο ΥΕΘΑ προορίζεται για την θέση του επιτρόπου. Κάνοντας μάλιστα ακόμα πιο ξεκάθαρο το θέμα...

Η αλήθεια για το... "ατύχημα" Αβραμόπουλου στην Πάρο

Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα στο usay.gr για το «ατύχημα» που είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Πάρο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία.
Οι νέες πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό να οδηγούσε το αυτοκίνητό του, όταν ένα μηχανάκι έπεσε επάνω στο όχημα.
Το ατύχημα βεβαίως δεν ήταν σοβαρό...

Γάιδαρο - καμικάζι εξουδετέρωσε ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα

Η Χαμάς τον είχε φορτώσει με εκρηκτικά και θα τον πυροδοτούσε από μακριά, όταν έφτανε στο ισραηλινό φυλάκιο στη Ράφα 

Έναν απρόσμενο κίνδυνο αντιμετώπισαν οι ισραηλινοί στρατιώτες στην πόλη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, οι οποίοι κόντεψαν να σκοτωθούν από έναν γάιδαρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού, οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς έζωσαν με εκρηκτικά ένα γαϊδουράκι και το έστειλαν ως «βομβιστή αυτοκτονίας» στην ισραηλινή πλευρά. 

Η πρώτη των πρώτων ειναι κόρη στρατιωτικού!

Με βαθμό πρόσβασης 19.83 περνάει στην Ιατρική Αθηνών η Νικολέττα Τάγκου από το 1ο Λύκειο Χολαργού κατακτώντας έτσι την πρωτιά σε Χολαργό-Παπάγου αλλά και μία υψηλή θέση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συνάντηση με Χαρδούβελη στρατιωτικών και αστυνομικών χωρίς αποτέλεσμα για το ΣτΕ

Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μετέβησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας, ζητώντας να πληροφορηθούν τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγιά τους. Ειδικότερα, ζητούν την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 (πριν από το 3ο Μνημόνιο) και την επιστροφή των αναδρομικών ποσών για όλο αυτό το διάστημα.
Όπως ανέφεραν, αμέσως μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό...

Συνάντηση Χαρδούβελη - Σταϊκούρα με ΕΔ & ΣΑ τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη μετέβησαν σήμερα Τρίτη εκπρόσωποι των "ενστόλων" (κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι ήταν), ζητώντας να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών τους. Όπως ανέφεραν αμέσως μετά, «δεν έλαβαν κάποια ουσιαστική απάντηση...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ


Αθήνα, 22 Ιουλίου 2014
     Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), σε συνέχεια της από 9 Ιουλίου 2014 ανακοίνωσής της, ενημερώνει ότι το άρθρο 93 του Ν.2362/95 αντικαταστάθηκε ήδη με το άρθρο 143 του Ν.4270/28-6-2014, χωρίς την επέλευση κρισίμων για τα μέλη της μεταβολών.
   Κατόπιν αυτού, διευκρινίζουμε πως εξακολουθούν να ισχύουν τα αναγραφόμενα στη σχετική ανακοίνωση της 9ης Ιουλίου...

Ο στρατηγός που ακρωτηριάστηκε στη μάχη και «κήδεψε» το πόδι του με τιμές και κανονιοβολισμούς. Εξελέγη πέντε φορές πρόεδρος του Μεξικού...

Ο Σάντα Άννα (1794-1876) ήταν στρατηγός στο Μεξικό. Σε μια μάχη κατά των Γάλλων στο Βέρακρουζ, ο Σάντα Άννα πυροβολήθηκε στο αριστερό χέρι και πόδι. Το πόδι του από τον αστράγαλο και κάτω θρυμματίστηκε και γι΄αυτό έπρεπε να ακρωτηριαστεί ολόκληρο.... 
Μετά τον πόλεμο ο στρατηγός οργάνωσε κηδεία για το ακρωτηριασμένο του πόδι με όλες τις προβλεπόμενες τιμές μιας επίσημης τελετής, δηλαδή 21 πυροβολισμούς, σημαία πάνω στο φέρετρο, επικήδειους λόγους και ποιήματα....  
Ο στρατηγός ήταν εγωιστής και φιλόδοξος και αξιοποίησε στο έπακρο τον ακρωτηριασμό του. Μπήκε στην πολιτική και συνήθιζε στους λόγους του να κραδαίνει το τεχνητό του μέλος ψηλά και με έμφαση...

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πόλεμος στη Γάζα: υπάρχει νικητής;

Γράφει η Δημοσιογράφος ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ  
Όσο κορυφώνεται η σφοδρή σύγκρουση Χαμάς – Ισραήλ, στη Γάζα, τόσο πιο δύσκολο είναι να διακρίνει κάποιος έναν “νικητή” ανάμεσα στους δυο αντιπάλους.  Το Ισραήλ θεωρητικά διαθέτει υπεροπλία και σφυροκοπεί με όλα του τα μέσα τη Γάζα νύχτα και μέρα, με ελάχιστες μέχρι στιγμής απώλειες, μόλις δυο νεκρούς. Καταγράφει σημαντικά πλήγματα, στη Χαμάς...

Στρατιωτική Ποίηση στο διαδίκτυο

Μια σειρά από Στρατιωτικά Ποιήματα (Παιάνες) γράφει το τελευταίο διάστημα και αναρτά στο διαδίκτυο ο Διευθυντής του τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών της ΣΣΕ, Αν. Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος.
Με στόχο την ανύψωση του ηθικού των στελεχών των ΕΔ και  αφιερώνοντας...

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση ΕΑΑΣ Λάρισας

Το απερχόμενο Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού απαρτιζόμενο από τους Σχη ε.α. Απόστολο Παπαπαρίση (πρόεδρο), Ταξχο ε.α. Νικόλαο Χυτούδη (αντιπρόεδρο), Σχη ε.α. Ηλία Φλούδα (μέλος), Τχη ε.α. Κων-νο Μανώλη (ταμίας) και Αστ. Υδντη ε.α. Δημήτριο Γκουγκοστάμο (μέλος), αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει:

· Πρώτα από όλους, τα 750 και πλέον μέλη του Παραρτήματος για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή σε κάθε είδους δραστηριότητα.

· Την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ για την πρόθεση να ακούσει τις απόψεις μας αν και το τελικό αποτέλεσμα απέχει μακράν του επιθυμητού.

Α-7: Μας αποχαιρετούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη θα πουν το τελευταίο εναέριο ''αντίο'' τα θρυλικά αεροσκάφη Α-7 Corsair. Αυτός είναι - μέχρι στιγμής - ο σχεδιασμός του Γενικού Επιτελείου για την διαδικασία τέλους των Α-7, αν και η επίσημη τελετή απόσυρσης προβλέπεται να έχει γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Στην στρατιωτική παρέλαση  ο σχεδιασμός προβλέπει την συμμετοχή 4  βομβαρδιστικών  Α-7 Κορσαίρ - ίσως ένα από αυτά διατηρηθεί για λίγες ακόμα ήμερες σε ενέργεια.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ "ΑΣΑΝΣΕΡ"

Μερίσματα «ασανσέρ» σε ετήσια βάση έρχονται σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία. Δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι που εισπράττουν μέρισμα από τα Μετοχικά Ταμεία Πολιτικών Υπαλλήλων, Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού θα βλέπουν από εδώ και στο εξής την παροχή να μεταβάλλεται κάθε χρόνο ανάλογα με τα έσοδα και τις δυνατότητες των Ταμείων.
Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, τα Μετοχικά Ταμεία υποχρεούνται από φέτος να διεξάγουν σε ετήσια βάση αναλογιστικές μελέτες.

ΦΩΤΟ-Τα αεροπλάνα αποφεύγουν… τον ουρανό της Ουκρανίας

Την ώρα που ο εναέριος χώρος των ευρωπαϊκών χωρών –μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας- είναι κατάμεστος αεροσκαφών… η εικόνα διαφοροποιείται άρδην, από τα σύνορα της χώρας και πέρα.
Όπως φαίνεται και στην εικόνα του flightradar24, στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας...

Η Πολεμική Αεροπορία έσωσε ξανά δύο βρέφη!

Δύο αερομεταφορές πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες από μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία κλήθηκαν από το ΕΚΑΒ να μεταφέρουν δύο μωρά Αθήνα και Ηράκλειο καθώς έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, στις 23:05 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας αεροσκάφος C-27J μεταφέροντας από τη Σάμο μωρό μόλις 5 ωρών σε θερμοκοιτίδα με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ...

ΚΥΠΡΟΣ,15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974.ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΣ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ (Κ.Α.Α.Υ.-ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ), ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ(ΕΛΔΥΚ).ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ...
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΗ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ο ΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΣ...

Ο πύραυλος που κατέρριψε το Boeing 777 (φωτό)

Το πυραυλικό σύστημα Buk που, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενοχοποιείται ότι ευθύνεται για την πτώση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία ,είναι ρωσικής κατασκευής και τεχνολογίας.
Το έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί και οι ρωσόφιλοι. Για να το λειτουργήσουν απαιτούνται καλά εκπαιδευμένα πληρώματα. Ωστόσο αρκούν και δύο μόνο άτομα να κάνουν εγκλωβισμό στόχου και εκτόξευση πυραύλου εναντίον αυτού.

"40 χρόνια μετά τον Αττίλα επιμένουν σε λύση Ανάν στην Κύπρο"- Μια ομιλία προειδοποίηση

Το Κυπριακό μέσα από την Ιστορία, την Πολιτική, την Λογοτεχνία και τα ΜΜΕ. Το κείμενο που ακολουθεί είναι η εισήγηση του Δημήτρη Αλευρομάγειρου, Αντιστράτηγου ε.α., διοικητή του 336 Τάγματος που σταμάτησε τον Αττίλα στην Λευκωσία.  Λέει αλήθεις για το τότε αλλά κυρίως για το σήμερα και το αύριο που κάποιοι ετοιμάζουν για το Κυπριακό.
Διαβάστε την ομιλία του στρατηγού Αλευρομάγειρου:

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν.
Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).