Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδού τα προνόμια των Στρατιωτικών κύριε Μητσοτάκη!!

Με τη γνώση ότι ανάλογα ισχύουν και στους άλλους κλάδους των Ε.Δ.
 
Η επιμονή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να “εντοπίσει” τις “παροχές” και τα “προνόμια” των στρατιωτικών έχει προκαλέσει σάλο. Εν ενεργεία και απόστρατοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους αλλά υπάρχει -ευτυχώς- ένας αξιοσέβαστος Ναύαρχος που σπεύδει να “βοηθήσει” τον υπουργό.

Ο Κωστής Γκορτζής , έχει το χάρισμα να γράφει καλά και καυστικά. Με αξιόλογη καριέρα στο ΠΝ , στενός φίλος και συνεργάτης του Νίκου Παππά από την εποχή του ΒΕΛΟΥΣ, ο κ.Γκορτζής έχει τον τρόπο του να λέει πολλά με λίγα λόγια.

Το κείμενο που “καθοδηγεί” τον κ.Μητσοτάκη στο “σαφάρι” των “προνομίων των στρατιωτικών από την προσωπική του ιστοσελίδα που όχι τυχαία έχει ονομάσει klafsigelos.blogspot.

Γράφει ο Ναύαρχος:

Κύριε Μητσοτάκη,
σωστή η απορία σας με το δεδομένο οτι ούτε στη θητεία σας αντιληφθήκατε τα ιδιαίτερα προνόμια των στρατιωτικών που ΤΩΡΑ θέλετε να πληροφορηθείτε.

Ας σας καταθέσω λοιπόν μερικά από τα προνόμια που απόλαυσα προσωπικά:

1. ‘Άδεια”. Πήρα την πρώτη μου δεκαήμερη άδεια οκτώ χρόνια μετά την ονομασία μου ως Αξιωματικός. Ούτε μία φορά στη σταδιοδρομία μου κατόπιν εξάντλησα τον δικαιούμενο μήνα κανονικής άδειας τον χρόνο “λόγω υπηρεσιακών αναγκών”…

2. “Υπερωρίες”. Αγνοώ την έννοια της λέξης αλλά γνωρίζω καλά ότι όσο υπηρετούσα (29 χρόνια)
στον Στόλο και στα Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού επί 200-250 ημέρες τον χρόνο ήμουν μακριά από το σπίτι μου και την οικογένειά μου “λόγω υπηρεσιακών αναγκών”.

3. “Γιορτές”. Την πλειονότητα των γιορτών πέρασα με το προσωπικό των Υπηρεσιών όπου υπηρετούσα, τους γονείς μου τους έβλεπα μια-δυό μέρες κάθε δυό χρόνια. Ακόμα και στις Εθνικές Εκλογές τις περνούσαμε “ένδον” σε …επιφυλακή.

4. “Κοινωνικές παροχές”. Ως Πλωτάρχης του Π.Ν. δεν είχα την οικονομική ευχέρεια να στείλω το παιδί μου σε ιδιωτικό παιδικό Σταθμό. Απευθύνθηκα στους Δημόσιους της περιοχής μου που απέρριψαν την αίτησή μου με βάση το δηλωθέν εισόδημά μου που ήταν …υψηλότερο από το δηλωθέν των εμφανώς πλουσιότερων γιατρών, δικηγόρων και ελεύθερων επιχειρηματιών γειτόνων μου τα παιδιά των οποίων ήταν δεκτά.

5. “Ευθύνες”. Όσο εσείς σπουδάζατε και εργαζόσασταν μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών των Τραπεζών (με τα …γνωστά αποτελέσματα της δουλειάς σας), οι συνάδελφοί μου κι εγώ αναλαμβάναμε την ευθύνη της διαχείρισης και συντήρησης Μονάδων του Στόλου για να τις έχουμε ετοιμοπόλεμες (γιατί άραγε…) και -κυρίως- την ευθύνη του προσωπικού μας σε συνθήκες πολλές φορές που μόνο σε ταινίες του I-Pad σας βλέπετε.

6. “Διευκολύνσεις”. Πολύς λόγος γίνεται και για το “προνόμιο” του θερέτρου της Αγίας Μαρίνας για τα στελέχη του Π.Ν., του Λ.Σ. και των Υπαλλήλων ΥΕΘΑ. Ο αριθμός του προσωπικού είναι τέτοιος που ελάχιστες φορές στη σταδιοδρομία του καθενός δίνεται η ευκαιρία της ..απόλαυσής του. Αλλά μόνο για αυτό το θέρετρο και τα άλλα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται λόγος. Για τα δικά σας τα …Τραπεζικά και άλλα τσιμουδιά, λες και αυτά δεν τα πληρώνει όλη η κοινωνία. Για να μην επεκταθούμε στους Οικοδομικούς Οργανισμούς, τα υπόγεια σούπερ μάρκετ…, δικά σας και άλλων…

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Γι αυτό δεν θα σας κουράσω άλλο.

Να σας προτρέψω όμως στο να καταργήσετε όσα προνόμια βρείτε. Δεν θα μπορέσετε ποτέ όμως να καταργήσετε το προνόμιο που είχαμε να ζήσουμε στον θαλασσινό πολιτισμό, όπου ο καθένας συνειδητοποιεί τόσο τα δικαιώματά του όσο και τις υποχρεώσεις του, όπου δένονται ισόβια οι ζωές των συνυπηρετούντων και όπου το καθήκον για την πατρίδα υπερτερεί -για την πλειονότητα τουλάχιστον- του όποιου “προνομίου”, υπό την έννοια που εσείς δεν θα καταλάβετε ποτέ σας.


ΠΗΓΗ:www.onalert.gr

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συμμετοχή ΤΣ Παραρτήματος Ναυπλίου

Το παράρτημά μας, σήμερα, στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων Ευεργετών του Ναυπλίου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Οικονόμου Κων/νος και Νταλιάνης Πέτρος αντίστοιχα.

 

Δείτε τα «ψίχουλα» που θα επιστραφούν στους Στρατιωτικούς (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΠΙΝΑΚΕΣ)

Και για όσους έχουν και ε.ε. και ενδιαφέρονται

Στην σημερινή (27/09/2014) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Αυτιάς παρουσίασε τις επιστροφές - «ψίχουλα» (μεικτά) στις αποδοχές των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, όπως τα έχει ανακοινώσει το ΥΠ.ΟΙΚ. Η δε βοηθός του Μάγδα (και οι καλεσμένοι του) απορούσε (απορούσαν) για το πόσο πολύ χαμηλά ήταν αυτά τα ποσά!!!.....Περισσότερα

Ίδια σχεδόν σύνταξη, είτε με δικαίωση είτε με ...ημίμετρα!!! (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κοιτάξτε τους πίνακες και τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας μας μόνος του

Η 1η φωτογραφία αφορά στα σημερινά. Η αφορά αν μου δώσει τα μισά (160 ευρώ) και η αν μου δώσει όλη τη περικοπή (320 ευρώ). Τι συμπεράσματα βγάζετε όσοι περιμένετε να δικαιωθείτε; Η ίδια σύνταξη είτε ξεκινάς από 2.129 είτε από 2.289. Για τη κατανόηση βλέπουμε το ποσό διόρθωσης και τη μηνιαία σύνταξη..... Περισσότερα

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Υποβολή προτάσεων και Ιδεών από το εν αποστρατεία προσωπικό!

Από mail φίλου αποστράτου
 
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σας γνωρίζει ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας και για το εν αποστρατεία προσωπικό, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, αποφάσισε τη δημιουργία εφαρμογής με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ, «www.army.gr».


Σκοπός της παραπάνω εφαρμογής είναι η παρεχόμενη δυνατότητα και για τα εν αποστρατεία στελέχη της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων και ιδεών, οι οποίες θα αποτελέσουν πολύτιμη πηγή άντλησης πληροφόρησης για βελτίωση ισχυουσών διαταγών, Νόμων και συνθηκών που αφορούν την υπηρεσία και τα στελέχη της (εν ενεργεία και εν αποστρατεία).


Η είσοδος στη παραπάνω εφαρμογή θα πραγματοποιείται με την χρήση του προσωπικού κωδικού αριθμού φακέλου ΕΚΟΕΜΣ.

Επισκέψεις του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ. σε Παραρτήματά της

Διαβάστε στην ανακοίνωση της Άρτας για τις προθέσεις της ΕΑΑΣ για την απόφαση του ΣτΕ

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς,  στα πλαίσια ενημέρωσης  των συναδέλφων - Μελών μας, επισκέφτεται τα Παραρτήματα της Ε.Α.Α.Σ.  Αιτωλ/ανίας, Άρτης και Πρεβέζης από 24 έως 27 Σεπ 2014.
 
      Εγκαινιάζεται έτσι το πλάνο σχεδιασμού επισκέψεων Μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.  που θα παραγματοποιούνται προκειμένου να ακούγονται οι απόψεις και τα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, να δίνονται  λύσεις και αναγκαίες εξηγήσεις, στο πνεύμα των δυνατοτήτων της  Ε.Α.Α.Σ. και φυσικά  των αποφάσεων του Δ.Σ.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου
                                                                                                                                                                              
 
Το Τ.Σ. του Παραρτήματος της  Ε.Α.Α.Σ.  Ν. Άρτης μας ενημερώνει σχετικά:
 
       Το Γραφείο του παραρτήματός μας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., Υπτγος  Δανιάς Ευάγγελος με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα που μας απασχολούν καθώς και για συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης.
      Η προσέλευση των συναδέλφων ήταν πολύ μεγάλη, η δε ενημέρωση ήταν αναλυτική και διεξοδική σε όλα τα θέματα που μας αφορούν και μας απασχολούν.
     Τα κυρίαρχα θέματα της ενημέρωσης και στη συνέχεια της συζήτησης που ακολούθησε, ήταν οι πληροφορίες που είχε για  αποκατάσταση των συντάξεων καθώς και ποιες θα είναι οι ενέργειες στη περίπτωση που δεν εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ. Μας έκανε γνωστό, πως  οι πρόεδροι των θεσμικών Ενώσεων κλήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ, όπου τους ενημέρωσαν για το σχέδιο που αφορούσε  στην αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και τους έδειξαν,χωρίς να τους επιδοθεί, και το σχετικό έγγραφο. Σε ότι αφορά το θέμα των ενεργειών, στην περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης στην αποκατάσταση τω συντάξεων, μας τόνισε με έμφαση ότι η Ε.Α.Α.Σ. είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, φθάνοντας μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
 

Νέος Πρόεδρος στο Μ.Τ.Α. - Νέα σύνθεση του Δ.Σ. (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: ΨΞ9Ν6-9ΤΣ)

Για τους φίλους της Π.Α. του νομού μας.

Πατήστε εδώ για την απόφαση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Βόμβα» Μπαλτάκου για τρόϊκα και ΕΔ: «Πρώτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά οι ΕΔ!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άραγε είναι αλήθεια ή προεκλογικά "τερτίπια":

«Αξιωματούχος» του ΥΠ.ΟΙΚ. τοποθέτησε τελευταίους των τελευταίων τους Έλληνες στρατιωτικούς στην μισθολογική κλίμακα στο μεγάλο «τσεκούρωμα» του 2012, τοποθετώντας πάνω απ΄ αυτούς ακόμη και τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Την αποκάλυψη «βόμβα» έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Onalert. Ο κ. Μπαλτάκος περιγράφει με λεπτομέρειες την επικοινωνία που είχε με τον «αξιωματούχο» του ΥΠ.ΟΙΚ. Δεν τον κατονομάζει για να μην τον «στοχοποιήσει» όπως λέει. Αλλά ο διάλογος που περιγράφει είναι απίστευτος! ....... Περισσότερα

Αποστρατείες και στα 58 για τους Στρατιωτικούς - Το σύστημα Ιεραρχίας

ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σε ηλικία 58 ετών θα αποστρατεύονται οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρεται σε προσχέδιο νόμου που συντάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ και έχει... δοθεί στα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ), προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί, κατά τους συντάκτες της, να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της καρατόμησης αξιωματικών και της αποχώρησής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, που τους έχουν ανάγκη ακόμα και σε ηλικία 48 ετών.

Σύστημα ιεραρχίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ερώτημα εάν θα συμφωνήσουν με αυτή την πρόταση τα Επιτελεία, και πολύ περισσότερο εάν τη δεχθεί σημαντική μερίδα μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών των Ε.Δ.

Τα Επιτελεία, πάντως, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις απόψεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια η πρόταση θα σταλεί στην ηγεσία του υπουργείου Αμύνης και κατόπιν στη Βουλή.

Οι αλλαγές, υποστηρίζει το ΓΕΕΘΑ, κρίθηκαν αναγκαίες τέσσερα χρόνια αφότου ετέθη σε ισχύ ο νόμος 3883/2010, με τον οποίον άλλαξαν πολλές πτυχές στο σύστημα ιεραρχίας και εξέλιξης των αξιωματικών των Ε.Δ.

Το ΓΕΕΘΑ, λοιπόν, θεωρεί ότι ο νόμος αυτός χρειάζεται επικαιροποίηση στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, ενώ πιστεύει ότι οι προτάσεις του συμβάλλουν στην κατάργηση των διακρίσεων των στελεχών με την υπαγωγή τους σε ένα και μόνο θεσμικό πλαίσιο, καθώς και στην εξάλειψη της πολυνομίας..... Περισσότερα

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Αργολίδας



Το Συμβούλιο του παραρτήματός μας πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας. Η επίσκεψη είχε σαν στόχο να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία και επαφή του συμβουλίου με τον Σεβασμιότατο, η ενημέρωσή του για το παράρτημα μας και τις δραστηριότητές του και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας. Του επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του παραρτήματος και της Μητρόπολης.     

Επιστροφή (;) των ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ από Νοέμβριο

Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι επιστροφές των μειώσεων στις αποδοχές των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας, καλύπτοντας ένα... τμήμα των απωλειών που υπέστησαν με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούλιο του 2012 (νόμος 4046/2012) και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα λάβουν στην παρούσα φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που «κόπηκε» πριν από δύο χρόνια, καθώς, όπως έχει εξαγγελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους στα προ περικοπών επίπεδα θα γίνει σταδιακά.

Όσον αφορά τα αναδρομικά που πρέπει να λάβουν σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτά θα αφορούν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014, και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2015.

Ειδικότερα κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αυξήσεις στους βασικούς μεικτούς μισθούς (στη συνέχεια θα περάσουν και στις συντάξεις) από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούν από 1% και θα φθάνουν έως το 13%. Τα ποσοστά αυτά... μεταφράζονται ανάλογα και με τον βαθμό σε αυξήσεις από 4 έως και 232 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα, προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ μεταξύ 4% και 18%..... Περισσότερα

Ανάγκη Άμεσης Αποκατάστασης των Μισθών και των Συντάξεων των Στρατιωτικών

Στα πλαίσια παρακολούθησης του θέματος υλοποίησης της απόφασης 2192/2014 της Ολομέλειας του  ΣτΕ  που αφορά τα απόστρατα Στελέχη και Μέλη μας, λάβαμε το παρακάτω ενημερωτικό δελτίο τύπου  από το γραφείο της Βουλευτού Τάνιας Ιακωβίδου, η οποία  κατέθεσε  στη Βουλή σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
 
Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών Ν.Δ. Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη με την οποία επιδιώκει την άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/7/2012, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής
 
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
 
ΘΕΜΑ:   Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/7/2012
 
Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, αναμένουν ακόμη την εφαρμογή της υπ’ αρ. 2192/2014 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους στο επίπεδο της 31/7/2012.
 
Και ενώ εξακολουθεί να μελετάται από το Υπουργείο Οικονομικών η αποκατάσταση των μισθών και συντάξεών τους, προετοιμάζεται νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
 
Η ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου πριν την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο επίπεδο της 31-07-2012 σύμφωνα με την αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ενδέχεται να ακυρώσει εμμέσως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επηρεάσει τον υπολογισμό των οφειλόμενων αναδρομικών με αποτέλεσμα νέες δικαστικές διαμάχες και κοινωνική αναταραχή.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος ζωής και η φορολόγηση των στρατιωτικών είναι τέτοιου επιπέδου, ώστε παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους. Συνεπώς υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση των μισθών και συντάξεών τους.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1) Γιατί καθυστερεί η δικαστικώς επιβληθείσα αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/07/2012;
 
2) Μπορεί να διαβεβαιώσει για τη σύντομη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/07/2012 σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;
 
3) Μπορεί να διαβεβαιώσει για το ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου δεν θα ακυρώσει κατά κανέναν τρόπο και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εφαρμογή της δικαστικής αποφάσεως που επιβάλλει την άμεση αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών;
 
Με τιμή
 
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 
Παναγιώτα(Τάνια) Ιακωβίδου
 
                                                                                                                                Εκ της
                                                                                                                                 Ε.Α.Α.Σ.

Ανακοίνωση -διευκρίνηση για Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και καταγραφή επιθυμούντων Μελών της Ε.Α.Α.Σ.

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2014
 
     Γνωρίζουμε στα Μέλη μας, σε συνέχεια της από 19 Σεπ 14 ανακοίνωσης αναφορικά με οίκο ευγηρίας που μας είχαν αρχικά γνωρίσει τηλεφωνικώς από το Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ότι λάβαμε σχετικό έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγειονομικού αυτού.
 
     Το έγγραφο της ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ αναφέρεται στην εντολή που έλαβε από τον  κ. Α/ΓΕΕΘΑ, να μελετήσει την πιθανή σύμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων με Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
 
      Κατόπιν αυτών των διευκρινίσεων, σας γνωρίζουμε ότι απαιτείται να προσδιοριστεί ο εκτιμώμενος αριθμός ενδιαφερομένων να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να αξιολογηθεί η αναγκαιότητα του έργου και να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν καλύτερη και πιο συμφέρουσα τιμή κατ’ άτομο.
 
     Προς τούτο, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, να το δηλώσουν (ως αρχική ανακοίνωσή μας) όπως παρακάτω:
 
    1.  Στην γραμματεία της Ε.Α.Α.Σ. (Κα Ζερβουδάκη) τηλεφωνικά στο 210 3633797 (εσωτ.: 14 ή 15) ή στο γραφείο Παπάγου, τηλ.: 2106512378, για όσους διαμένουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.
 
     2.  Για τους διαμένοντες εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, στα κατά τόπους παραρτήματα της Ε.Α.Α.Σ.
 
    Υποβολή των δηλώσεων ενδιαφέροντος έως 3 Οκτωβρίου 2014.
                                                                                                       
                                                                                                                                  Εκ της 
                                                                                                                                 Ε.Α.Α.Σ.

Ανανέωση για 1 χρόνο της σύμβασης του ΓΕΣ με την WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.

Πατήστε εδώ για να δείτε τους όρους της σύμβασης 

H πρόταση του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ για το νέο μισθολόγιο

Όπως κατατέθηκε στο συντονιστικό των 3 Ε.Α.Α. και στην επιτροπή του νέου μισθολογίου του Υ.ΕΘ.Α. (μέλος της οποίας ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου), τον Μάιο του 2013: Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές: Κατηγοριοποίηση σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-ΕΠΟΠ/ΕΜΘ, Ένταξη στα πρότυπα του Δημοσίου σε μισθολογικά κλιμάκια από 1-26, Συνάφεια κλιμακίων με έτη υπηρεσίας και διαφοροποίηση για ΑΣΕΙ (από 8-26), ΑΣΣΥ (από 2-20), ΕΠΟΠ/ΕΜΘ (από 1-14), Διατήρηση υφιστάμενων Β.Μ. και συντελεστών (Μ.Κ. 8 = Β.Μ. ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ), Διατήρηση υφιστάμενων ΕΧΥ (ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΗ) ή εναλλακτικά στα 40 έτη με ποσοστό 2% που θα χορηγείται με τη συμπλήρωση διετούς υπηρεσίας, προσαυξανόμενος επί του ίδιου ποσοστού για τις επόμενες πέντε (5) διετίες, επί ποσοστού 3% για τις επόμενες έντεκα (11) διετίες και μέχρι τη συμπλήρωση συνολικού ποσοστού 60%. Ο συντελεστής αυτός υπολογίζεται στο βασικό μισθό που δικαιούται κάθε φορά ο στρατιωτικός, Διατήρηση υφιστάμενων επιδομάτων ή εναλλακτικά κατάργηση μόνο του επιδόματος διοίκησης-διεύθυνσης και αντικατάσταση του με το επίδομα υπερωριακής εργασίας., για να μην υποστεί μείωση το εφάπαξ βοήθημα..... Περισσότερα

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Hμέρα Mνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Τιμήθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου η ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

Το παράρτημά μας στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. «Θεομάνας-Οδηγήτριας» Ν. Κίου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας Οικονόμου Κων/νος και Ιωαννίδης Γεώργιος αντίστοιχα. ενώ παρέστησαν και τα μέλη μας Καταβούτας Βασίλειος και Μαγιάκος Ιωάννης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του παραρτήματος στο «Μνημείο Ηρώων» παραπλεύρως του Ι.Ν.



ΚΑΑΥ

Η ΕΑΑΣ ζήτησε από τα μέλη προτάσεις για την τροποποίηση του συστήματος επιλογής στα ΚΑΑΥ.
Όσα μέλη επιθυμούν να ενημερωθούν και να υποβάλλουν προτάσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το παράρτημά μας ή να περάσουν από τα γραφεία μας, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας .

Οικονόμου Κων/νος
Πρόεδρος ΤΣ

Αρχιερατικό Μνημόσυνο

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι ο Δήμος Ναυπλιέων την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελέσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων Ευεργετών του Ναυπλίου.  

 Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Ναυπλίου και θα ακολουθήσει καφές σε καφετέρια της πόλης.  

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις

Ορκωμοσία Ν/Σ 2014 Ε ΕΣΣΟ

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι στο ΚΕΜΧ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 η ορκωμοσία της 2014 Ε’ ΕΣΣΟ.  

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στην παραπάνω εκδήλωση

Αλλαγές για εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΔΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Γύρω από την ίδρυση νέων εδρών που έχει προτείνει το ΓΕΕΘΑ περιστράφηκε η συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Δημοσίας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια χθες το πρωί. Σύμφωνα με...
πληροφορίες, εν όψει της εφαρμογής του νόμου για το Νέο Λύκειο την επόμενη σχολική χρονιά, οι συζητήσεις ανάμεσα στα τρία υπουργεία έχουν φουντώσει για τροποποιητικές ρυθμίσεις που θα «διευκολύνουν» τους υποψηφίους των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών.

Από τις ηγεσίες τηρείται σιγή ιχθύος, οι διαβουλεύσεις όμως είναι πυρετώδεις ώστε να προλάβει το υπουργείο Παιδείας τα χρονικά περιθώρια, αλλά να δοθεί και στα ιδρύματα ο απαραίτητος χρόνος να αναμορφώσουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Εισαγωγή νέων σπουδαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής άμυνας περιστράφηκε γύρω από την εισαγωγή νέων σπουδαστών και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν από θέματα εργαστηρίων έως και μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Η πρόταση του ΓΕΕΘΑ αφορά τη δυνατότητα ίδρυσης σχολών σε ΑΣΕΙ (Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και ΑΔΙΣΠΟ (Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου).
............... Περισσότερα

Ένα σοβαρό αντικίνητρο για ανυπότακτους

Οι Ε.Δ. χρειάζονται πλέον το στρατεύσιμο προσωπικό
ΣΑΦΗΣ είναι ο προσανατολισμός της νέας στρατολογικής νομοθεσίας. Πέρα από τη ρύθμιση επιμέρους θεμάτων, άμεσος στόχος είναι η αποθάρρυνση των φαινομένων ανυποταξίας.

Και τούτο διότι, σε αντίθεση με ό,τι... συνέβαινε πριν από 10 περίπου χρόνια -όταν είχε ψηφισθεί η προηγούμενη νομοθεσία-, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζονται όλο και περισσότερο στο στρατεύσιμο προσωπικό.

Η οικονομική κρίση και οι συνεχείς περιορισμοί του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμύνης ανέστρεψαν τον σχεδιασμό, που ήθελε τη σταδιακή μετατροπή του Στρατού σε ημι-επαγγελματικό, και ενδεχομένως -σε βάθος χρόνου- σε πλήρως επαγγελματικό.

Έτσι, οι προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.Ο Π.) έχουν «παγώσει» και οι οργανικοί πίνακες των μονάδων πρέπει να συμπληρώνονται με κληρωτούς οπλίτες, η θητεία των οποίων μάλιστα έχει περιορισθεί στους εννέα μήνες, στο πλαίσιο του παλαιού σκεπτικού για την επαγγελματικοποίηση.

Αξιοποίησεις
Να σημειωθεί ότι πρακτικά ο κάθε στρατεύσιμος είναι αξιοποιήσιμος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μόνο για επτάμισι από τους εννέα μήνες της Θητείας του, αφού ο υπόλοιπος χρόνος διατίθεται για τη βασική και άλλες εκπαιδεύσεις, καθώς και για προσαρμογή στη στρατιωτική ζωή.

Πρώτος στόχος, λοιπόν, είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κενά διά της αποθαρρύνσεως της ανυποταξίας.

Εκεί αποσκοπεί η μεταβατική διάταξη του νόμου, που προβλέπει αναδρομική εξαίρεση των ανυπότακτων από τις προηγούμενες προσκλήσεις για κατάταξη και την παραγραφή του αξιοποίνου της ανυποταξίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιασθούν για κατάταξη μέχρι το τέλος του 2015.

Η διάταξη αυτή αφορά ανυπότακτους που συμπληρώνουν το 35ο έτος της ηλικίας τους και, ως εκ τούτου, με τα παλαιότερα δεδομένα απαλλάσσονταν οριστικοί από τη στρατιωτική υποχρέωση.

Με το πέρας της ισχύος της διατάξεως αυτής, καταργείται η εκ των υστέρων τακτοποίηση της ανυποταξίας, κάτι που θα αποτελέσει σοβαρό αντικίνητρο για την παραμονή εκτός στρατεύματος προσώπων τα οποία συνήθως βρίσκονται στο εξωτερικό για σπουδές και έχουν αποφύγει τη στράτευση περιμένοντας να κλείσουν τα 35.

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 21/09/2014 – Σ.Λ.)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

"Κοιμήσου Αθήνα η Θράκη χάνεται"! Διαβάστε την ομιλία του υιού Σαδίκ στην Κομοτηνή

Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι στην Θράκη η Τουρκία δουλεύει εδώ και δεκαετίες μεθοδικά για να “καταλάβει” και να ελέγξει την περιοχή. Ο καλύτερος σύμμαχός της όλα αυτά τα χρόνια είναι η παρακμή του πολιτικού μας προσωπικού . Το οποίο για να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια παραπάνω δεν δίστασε να “χορεύει” στους ρυθμούς που το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ήθελε. “Αρκεί να σ΄ έβλεπαν να μπαίνεις στο τουρκικό προξενείο κι έβγαινες βουλευτής”, έχει πει ο για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

Κανένας από τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο δεν συγκινήθηκε. Και η “κυβερνώσα αριστερά” που πιθανόν να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας παραμένει προσκολλημένη σε “τσιτάτα” και εμμονές άλλων εποχών. Σ΄ όλα αυτά προσθέστε και τις επί της ουσίας αντεθνικές πρακτικές που ακολουθεί η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή στην περιοχή και προετοιμαστείτε για τα χειρότερα!

Αυτό που εντυπωσιάζει αλλά και προβληματίζει είναι ότι όλα αυτά δεν είναι …μυστικά. Είναι γνωστά στους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Και η αδιαφορία τους να ενεργοποιηθούν είναι πλέον ύποπτη.

Αφιερωμένη σ΄ όλους αυτούς η ομιλία του υιού του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή. Ομιλία που έκανε στο μνημόσυνο του πατέρα του . Η μεταφρασή της ,γιατί μίλησε στα τουρκικά έγινε από τα tourkikanea.gr.

Ο Λεβέντ Σαδίκ λέει αυτά που στην Αθήνα παριστάνουν ότι δεν ακούν. Ότι “οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η μεγαλύτερη μειονότητα παγκοσμίως”. Δεν το λέει τυχαία. Αφήνει και υποννοούμενα ότι το τροχαίο στο οποίο ο πατέρας του έχασε τη ζωή του “ήταν ύποπτο”..... Περισσότερα

ΝΑΤΟ: Έχασε... «στον τελικό» ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ!


Όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, δεν θα είναι τελικά πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα σήμερα, ο αρχηγός ηττήθηκε «στον τελικό» από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τσεχίας, ενώ... προηγουμένως είχε προκριθεί, με μεγάλο χαμένο τον αρχηγό της Ιταλίας, που φερόταν τις προηγούμενες ημέρες να έχαιρε της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η διαδικασία βέβαια θυμίζει λίγο... Eurovision, αφού μπλοκ χωρών υποστήριζαν τον υποψήφιό τους! Εντύπωση προκαλεί και ο παραγκωνισμός των ΗΠΑ, αφού στην πρώτη ψηφοφορία, ο εκλεκτός τους, ο Ιταλός Α/ΓΕΕΘΑ έλαβε 6 ψήφους, έναντι 8 του Έλληνα και 14 του Τσέχου. Ο νικητής έβγαινε στους 15 ψήφους, άρα ο Τσέχος ήθελε μόνο μία. Μόλις έφτασε το μέτρημα στο... μαγικό νούμερο, σταμάτησε η διαδικασία.

Και μόνο η υποψηφιότητα Κωσταράκου στη διαδικασία είναι τιμή για την Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία, ενώ αναδεικνύει και το καλό όνομα του Έλληνα αρχηγού στο πλαίσιο της Συμμαχίας, για τις ικανότητες και τις γνώσεις του.

(defence-point.gr)

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας στο Ριτσιόνε του Ρίμινι



 Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στο ελληνικό κοιμητήριο του Ριτσιόνε στο Ρίμινι της Ιταλίας, προς απόδοση φόρου τιμής και μνήμης στους πεσόντες Έλληνες Αξιωματικούς και Οπλίτες της ΙΙΙης   Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας.

 Η Ε.Α.Α.Σ. συμμετείχε με ευρεία αντιπροσωπεία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Υπτγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά.

Αντί της συνήθους ιστορικής αναφοράς των επιχειρήσεων στο Ρίμινι, σημειώνεται έκθεση του Στρατηγού «Αλεξάντερ» Διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων με τίτλο ''Οι Σύμμαχοι Στρατοί στην Ιταλία από 3 Σεπ.1943 μέχρι 12 Δεκ.1944'', όπου σημειώνει για την δράση της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας τα εξής:

"Στις 20 Σεπ 1944 έπειτα από πάλη χωρίς ελπίδα, εκκαθαρίστηκε το Σαν Φορτουνάτο και κατά την διάρκεια της Ν.20\21 οι Έλληνες υπό την Διοίκηση της 1ης Καναδικής Μεραρχίας, εισήλθαν στο ΡΙΜΙΝΙ. Ήμουν ευτυχής ,γιατί η επιτυχία αυτή είχε τόσο έγκαιρα λαμπρύνει τα πεπρωμένα της Ηρωικής αυτής χώρας, που ήταν η ΜΟΝΗ μαχόμενη σύμμαχος στο πλευρό μας, σε στιγμές ζοφερές και γιατί μία νέα νίκη στην Ιταλία είχε προστεθεί στη δόξα που αποκτήθηκε στα βουνά της Αλβανίας".

Η ομιλία για την εκδήλωση εκφωνήθηκε από τον Δκτή της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας (ΡΙΜΙΝΙ) , Ταξχο (ΠΖ) Ιωάννη Μακρή.   Δείτε εδώ

Ανακοίνωση για Οίκο Ευγηρίας και καταγραφή επιθυμούντων Μελών της Ε.Α.Α.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014
 
    Φέρεται εις γνώση των μελών της Ε.Α.Α.Σ. ότι προκειμένου το Γ.Ε.ΕΘ.Α. να προβεί στην ίδρυση οίκου (ων) ευγηρίας, απαιτείται η καταγραφή των συναδέλφων που επιθυμούν να φιλοξενηθούν.
 
      Προς τούτο, παρακαλούνται οι έχοντες ανάγκη συνάδελφοι, να το δηλώσουν όπως παρακάτω:
 
  1. Στην γραμματεία της Ε.Α.Α.Σ. (Κα Ζερβουδάκη) τηλεφωνικά στο 210 3633797 (εσωτ.: 15 ή 16) ή στο γραφείο Παπάγου, τηλ.: 2106512378, για όσους διαμένουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.
  2. Για τους διαμένοντες εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, στα κατά τόπους παραρτήματα της Ε.Α.Α.Σ.
 
      Υπενθυμίζεται πως στους τεθέντες Στόχους –θέσεις του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. για την επόμενη 3ετία, περιλαμβάνεται και η προσπάθεια ίδρυσης Οίκου Ευγηρίας.  Επίσης αυτή περιλαμβάνεται και στους μακροπρόθεσμους στόχους του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. όπως είχε ανακοινωθεί στην Ημερίδα Υγείας Αποστράτων και Μελών Οικογενειών της 30/5/2014.
 
              Εκ της 
             Ε.Α.Α.Σ.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΟΟΑ: «Πράσινο» για νέο οικισμό αξιωματικών στο Πικέρμι

 ΛΥΣΗ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ 3.300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΟΟΑ Στεγαστική αποκατάσταση με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση και υψηλή περιβαλλοντική προστασία προβλέπει το πρόγραμμα που υπογράφηκε χθες στο ΥΕΘΑ
Οριστική λύση στο ζήτημα του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) στο Πικέρμι, που εκκρεμούσε επί τέσσερις δεκαετίες. δίνεται με το Νόμο 4280/14 για... τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και την ιδιωτική πολεοδόμηση που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του ΑΟΟΑ δημιουργείται ένας νέος οικισμός στην περιοχή, με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση και υψηλή περιβαλλοντική προστασία, ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των μελών του Οργανισμού για στεγαστική αποκατάσταση.

Ενδεικτική του χρονίζοντος θέματος ήταν η επισήμανση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κ. Μ. Κωσταράκου. ο οποίος είπε: «Το Πικέρμι για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχε και έχει πάρει μία μυθική διάσταση. Ένα πρόβλημα 40 ετών, το οποίο ήταν αδύνατον να επιλυθεί και έμενε απόρθητο και απείραχτο. Απαιτήθηκε η προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας. Και βρισκόμαστε τώρα μπροστά στην επίλυση ενός θέματος, που θα ικανοποιήσει περίπου 2.000 στελέχη, για να πάρουν τελικά κάτι που τους ανήκει».

Το πρόγραμμα αξιοποίησης της έκτασης στο Πικέρμι, προς όφελος των μελών του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), παρουσίασαν χθες από κοινού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο ΥΕΘΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Ταγαράς, παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκου, του πρώην αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, υποστράτηγου ε.α. Ευάγγελου Δανιά. Ο κ. Αβραμόπουλος, πάντως, ανέφερε ότι, εκτός των άλλων, «για τα μέλη του ΑΟΟΑ επίκειται και η δημοπράτηση για κατασκευή δύο πολυκατοικιών, μία στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Καλαμαριάς, οκτώ διαμερισμάτων, και η άλλη στην Καστοριά, 10 διαμερισμάτων»...... Περισσότερα

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Αυγούστου 2014

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 8 Οκτωβρίου 2014.
 
- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση :
Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
T.K. 10562, Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο ΣτΕ: Αποκαταστήστε εντός δύο μηνών τους μισθούς των στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕ)

Δίμηνη προθεσμία έδωσε στο ΥΠΟΙΚ το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας. Απορρίπτει τις «αόριστες» αναφορές συμμόρφωσης

Τελεσίγραφο διάρκειας δυο μηνών δίνει η επιτροπή συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας στην κυβέρνηση προκειμένου να... εφαρμόσει την απόφαση για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ.

H διοίκηση θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, διαπιστώθηκε ότι η επίμαχη απόφαση που δικαιώνει τους ένστολους παραμένει στα χαρτιά εδώ και δυο μήνες που έχει εκδοθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ν. 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους».

Κατά τους δικαστές μάλιστα «δεν συνιστά συμμόρφωση της διοικήσεως....
Περισσότερα

Απόφαση Δ.Σ./Μ.Τ.Α. για τη μείωση Τιμής Μεριδίου Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Α. (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Για τους φίλους της Αεροπορίας της Αργολίδας

Πατήστε εδώ για να δείτε τις ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Ε.Λ.Ο.Α.Ν για τις εκκρεμούσες αιτήσεις χορήγησης Εφάπαξ Βοηθημάτων Σεπτέμβριος 2014

Για τους φίλους του Ναυτικού στην Αργολίδα

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση 

Κοινή δράση της Ε.Α.Α.Σ. και συνεργασία με Ομοσπονδίες, Οργανώσεις και φορείς ΕΔ & ΣΑ

Κάτι αρχίζει να κινείται

 Ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, την 2 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα, όπου είχε αποφασιστεί η κοινή δράση των Ομοσπονδιών - Ενώσεων- Οργανώσεων - φορέων ε.ε. και ε.α Στελεχών  Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων  Ασφαλείας με στόχο την άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις...

Από το γραφείο τύπου της Ε.Α.Α.Σ.

(Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση των Ομοσπονδιών ΣΑ).

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΜΤΣ

Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του ότι, η τροποποίηση του Ν.4146/2013 που συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο "Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" και αφορά στην δημιουργία αποθεματικού στο ΜΤΣ, μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στην διαμόρφωση του μερίσματος για τα επόμενα έτη.

          Συγκεκριμένα, με την παραπάνω τροπολογία, το αποθεματικό για τα έτη 2012 - 2016 καθορίστηκε στο ποσό των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (20.000.000 €) σταθερά για κάθε έτος αντί του 20% των ακαθάριστων εσόδων του Ταμείου με ελάχιστο παρακρατηθέν ποσό 5 εκ ευρώ ανά τρίμηνο, ήτοι τουλάχιστον 20 εκ ευρώ ετησίως.

          Επισημαίνεται ότι, για το έτος 2014 η ισχύς του Νόμου όπως αρχικά είχε ψηφιστεί, θα οδηγούσε σε παρακράτηση ταμειακού αποθεματικού ποσού πλέον των τριάντα εκ ευρώ (30.000.000 €).

          Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Νομικές ενέργειες σε σχέση με περικοπές αποδοχών ν.4093/2012 (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο από τα δικηγορικά γραφεία

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ







Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, θα τιμήσει την 14η Σεπτεμβρίου την ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

 

Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί την Κυριακή 14 Σεπ. 2014 και ώρα 11:00 στον Ι.Ν. «Θεομάνας-Οδηγήτριας» Ν. Κίου και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο Ηρώων» παραπλεύρως του Ι.Ν.

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ στο Συντονιστικό 3 Ενώσεων Αποστράτων για τα αναδρομικά;

Ενημερωθείτε για την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην από 12 Αυγούστου επιστολή του Συντονιστικού, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση των Δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ (αναδρομικά κ.λπ.). ........... Περισσότερα

Πανελλαδική διαμαρτυρία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ - Θεσσαλονίκη 5 Σεπ 2014

Πανελλαδική διαμαρτυρία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έλαβε χώρα την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη,  ενόψει  των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τον Πρωθυπουργό της χώρας.
   Η συγκέντρωση είχε αθρόα συμμετοχή Στελεχών –Μελών της Ε.Α.Α.Σ. από διάφορες περιοχές της χώρας και δυναμική παρουσία Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ., διακρίθηκε για τον παλμό και τη δυναμική της και είχε ως σημείο έναρξης το χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο.
    Αρχικά έγιναν ομιλίες από τους εκπροσώπους των φορέων, όπου ζητήθηκε κυρίως να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς  και η επιστροφή των αποθεματικών των μετοχικών -ασφαλιστικών ταμείων....... Περισσότερα

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τι είπε ο κ. Σαμαράς για τα Στελέχη των ΕΔ - ΣΑ στη ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

ΣτΕ προς Χαρδούβελη: Πείτε μας τους λόγους της μη συμμόρφωσής σας

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13.00', ο νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να ακούσουν από τον Υπουργό Οικονομικών, ή το νόμιμο εκπρόσωπό του, κληθείς προς τούτο, τους λόγους της μη εισέτι συμμόρφωσής του με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας...... Περισσότερα

Ψηφίστηκαν στη Βουλή οι τροποποιήσεις για το ΜΤΣ και τον ΕΛΟΑΣ


Ψηφίσθηκαν την Πέμπτη 4 Σεπ 2014 στη Βουλή οι τροποποιήσεις που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (αποθεματικό και περίοδος αποληρωμής δανείου) και στον ΕΛΟΑΣ (εφάπαξ ΕΠΟΠ - ΕΜΘ). Ως γνωστόν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνεργασία του ΥΦΕΘΑ κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου με την βουλευτή της ΝΔ κ. Τάνια Ιακωβίδου, εισηγήτρια του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», με αποτέλεσμα να εισαχθούν προς ψήφιση 2 σημαντικές τροπολογίες, που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.  
Με την 1η τροποποίηση «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δύναται, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους μέρισμα από τα καθαρά ετήσια έσοδα της τρέχουσας χρήσης, τα οποία προκύπτουν μετά την αφαίρεση από τα συνολικά έσοδα του Ταμείου όλων των υποχρεώσεων αυτού, καθώς και ποσού είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000) ευρώ ανά έτος για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος. Η ισχύς της παρούσας άρχεται την 1η Ιουλίου 2012 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016.»  
Με την 2η τροποποίηση επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου που είχε πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο το ΜΤΣ, από τα 15 στα 20 χρόνια.
«Με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ) των προτεινόμενων διατάξεων, το ΜΤΣ θα είναι σε θέση να υποβάλλει εισήγηση για τη διόρθωση της τιμής μεριδίου τουλάχιστον στα επίπεδα του έτους 2013 (τιμή μεριδίου 5,1999 €), καθόσον όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου θα έχει αφενός τη δυνατότητα, αφετέρου θα είναι σε θέση να καλύψει και μέρος του ελλείμματος», όπως προσφάτως δήλωσε ο κ. ΥΦΕΘΑ.

Wind: Aνακοίνωση για τους συνδρομητές του Γ.Ε.Σ

Δελτίο Τύπου: Η Wind ανακοινώνει ότι με βάση την ανανέωση της σύμβασης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας του Γ.Ε.Σ πραγματοποιούνται οι ακόλουθες αλλαγές στις χρεώσεις του οικoνομικού προγράμματος BBEST PLUS ΓΕΣ από 01/10/2014.
  • Μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία χρήση ανά σύνδεση από 4€ σε 3€. Η ελάχιστη χρήση εφαρμόζεται μόνο εφόσον η μηνιαία κίνηση κάθε γραμμής είναι μικρότερη των 3€.
  • Μειώνεται το κόστος χρήσης Internet από 4,1€ / MΒ σε 1€ / 20MΒ.
  • Αυξάνεται η χρέωση των εθνικών κλήσεων ομιλίας προς κινητά και σταθερά δίκτυα τηλεφωνίας από 0,0025€/sec σε 0,0049€/sec για χρήστες χωρίς κάποια ενεργοποιημένη υπηρεσία φωνής και από 0,0025€/sec σε 0,0031 €/sec για χρήστες που έχουν ενεργοποιημένη κάποια υπηρεσία φωνής.
Επιπλέον παρέχεται ειδική προσφορά για υπηρεσία δωρεάν χρόνου φωνής 30, 120 και 240 λεπτών/μήνα προς όλα τα εθνικά σταθερά και κινητά δίκτυα τηλεφωνίας με μηνιαία πάγια χρέωσης 6 €, 10€ και 18€ αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσία mobile internet 150MB / 530MB / 1,1GB / 2,3GB με μηνιαία πάγια χρέωσης 2,50€ / 5€ / 7,5€ και 10€ αντίστοιχα.
 
Οι συνδρομητές των οποίων τα προγράμματα υπόκεινται στην ανωτέρω αύξηση έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση τους αζημίως εντός ενός μηνός από την παρούσα ανακοίνωση οφείλοντας να προβούν στην εκπλήρωση των εκ του νόμου και της συμβάσεως τους απορρεουσών υποχρεώσεών τους. Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε 1250 από το Wind κινητό σας (χρέωση 0,25/λεπτό) ή επισκεφθείτε ένα κατάστημα Wind.
 
Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23% 

Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝ Αθηνών

 Η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝ μετά από περίπου ενάμιση χρόνο λειτουργίας και δεκάδες επιτυχείς επεμβάσεις έχει κερδίσει την αποδοχή και την εκτίμηση των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των αποστράτων αξιωματικών  και των απλών μη πλουσίων Ελλήνων πολιτών.
   Φαίνεται όμως πώς η επιτυχία από ένα Καρδιοχειρουργικό Κέντρο που λειτουργεί με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και άρτια εκπαιδευμένο και ειδικευμένο προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχει ενοχλήσει. Πιθανόν γιατί «κλέβει πελατεία».
   Έτσι το βλέπουν κάποιοι και προσπαθούν να υπονομεύσουν την θαυμάσια αυτή Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική, με… δόλιους τρόπους..... Περισσότερα

Ενημέρωση για ψήφιση τροπολογίας που αφορά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

 Γνωρίζουμε στα Μέλη μας, σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με το σχέδιο νόμου προς ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ότι ψηφίστηκαν τροπολογίες στη Βουλή που αφορούν  το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και συγκεκριμένα.
  • Το ποσό για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος του Μ.Τ.Σ. τίθεται  στο ύψος των 20.000.000 €.
  • Επιμήκυνση αποπληρωμής της οφειλής του Μ.Τ.Σ. στο Ελληνικό Δημόσιο σε χρονικό διάστημα 20 ετών.
Το ΑΡΘΡΟ για την οφειλή:
Το εδάφιο β΄ της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του Ν. 4058/2012 (ΦΕΚ Α’ 63)  τροποποιείται από τότε που ίσχυσε, ως εξής:  
«Το συνολικό ποσό της οφειλής του ΜΤΣ προς το Ελληνικό Δημόσιο από την ανωτέρω αιτία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα εξοφληθεί τμηματικά εντός 20 ετών, αρχής γενομένης από το έτος 2015 με παρακράτηση των ετήσιων ποσών από τις μηνιαίες υπέρ ΜΤΣ εισφορές επί της μισθοδοσίας των εν ενεργεία υπαλλήλων, ως εξής:
 
  • Κατά τα έτη 2015 έως 2019 ποσό πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 
  • Κατά τα έτη 2020 έως 2024 ποσό επτά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
  • Κατά τα έτη 2025 έως 2029 ποσό εννιά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
  • Κατά τα έτη 2030 έως 2034 το 1/5  του εναπομείναντος ποσού ετησίως».
 
(Δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός)
 
 
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.

Απογραφή Μερισματούχων Μ.Τ.Σ.

Το Μ.Τ.Σ. / Δνση Παροχών -Τμήμα Καταβολής Μερ/των κατόπιν  σχετικού ερωτήματος της Ε.Α.Α.Σ. μας γνώρισε ότι:
  • Σε εκτέλεση του από 16-5-2014 Πρακτικού του ΔΣ/ΜΤΣ, ανεστάλη ήδη η καταβολή του μερίσματος σε 1.414 μη απογραφέντες μερισματούχους, επιπλέον των 676 μερισματούχων για τους οποίους είχε ήδη ανασταλεί η καταβολή του μερίσματος λόγω μη απογραφής με τη διαδικασία της Υποβολής Υπεύθυνων Δηλώσεων.
  • Επίσης πως η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. γνωστοποίησε  στο Μ.Τ.Σ. ότι 325 μερισματούχοι από τους 2090 των οποίων έχει ήδη ανασταλεί το μέρισμα δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή και το Μ.Τ.Σ. θα προβεί στην άμεση διαγραφή τους.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Συμμετοχή ΤΣ Παραρτήματος Ναυπλίου

Το Τοπικό Συμβούλιο του παραρτήματός μας εκπροσώπησε τα μέλη με την παρουσία του τόσο στην εξόδιο ακολουθία του πατέρα του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου Δημητρίου (30 Αυγ. 18:00) όσο και στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων (31 Αυγ.)