Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τακτικές Κρίσεις Έτους 2015-2016 Αξκών Κοινών Σωμάτων ΕΔ

Σας κοινοποιούμε την υπ΄ αριθμό 15 Εγκύκλιο/29 Απρ 15 που αφορά «Κύρωση Πινάκων Τακτικών Κρίσεων 2015-2016 και Προαγωγές Ανωτέρων Αξιωματικών Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων», που δημοσιεύθηκε στο υπ΄αριθμό 379/29-04-2015 ΦΕΚ (Τ Γ΄). Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο και τον πίνακα

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από το Υπ. Εργασίας ζητά η ΕΑΑΝ

Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για την επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΑΝ με σκοπό την απεμπλοκή και απεξάρτηση των λειτουργιών των Μετοχικών μας Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας, από το Υπουργείο Εργασίας.

Απογραφές Στρατιωτικών Φαρμακείων (Κλειστά για το κοινό)

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας για τις ημερομηνίες, κατά τις οποίες τα Υποκαταστήματα του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών, θα είναι κλειστά για το κοινό λόγω απογραφής.
 
Ακολουθεί πίνακας με τις ημερομηνίες απογραφής των υποκαταστημάτων του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών:
(Τα υποκαταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά για το κοινό)
 

Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. αναφορικά με τα Ενημερωτικά Σημειώματα Αναπροσαρμογής Σύνταξης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αθήνα, 27 Απριλίου 2015
 
     Στην Ε.Α.Α.Σ. υποβάλλονται πολλά ερωτήματα σχετικά με την ακριβή έννοια του Ενημερωτικού Σημειώματος, το οποίο έχει αποσταλθεί από το Γ.Λ.Κ. και αφορά την αναπροσαρμογή της συντάξεως ενός εκάστου, βάσει του άρθρου 86 του Ν.4307/14, σε συνδυασμό με το άρθρο34 του Π.Δ.169/2007 και την εκδήλωση περαιτέρω ενεργειών.
     
     Κατόπιν τούτου φέρονται σε γνώση των Μελών της Ε.Α.Α.Σ. τα παρακάτω:
  • Ως γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ. έχει προσφύγει έγκαιρα στο ΣτΕ από την 12η Ιαν 2015 με αίτηση ακύρωσης κατά των παραπάνω διατάξεων και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης από την εκδίκασης της στην Ολομέλεια του  Σ.τ.Ε . την 3η Απρ 2015.
  • Η καταληκτική ημερομηνία για την άσκησης της Έφεσης  για τον καθένα είναι τέσσερις (4) μήνες από την ημερομηνία εκδόσεως που αναγράφεται σε κάθε ατομική πράξη αναπροσαρμογής της συντάξεως που έχει αποσταλθεί σε όλους.
  • Διευκρινίζεται ότι το ΣτΕ ακυρώνει τις παράνομες Διοικητικές Πράξεις αλλά δεν δίνει εντολή επιστροφής χρημάτων.  Η αρμοδιότητα αυτή, ανήκει στο Ανώτατο Οικονομικό Δικαστήριο που είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Είναι πάγια θέση της Ε.Α.Α.Σ. ότι αποτελεί ατομικό δικαίωμα του καθενός, η υποβολή σχετικής εφέσεως στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αναδρομικά: «Μάχη» για να κοπούν 12 δόσεις

Το ΥΠΕΘΑ θυμίζει στο ΥΠΟΙΚ ότι πρέπει να... σέβεται τους νόμους
Η επιτροπή του ΥΠΕΘΑ και των συναρμόδιων υπουργείων που θα έφτιαχνε το νομοσχέδιο και το σχέδιο της ΚΥΑ για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ «μίλησε» και... στο έγγραφο που απέστειλε, θυμίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα, υπάρχουν τέσσερα σημεία που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας:

Πρώτον, πως μόνο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Το υπουργείο, όμως, όπως θυμόμαστε, τοποθετήθηκε πρόσφατα και πολύ ξεκάθαρα με το έγγραφό του στο ΣτΕ, το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα.

Δεύτερον, ότι τελικά δεν προτάθηκε αιτιολογική έκθεση, εκτιμώντας πως και αυτή είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Τρίτον, πως ζητείται οι 36 δόσεις να γίνουν 24, κάτι που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «νίκη».

Τέταρτον, πως στο έγγραφο δηλώνεται ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών.

Για την ιστορία, σημειώνουμε πως η εφάπαξ δόση πάει στα 500 από 250 ευρώ, και υπάρχει συγκριτικός πίνακας αποδοχών που αναφέρει πως ο Ισπανός, ο Άγγλος και ο Γερμανός συνταγματάρχης λαμβάνουν ετησίως περίπου 58.000 ευρώ, 118.000 ευρώ και 90.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην πρόταση της επιτροπής το επίδομα «διοίκησης - διεύθυνσης» ορίζεται στα 28 ευρώ για τους ανθυπασπιστές - υπαξιωματικούς σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ. Ακόμα, όπως σημειώνεται, οι αποδοχές των στελεχών (31/7/2012) επανέρχονται με τις εξής διαφοροποιήσεις:....... Περισσότερα

Σύγχυση και αναστάτωση για τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκληθεί στους μετόχους και τους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο ΦΕΚ που... δημοσιεύτηκε ονοματίζονται και τα Μετοχικά Ταμεία ως φορείς της γενικής κυβέρνησης που θα κληθούν να καταβάλουν τον οβολό τους προκειμένου να δημιουργηθεί «μαξιλάρι» ασφαλείας για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Δημοσίου, αλλά από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνεται πως αυτό δεν ισχύει και η συμμετοχή τους δεν είναι αναγκαστική.

Όπως και να έχει πάντως, η ανάγνωση του ΦΕΚ το οποίο αναφέρεται στην κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος, και συγκεκριμένα βάσει αυτής «υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας», ενέσπειρε πανικό, διότι οι διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων τα τελευταία χρόνια, και μετά το ισοπεδωτικό PSI, προσπαθούν με χρηστή διαχείριση και μειώσεις στα μερίσματα να σώσουν ό,τι σώζεται και να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έκοψαν και τις προκαταβολές των εφάπαξ, παρέτειναν ελλείψει εσόδων τα κανονικά εφάπαξ, και, όπως ήδη σημειώθηκε, προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις στα μερίσματα (ειδικά στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου «μπήκε» και «χέρι» στα ΒΟΕΑ, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι νόμιμο). Σήμερα, τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων υπολογίζονται σε 81.600.000 ευρώ για το ΜΤΣ. 23.000.000 ευρώ για το ΜΤΝ, και 51.000.000 ευρώ για το ΜΤΑ.

Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καταβληθούν μερίσματα και εφάπαξ τους επόμενους μήνες. Συνεπώς, δικαίως οι απόστρατοι αξιωματικοί κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», διότι, όπως λένε και οι ίδιοι, «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24/04/2015 – Σ.Λ.)

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΔ-ΣΑ: «Δώστε επιτέλους τα (297.000.000) αναδρομικά τώρα»

ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Βεντέτα» μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχει ανοίξει για το θέμα της πλήρους αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και... ταυτόχρονα των υπηρετούντων στα Σώμα τα Ασφαλείας. Σε συνέχεια της νομοθετικής διάταξης και της κοινής υπουργικής απόφασης (την είχε αποκαλύψει το «ΑΡΜ») που συντάχθηκαν και προωθήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έστειλε εκ νέου έγγραφο στους Γιάνη Βαρουφάκη και Δημήτρη Μάρδα, στους οποίους υπενθυμίζει ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εφαρμόζονται.

«Για λόγους χρηστής διοίκησης και ηθικής ικανοποίησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμοστούν πλήρως, ήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1/8/2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών» αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρει την υπογραφή του Πάνου Κομμένου, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πως «το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης [...] έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων»........ Περισσότερα

Ανακοίνωση για την Αποστολή Εγγράφου στον κ. ΥΕΘΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αθήνα, 24 Απριλίου 2015
 
         Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι στο πλαίσιο των ενεργειών για την προάσπιση των έννομων συμφερότων της Ε.Α.Α.Σ.  και των αποστράτων Μελών της, έχει αποσταλεί το παρακάτω έγγραφο προς τον κ. ΥΕΘΑ που αφορά τα της διαχείρησης του Κοινού Κεφαλαίου (διαθέσιμα) της Ένωσης ως Ν.Π.Δ.Δ.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.
 

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συμμετοχή Παραρτήματος Ναυπλίου της Ε.Α.Α.Σ.

Το παράρτημά μας, στις εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Απρ 2015  στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ παρέστησαν και πολλά από τα μέλη μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!





Για περισσότερες φωτογραφίες  πατήστε εδώ

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους Αντωνίου Γεώργιο, Αραμπό Γεώργιο, Ιωαννίδη Γεώργιο, Ξύδη Γεώργιο, Σταυρόπουλο Γεώργιο και Φαναρίσιο Γεώργιο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!  

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

2ήμερη εκδρομή σε Βόλο-Πήλιο

Πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Απρ. 2015 η 2ήμερη εκδρομή που οργάνωσε το Παράρτημα Ναυπλίου της Ε.Α.Α.Σ  σε συνεργασία με το αντίστοιχο Παράρτημα της Κορίνθου σε Βόλο & Πήλιο.
Την 1η ημέρα αναχωρήσαμε νωρίς το πρωί από το Ναύπλιο
  
 
και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάσαμε στο ΒΟΛΟ, όπου ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου και Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα.  
  
 
 
 
 
Συνεχίσαμε για ΠΟΡΤΑΡΙΑ, ένα από τα ομορφότερα και πιο παραδοσιακά χωριά του Πηλίου και την γραφική ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ή όπως την αποκαλούνε το "Μπαλκόνι του ΠΗΛΙΟΥ" όπου περπατήσαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και απολαύσαμε την θέα του Παγασητικού κόλπου



Κατόπιν επιστρέψαμε στο Βόλο, τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας και περπατήσαμε στην όμορφη παραλία. 
 

Δειπνήσαμε στη Στρατιωτική Λέσχη του Βόλου  
 
και κατόπιν αρκετοί «δοκιμάσαμε» ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά τσιπουράδικα.

 
Την 2η ημέρα και μετά το πρωινό επισκεφτήκαμε το πλοίο «ΑΡΓΩ» στο λιμάνι του Βόλου (σε φυλασσόμενο τμήμα του και με ειδική άδεια) και ενημερωθήκαμε τόσο για το κατασκευαστικό κομμάτι όσο και για το παρθενικό του ταξίδι μέχρι τους Αγ. Σαράντα από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008" κ. Κεχαΐδη Κώστα και από 2 μέλη του πληρώματος που συμμετείχαν στο ταξίδι, τους κ. Μουτσινά Δημήτρη (ύπαρχο) και Χαλιάσσο Θωμά, ενώ στο ξενοδοχείο μας καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γούσιος Χρήστος.  



 
Κατόπιν αναχωρήσαμε για ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ και ΜΗΛΙΕΣ όπου ξεναγηθήκαμε στον Ι.Ν. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, επισκεφτήκαμε τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και κάναμε βόλτα στο γραφικό αυτό χωριό του Πηλίου
 
 
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, γευματίσαμε στη Στρατιωτική Λέσχη της Λαμίας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ επιστρέψαμε κουρασμένοι, αλλά ευχαριστημένοι.
Ο οδηγός μας ήταν πολύ προσεκτικός και έμπειρος

 
και όλοι οι άλλοι (49 άτομα) γεμάτοι καλή διάθεση, χιούμορ και όρεξη για να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, να χαρούμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.
 
 
Ανανεώσαμε δε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή μας..
 

 

Πρόσκληση Διοικητού ΚΕΜΧ στην εκδήλωση για τον Αγ. Γεώργιο


KΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

        ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                             Ναύπλιο, 14 Απρ 15
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Συνταγματάρχης Ανδρέας Κορωνάκης Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ναυπλίου

Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή για την μνήμη του Αγίου Γεωργίου,προστάτη του Στρατού Ξηράς.που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απρ 2015  και ώρα 11:30 στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ».

 Πέρας Προσέλευσης: 11:20

 

Προσφορά "SPA HOTEL ΑLEX" για 7ήμερες διακοπές

Το  "SPA HOTEL ΑLEX" στα Λουτρά Αιδηψού απέστειλε στο γραφείο μας πακέτα 7ήμερων διακοπών για ξεκούραση και αναζωογόνηση με 99€ το άτομο. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε παρακάτω, είτε στο γραφείο του Παραρτήματος  


Spa Hotel Alex
Ερμου 43, Αιδηψός, Εύβοια Τηλ & Fax: (+ 30) 22260 22127 | 22260 24103 Site: www.alexhotelevia.com E-mail: info@alexhotelevia.com

To Spa Hotel Alex σας καλωσορίζει στην Βόρεια Εύβοια και στα Λουτρά Αιδηψού με τις φημισμένες από την αρχαιότητα ιαματικές πηγές και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και με χαρά σας προσφέρει πακέτο 7ήμερων διακοπών για ξεκούραση και αναζωογόνηση για τα μέλη σας με ΜΟΝΟ 99€ το άτοιιο για όλες τις ημέρες.

Συγκεκριμένα το πακέτο περιλαμβάνει:

        6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ Σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πολυκουζινάκι

        ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ

        ΓΕΥΜΑ* ( ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 3-4 ΠΙΑΤΑ)

        ΕΛΑΦΡΥ ΔΕΙΠΝΟ*

        ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ*

* Σε κοντινό εστιατόριο

ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 19/5 -29/6 & 22/9 - 30/10

ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 30/6-21/9 Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 115 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Με ορμητήριο τα Λουτρά Αιδηψού μπορούμε να σας οργανώσουμε προαιρετικές κοντινές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή όπως στον Άγιο Ιωάννη Ρώσσο, στις Ροβιές οπού υπάρχει το Μοναστήρι του Οσίου Δαυϊδ , στο Πευκί, στους Ωρεούς κλπ

Το ευγενικό προσωπικό του ξενοδοχείου μας σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε σας περιμένει να απολαύσετε την διαμονή σας στους όμορφους χώρους μας και υπόσχεται ότι αυτές οι διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες.

Παρακαλούμε ενημερώστε τα μέλη σας για την προσφορά μας και αν μπορείτε να αναρτήσετε στον πίνακα ανακοινώσεων σας το συνημμένο που σας αποστέλλουμε.

Με εκτίμηση ,
                                                                                            Για το ξενοδοχείο ΑΛΕΞ
                                                                                        Έφη Λυμπεροπούλου 6946705453

Συνεχίζεται το «μαρτύριο» των Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

Με διακλαδική επιτροπή στη μάχη με το μνημόνιο
Σε μία επιτροπή πέφτει, τελικά, το βάρος της μάχης με τα μνημόνια, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων.

Πρόκειται για... τη διακλαδική επιτροπή για την άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις διατάξεις του ν.4254/2014, που στόχο έχει να απαγκιστρώσει τα Ταμεία από τον μνημονιακό νόμο που κάτω από τον τίτλο «μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τα είχε βάλει «στο μάτι» αφαιρώντας τους πόρους. Επίσης, προέβλεπε πως τα ΜΤ, καθώς και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), θα μπουν ουσιαστικά κάτω από τις διαταγές της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ), στην οποία θα υποβάλλουν κάθε χρόνο, υποχρεωτικά, αναλογιστική μελέτη και οικονομικές καταστάσεις για τον έλεγχο της βιωσιμότητάς τους, με στόχο οι αυξομειώσεις στις παροχές να διενεργούνται με απόφαση του ΔΣ μόνο μετά την έγκριση της Αρχής. Κάτι που αν γενικώς μοιάζει σωστό, σύμφωνα με όσα λένε αρκετοί στρατιωτικοί που γνωρίζουν το θέμα, είχε ως απώτερο στόχο τη συνεχή μείωση των παροχών και την απορρόφηση των Ταμείων από το υπουργείο Εργασίας που θα τα ρίξει στο ΕΤΕΑ. Σημειώνεται, δε, πως οι ίδιες πηγές μιλώντας στο «ΜΑΡΣ» κάνουν λόγο για απώλεια, από τον εν λόγω νόμο, 12% στα έσοδα «κοινωνικών πόρων - τελών/δικαιωμάτων - ενσήμων».

Αν και πολλοί πίστευαν πως το ΥΠΕΘΑ θα «έσκιζε» με ένα άρθρο στη Βουλή τον εν λόγω νόμο και στη συνέχεια θα διερευνούσε τα μελλοντικά βήματα, ωστόσο προχώρησε στη συγκρότηση διακλαδικής επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των Γενικών Επιτελείων και των οικείων Μετοχικών Ταμείων, υπό την εποπτεία της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, που πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέσα στον Μάιο. Εκτός βέβαια και αν μπουν νέα εμπόδια από τα συναρμόδια υπουργεία, οπότε το μαρτύριο των ΜΤ θα συνεχιστεί, όπως και η καταβολή εισφοράς υπέρ της ΕΑΑ, στην οποία υποχρεούνται τα ΜΤ!

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18/04/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ποιες αλλαγές έρχονται στις φορολογικές δηλώσεις και πώς επηρεάζονται οι μισθωτοί, οι αγρότες και τα «μπλοκάκια». Έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ οι φόροι του εκκαθαριστικού θα πρέπει να πληρωθούν σε τρεις δόσεις, μία έως το τέλος Ιουλίου, μία έως το τέλος Σεπτεμβρίου και μία έως το τέλος Νοεμβρίου. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο της ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου, με την οποία ορίζεται επίσης ότι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης οι 18άρηδες οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό. Πατήστε εδώ για αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο

ΠΟΕΣ: Ανακοίνωση για τα αναδρομικά ενώπιον του ΣτΕ

Πατήστε εδώ για να δείτε την αναλοίνωση που μας αφορά όλους.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Καταργούνται οι μειώσεις στις συντάξεις. Τι ισχύει για στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ)

Αναστέλλεται ο νέος τρόπος υπολογισμού, καθιερώνεται βασική σύνταξη 360 ευρώ για όλους και παύει να ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στην επικουρική σύνταξη
Τον δρόμο για τη Βουλή αναμένεται να πάρει τη Δευτέρα ή την Τρίτη η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την... κατάργηση διατάξεων των μνημονιακών νόμων που οδηγούσαν σε νέα μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

Με τις νέες διατάξεις, τις οποίες παρουσιάζει στην τελική μορφή τους το «Π», αναστέλλεται ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, καθιερώνεται βασική σύνταξη στα 360 ευρώ για όλους, την οποία θα συμπληρώνει η αναλογική σύνταξη, και παύει να ισχύει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στην επικουρική σύνταξη. Η ρύθμιση, η οποία θα ενταχτεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται, ήδη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση. Όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, το κόστος της ρύθμισης θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ (περίπου 400 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές και 120 εκατ. ευρώ για τις κύριες συντάξεις). Το ποσό για τις κύριες συντάξεις είναι μικρότερο, καθώς τα μνημονιακά μέτρα επρόκειτο να εφαρμοστούν σταδιακά.

Στελέχη ΕΔ-ΣΑ
Παράλληλα, δεν καθιερώνεται συντελεστής βιωσιμότητας για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, ούτε εντάσσονται στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), με στόχο «τη διατήρηση της αυτοτέλειάς τους και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων στις παροχές τους».......... Περισσότερα

Έγγραφο ΥΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ προς ΥΠΟΙΚ (ΓΛΚ) για υποχρέωση συμμόρφωσής του στην Απόφαση του ΣτΕ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο

Νέα «βόμβα» από ΥΠΟΙΚ για ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Αναβάλλεται μέχρι... νεωτέρας η δικαίωση
Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι το νέο δόγμα του υπουργείου Οικονομικών για τους στρατιωτικούς. Από εκεί που με έναν νόμο, μια υπογραφή, μία απόφαση τα πάντα θα λύνονταν, το τελευταίο διάστημα με παρεμβάσεις του το... υπουργείο της πλατείας Συντάγματος βάζει απανωτά φρένα στη δικαίωση των στρατιωτικών.

Η αρχή έγινε με την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στη δίκη του ΣτΕ για τα αναδρομικά, που ούτε λίγο ούτε πολύ έδινε τα εύσημα στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ελέω δημοσιονομικών αναγκών. Η συνέχεια έρχεται τώρα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση για το Ασφαλιστικό ’90-’92. Στην απάντηση ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται πως οι μνημονιακές ρυθμίσεις, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αλλάζουν και στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε πως ουδέν είναι μονιμότερο του προσωρινού. Στην απάντησή του, λοιπόν, ο Δημήτρης Μάρδας αναφέρει επί λέξει πως «το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει το σύνολο των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών θεμάτων των ασφαλισμένων του Δημοσίου, προκειμένου να βελτιώσει τις χορηγούμενες σχετικές παροχές, σε συνδυασμό πάντα και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χωράς. Εύλογο είναι ότι η προαναφερόμενη εξέταση θα έχει καθολικό χαρακτήρα, αποκλειόμενης τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές διάστημα οποιασδήποτε αποσπασματικής αντιμετώπισης των θεμάτων αυτών».

Αν, λοιπόν, τα κακά μαντάτα είναι πως οι όποιες προεκλογικές υποσχέσεις μετατίθενται για το απροσδιόριστο μέλλον, τα ακόμα χειρότερα είναι πως το υπουργείο Οικονομικών τουλάχιστον δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως οι στρατιωτικοί αποτελούν ειδική κατηγορία και καθώς φαίνεται από την ξεκάθαρη απάντησή του σκοπεύει να τους «τσουβαλιάσει» με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του Δημοσίου.

Η «κλασική» ερώτηση
Η ερώτηση πάντως που έβγαλε το «λαβράκι» έχει και αυτή τη δική της ιστορία........ Περισσότερα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συγκρότηση Επιτροπής για την Άμεση Απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις Διατάξεις του ν.4254/2014

Για να διαβάσετε το άρθρο για το θέμα από το apofoitoissas.gr πατήστε εδώ

Πρόταση Καμίνη: Στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις οι μετανάστες

Τη διατήρηση των κέντρων κράτησης μεταναστών, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, και την αξιοποίηση στρατοπέδων στην Αττική –ακόμη και τις κατασκηνώσεις αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων– προτείνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, το μεταναστευτικό, λόγω του μεγέθους του, συνιστά θέμα που πρέπει να διαχειριστεί το κράτος, και όχι οι δήμοι.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πως οι μετανάστες «λιάζονται» στις πλατείες, ο κ. Καμίνης είπε ότι θα πρέπει να σοβαρευτούμε ώστε να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας όπως αυτές του 2012, ή και χειρότερες

(Πηγή: crashonline.gr)

Επιστολή Συντονιστικού προς Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Οικονομικών και Υγείας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
 
Αριθ.πρωτ. 133                                                             Ημερ.: 17-04-2015
 
ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  κ. Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
              -ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟ
             
ΚΟΙΝ :  -ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
 
ΘΕΜΑ : Παρακρατήσεις από Συντάξιμες Αποδοχές Αποστράτων Στελεχών Ε.Δ.
 
 1.   Σύμφωνα με το άρθρο αρθ.11 του νόμου 3865/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του αρθ.2 του Ν.4002/11, παρακρατείται από το σύνολο των αποστράτων ένα ποσό υπέρ Ε.Α.Σ. (Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων). Το ποσό της συγκεκριμένης παρακράτησης υπολογίζεται επί του ακαθαρίστου (μεικτού) ποσού των συνταξίμων αποδοχών για ποσά καταβαλλόμενων συντάξεων άνω των 1,400 €,), ήτοι σε ποσοστό της σύνταξης πριν αυτή μειωθεί από τις λοιπές κρατήσεις-εισφορές-μειώσεις των νόμων 4002/11, 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012, 3986/2011.
 2.   Από τη συγκεκριμένη «πολιτική» του ΓΛΚ όλοι οι συνταξιούχοι και δη οι στρατιωτικοί που έχουν υποστεί και επιπρόσθετες μειώσεις, υφίστανται παρατύπως ζημία που κυμαίνεται από 40 €/μήνα και μπορεί να υπερβαίνει τα 100€/μήνα. 
 3.   Την ίδια πρακτική ακολουθεί το ΓΛΚ και όσον αφορά στον υπολογισμό της κράτησης υπέρ Υγειονομικής Περίθαλψης (4% από το πρώτο ευρώ), και μάλιστα ενώ μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 υπολόγιζε και παρακρατούσε τα σχετικά ποσά από το ποσό της σύνταξης όπως αυτό διαμορφώνονταν μετά τις μειώσεις των μνημονιακών νόμων, από τον Οκτώβριο 2013 και εντεύθεν  τα σχετικά ποσά υπολογίζονται και παρακρατούνται όπως ακριβώς αναλύθηκε παραπάνω για την κράτηση ΕΑΣ, δηλαδή στο ποσό των συνολικών συντάξιμων αποδοχών πριν τις περικοπές. 
 4.   Για το θέμα της κράτησης για την Υγειονομική περίθαλψη, έχει εκδώσει και σχετικό πόρισμα ο «Συνήγορος του Πολίτη» που  υπογραμμίζει ότι ” ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας όπως εφαρμόζεται σήμερα (χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη οι μειώσεις) είναι εσφαλμένος, νομικά αβάσιμος και θα πρέπει να επανεξεταστεί”. Απέστειλε , μάλιστα,  το πόρισμα αυτό, στο υπουργείο Εργασίας χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση ενώ υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που αρχικώς επέβαλε την εισφορά επί του μειωμένου ποσού της σύνταξης, ευθυγραμμίστηκε με την πρακτική του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δηλαδή να επιβάλλουν την εισφορά στις συντάξεις με έτος βάσης το 2009.
 5.   Σύμφωνα λοιπόν με την τεκμηρίωση του πορίσματος (που ουσιαστικά η επιχειρηματολογία είναι κοινή και αφορά και στην μείωση για την 1η ΕΑΣ) :
-Οι διαδοχικές μειώσεις που επιβλήθηκαν με τους νόμους 3896/2011, 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κρατήσεις επί των συντάξεων αλλά μειώσεις, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο κείμενο των παραπάνω διατάξεων.
-Οι μειώσεις αυτές (οι οποίες δεν προβλέπονται για περιορισμένη χρονική διάρκεια και κατά συνέπεια είναι μόνιμες), στην ουσία αποτελούν αρνητικές αυξήσεις και ως τέτοιες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Όπως λοιπόν οι αυξήσεις συμπεριλαμβάνονται (προστιθέμενες) στο μεικτό / ακαθάριστο ποσό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει και οι μειώσεις, ως αρνητικές αυξήσεις να συμπεριληφθούν (αφαιρούμενες) από το ποσό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο είναι σωστό να γίνεται ο υπολογισμός των μεικτών αποδοχών της σύνταξης και σε αυτό το τελικό ποσό οφείλει να γίνεται η κράτηση του 4%.
 6.   Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως, αφού επανεξετασθεί το θέμα του υπολογισμού  των παρακρατήσεων υπέρ της Ε.Α.Σ. ν.3865/10 και Υγειονομικής Περιθάλψεως, προχωρήσετε στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου, αποκατάστασης της υφιστάμενης αδικίας.
 
 
           Για την ακρίβεια
             Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού 
      
             Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
 
 
 
 

Ανακοίνωση Συντονιστικού 3 ΕΑΑ

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
 
                                                                                                          17-04-2015                           
                                 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 6/15
 
 Ενημέρωση Μελών μας αναφορικά με Παρακράτηση «αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού»
 
Επειδή πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι, διαπίστωσαν στις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές, μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2015, να υφίσταται μείωση αυτών, λόγω παρακράτησης «αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού», ενημερώνουμε προς επίλυση υφιστάμενων αποριών & άρση τυχόν ανησυχιών, για τα παρακάτω :
 
-Οι οφειλές αυτές οφείλονται, στο γεγονός πως, κάποιοι συνάδελφοι επιλέγοντας να μην πάρουν 3μηνες αποδοχές (ή και σε μερικούς που πήραν 3μηνες και καθυστέρησε η «μισθολογική» ενημέρωση)  και επειδή προκαταβάλλεται ο μισθός, έλαβαν για έναν (τουλάχιστον) μήνα «διπλές αποδοχές» και ως εν ενεργεία και ως απόστρατοι (από την αναδρομική καταβολή της ενάρξεως συνταξιοδότησης). Αυτές τις αποδοχές οφείλουν να τις επιστρέψουν στο Δημόσιο ταμείο κατόπιν εκδόσεως σχετικής πράξης καταλογισμού & αποστολής αυτής στον υπόχρεο για εξόφληση οφειλής, από τον φορέα που τις είχε καταβάλλει.
 
-Σε πολλές περιπτώσεις όμως, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοηθείας  των Μετοχικών Ταμείων (ΕΛΟΑ), προέβησαν στη σχετική παρακράτηση, κατά την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος (κατόπιν σχετικής αποστολής στο Ταμείο της βεβαιώσεως οφειλής). Εάν για τις περιπτώσεις αυτές, υπήρξε και εκ των υστέρων "διπλή" παρακράτηση του συγκεκριμένου ποσού στις συντάξεις Μαρτίου-Απριλίου, θα πρέπει οι συνάδελφοι, να επιζητήσουν την επιστροφή του.
 
-Σε άλλες περιπτώσεις επίσης, οι αρμόδιοι φορείς μισθοδοσίας των Γενικών Επιτελείων, απέστειλαν τις σχετικές (αρνητικές) βεβαιώσεις εκκαθάρισης στην αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία προέβη στη σχετική παρακράτηση (το ύψος της παρακράτησης ορίζεται από την οικεία Διεύθυνση του ΓΛΚ και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο).
 
                                  
                                               
       Για την ακρίβεια
 
       Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ευχές


Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
Παράρτημα Ναυπλίου Νομού Αργολίδας
 
 
 
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του παραρτήματος Ναυπλίου εύχονται χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και όλα όσα επιθυμεί ο καθένας μας.
Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίζει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
 Για το Τοπικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος  
Σχης ε.α. Οικονόμου Κων/νος
 

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους Στέφο Λάμπρο και  Σωτηρίου Λάμπρο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

Νέα «μάχη» στο ΣτΕ (για μισθούς και αναδρομικά στελεχών ΕΔ-ΣΑ)

Στόχος η πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών των Εν. Δυνάμεων και των Σωμ. Ασφαλείας σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας
Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας μία δεύτερη «μάχη», που θα κρίνει, ως φαίνεται, και... τον πόλεμο για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι στρατιωτικοί είναι αισιόδοξοι πως θα δικαιωθούν, έχοντας ως «όπλα» αφενός την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, αλλά και την πρόσφατη επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών για τη μη πλήρη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, αφετέρου την καταβολή όλων των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012.

Μέχρι τις 20 Απριλίου 2015 οι συνήγοροι των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και του Δημοσίου θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα υπομνήματά τους στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναπτύσσοντας το σκεπτικό τους, οι μεν πρώτοι για την ακύρωση του νεότερου νομοθετικού πλαισίου (Νόμος 4307/2004), που αφορά στην αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων κατά 50%, οι δε δεύτεροι για την υπεράσπιση της άποψης ότι λόγοι δημοσιονομικοί (κατατέθηκε από τη Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και σχετικό έγγραφο προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις) δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ του 2014 που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και ζητούσε την επαναφορά τους στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

Σημειώνεται ότι, με αποφάσεις της το 2014 (2.192-2.196), η Ολομέλεια του ΣτΕ δικαίωσε τους στρατιωτικούς....... Περισσότερα

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ευχές

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
 Παράρτημα Ναυπλίου Νομού Αργολίδας

 
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του παραρτήματος Ναυπλίου σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. 

Το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει τη σκέψη μας και να μας οδηγεί στον δρόμο της αρετής και την πραγματοποίηση των ονείρων και των επιθυμιών μας.

Για το Τοπικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος  
Σχης ε.α. Οικονόμου Κων/νος

ΥΠΟΙΚ προς ΣτΕ: «Ό,τι πήραν πήραν οι στρατιωτικοί» (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2/17317/ΔΕΠ/12-3-2015 έγγραφό της, η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, απευθυνόμενη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτει τις απόψεις της επί της αιτήσεως ακυρώσεως, που κατέθεσε... η Ομοσπονδία μας, της υπ΄ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Αιγαίου (ΦΕΚ τ. Β’ 3093/18-11-2014) «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους», με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014, καθ’ ό μέτρο αφορά την καταβολή των διαφορών αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η οποία (αίτηση ακύρωσης) δικάζεται αύριο Παρασκευή 03-4-2015 ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ.

Μεταξύ των άλλων η ανωτέρω Διεύθυνση: «ισχυρίζεται ότι η Πολιτεία συμμορφούμενη με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, αφού...... Περισσότερα 

Αίτηση Ακύρωσης κατά της Διατάξεως του Άρθρου 86 του Νόμου 4307/2014

          Εκδικάστηκε σήμερα την 3/4/2015, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που έγκαιρα (12/1/2015) είχαν καταθέσει οι τρεις Ενώσεις (Ε.Α.Α.Σ., ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) και το Συντονιστικό αυτών.
 
      Η αίτηση στρέφεται κατά της διατάξεως του Άρθρου 86 του Νόμου 4307/2014 και της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΟΙΚ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 (ΦΕΚ Β’3093/18-11-2014) ΚΥ Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Αιγαίου, με την οποία δόθηκαν οδηγίες εφαρμογής της παραπάνω διατάξεως του Νόμου. 
 
    Ως γνωστό, με τα δύο ως άνω κείμενα η υπ’ αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που δικαιώνει τα αιτήματά μας, εφαρμόστηκε σε ποσοστό 50% περίπου και όχι στο σύνολο όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. 
 
       Από πλευράς ΥΕΘΑ, υποβλήθηκε, μέσω του εκπροσώπου του, μέλους του ΝΣΚ, αίτημα αναβολής της εκδίκασης με την αιτιολογία ότι ο κος ΥΕΘΑ προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο πλήρους εφαρμογής της αρχικής απόφασης του ΣτΕ.
 
        Παρά ταύτα, το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε και η απόφαση συζητήθηκε, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση συμπληρωματικού υπομνήματος από τον Νομικό μας εκπρόσωπο.
 
         Εκτιμάται, δεδομένου ότι η αίτηση ακύρωσης έχει δύο σκέλη (καθολική εφαρμογή της υπ’ αριθμ.2192/2014 απόφασης ΣτΕ από 1-8-2012 έως 31-12-2014 και επιπλέον από 1-1-2015 και εφεξής), είναι βάσιμη η εκδήλωση μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας ως προς την τελική απόφαση και της παρούσης αίτησης ακυρώσεως, σε αμφότερα τα σκέλη της.      

Πρακτικά Συνεδριάσεων (10/31-3-2015) Συντονιστικού Συμβουλίου 3 Ε.Α.Α.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
                                                                                                 Ημερομηνία  12 Μαρτίου 2015  
                    
                         ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 1/2015 ΤΗΣ 10-03-2015 
 
1.-Σήμερα την 10η Μαρτίου 2015 συνήλθε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Σ.Σ.Τ.Ε.Α.Α.) υπό την Προεδρία του αρχαιοτέρου παρόντος , Αντιναυάρχου Σ.Περβαινά Π.Ν.ε.α. , Προέδρου της Ε.Α.Α.Ν.
2.-Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος , πλην του Προέδρου και οι κάτωθι αναφερόμενοι , Μέλη του Συμβουλίου :
Υποστράτηγος  Ε.Δανιάς  ε.α.                                Πρόεδρος ΕΑΑΣ 
Αντιστράτηγος Κ.Σκαρμαλιωράκης  ε.α.                Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ   
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α.   Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ 
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                   Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος(Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α. ε.α.                   Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
2.-Στην αρχή έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ σχετικά με τις εργασίες της Επιτροπής , που συστάθηκε από τον ΥΕΘΑ κ.Π.Καμμένο για την πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ
3.-Στη συνέχεια το Συντονιστικό Συμβούλιο,  μετά από διεξοδική συζήτηση , απεφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα :....... Περισσότερα

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι Έλληνες

Ευχαριστούμε το μέλος μας κ. Ζάχο Ιωάννη για το άρθρο που μας ανακοινοποίησε.

 Πες μου.....που έχεις δει τις Ένοπλες Δυνάμεις σου και τι ξέρεις για αυτές?
    Έλιωσες ποτέ στη σκοπιά το καλοκαίρι ή ξεπάγιασες σ'αυτήν το χειμώνα?
    Περώνιασαν τα κόκαλα σου ποτέ σε ενέδρα στον Έβρο?
    Έμεινες ποτέ χωρίς νερό ..χωρίς ΝΕΡΟ, με ξεραμένο στόμα και αφυδατωμένο σώμα, ως φρουρά σε βραχονησίδα?
    Ένιωσες ποτέ υλικό για άλεσμα, μέσα σε άρμα μάχης?
    Σε ακούμπησε ποτέ το ωστικό κύμα έκρηξης εκρηκτικού, ή βλήματος πυροβολικού ή πυροβόλου άνευ οπισθοδρομήσεως?
    Πάγωσε ποτέ το αίμα σου, πάνω από νάρκη σε εγκαταλελημένο ναρκοπέδιο?
    'Εσπρωξες ποτέ τζίπ, ρέο, στάγιερ, κολλημένο σε λάσπη?
    Άλλαξες ποτέ ερπύστρια με παγωμένα χέρια?
    Έφυγες ποτέ από αεροπλάνο με ένα πανί στην πλάτη?
    Σακατεύτηκες ποτέ σε ατελείωτες πορείες, με ζέστη ή κρύο και με 30 κιλά στην πλάτη
    Καταδύθηκες ποτέ στα σκοτεινά νερά μέσα σε ένα κονσερβοκούτι ή με μια μπουκάλα στην πλάτη και ένα όπλο στα χέρια?
    Αναμετρήθηκες ποτέ με θεόρατα κύματα στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και αλλού
    Βάρυναν ποτέ τα χέρια και τα πόδια σου 8 και 10 φορές παραπάνω από το βάρος σου, μέσα σε μια ιπτάμενη σφαίρα?
    Είδες ποτέ σου πτώμα μέσα στη θάλασσα, ή οικογένειες με μωρά να σκυλοπνίγονται και να ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙΣ
    Χώθηκες ποτέ μέσα στη φωτιά, που δεν έβαλες εσύ, που δεν καίει το δικό σου σπίτι, για να την σβήσεις?
    Αντιπαρατέθηκες ποτέ με ένοπλο παράνομο? Κυνήγησες ποτέ φονιά, κλέφτη, παιδεραστή, ναρκέμπορα?
    Ένιωσες ποτέ ότι η μέρα με τις 24 ώρες της..ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ?
    Εμπιστεύτηκες ποτέ ΤΗ ΖΩΗ σου, στον ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ?
    Κρέμασες ποτέ τις ΖΩΕΣ ανθρώπων που δεν γνωρίζεις στο ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ?
    Κρέμασες ποτέ την προσωπική σου ζωή στον κόκορα, για να μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω?
    Πληρώθηκες ποτέ με ένα απλό "μπράβο"....και να σου είναι υπεραρκετό?
    Αλήθεια, πες μου....πως νομίζεις ότι αποτρέπεται ένας πόλεμος?
    Αλήθεια , πες μου...εσύ, σε ένα πιθανό πόλεμο, που θα είσαι?
    Πες μου.....που έχεις δει τις Ένοπλες Δυνάμεις σου και τι ξέρεις για αυτές?
    Τις έχεις δει μόνο στις παρελάσεις...κι εκεί ακόμα δεν ξέρεις...πόσο ιδρώτα έχουν ρίξει , για να σου αρέσουν, να τις καμαρώσεις.
    Τις έχεις δει μόνο στις παρελάσεις, όπου σαν το αποπαίδι σου, έβαλαν τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ και ήρθαν στο δρόμο σου για να τις αγκαλιάσεις
    Τις έχεις δει μόνο στις παρελάσεις, που και αυτές θες να σταματήσεις.
    Δεν θες να ξέρεις, δεν θες να βλέπεις, δεν θες να καταλαβαίνεις, δεν θες να συμπονάς, δεν θες να συναγωνίζεσαι.
    Δεν σε πειράζουν αυτά τα συνθήματα που λένε...η αλήθεια είναι πως δεν σε νοιάζει τι λένε.
    Θες απλώς, με κρύο αίμα, με καθόλου ψυχή, με πωρωμένο πνεύμα
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΟΥ στα ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ...


Νικ. Δημητρόπουλος

Παραθερισμός στα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα Έτους 2015

Αγαπητά μέλη,

Αναφορικά με τον Παραθερισμό στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα Αττικής έτους 2015, έχουμε ως παρακάτω:

Ημερομηνίες ΥΠΟΒΟΛΗΣ Αιτήσεων : Από 02 Απριλίου μέχρι 17 Απριλίου 2015.
Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής, οι αιτήσεις δεν θα λαμβάνονται υπόψη στην διαδικασία αξιολόγησης.

Ημέρες /Ώρες Υποβολής Αιτήσεων : Από Δευτέρα έως Παρασκευή , Από 09.00 έως 13.00.

Τόπος : Στα γραφεία της Ε.Α.Α.Σ. Χαρ Τρικούπη 18, 1ος Όροφος. Γραφείο Νομικού Συμβούλου (Χώρος Κυλικείου) .

Υπεύθυνος Ε.Α.Α.Σ. για την παραλαβή των αιτήσεων : Ταξχος ε.α. Θεόδωρος Μπακάλης.


Επίσης στο γραφείο του Παραρτήματος θα βρείτε την ανακοίνωση και την αίτηση.    

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εορτασμός Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 από Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

    Εκδήλωση Εορτασμού της Επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 για τον αγώνα της Παλιγγενεσίας του Έθνους, διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και πραγματοποιήθηκε την 24η Μαρτίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου που ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες αποστράτους Μέλη και φίλους της Ε.Α.Α.Σ.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ΥΠΕΘΑ κ. Νικόλαος Τόσκας (επίσης ως εκπρόσωπος του κ. Πρωθυπουργού), ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, η Βουλευτής κ. Χαρά Καφαντάρη ως εκπρόσωπος της κ. Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο ΓΕΠΣ Αντγος Νικόλαος Δεβετζής, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι των Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο Πρόεδρος του ΜΤΣ, ο Γεν. Δντης ΝΙΜΤΣ, Πρόεδροι ή αντιπρόσωποι Φορέων -Συνδέσμων αποστράτων, Συνδέσμων Ο/Σ -Τάξεων ΣΣΕ, οι Πρόεδροι της Ε.Α.Α.Ν και της Ε.Α.Α.Α. , εκπρόσωπος της ΠΟΑΑΣΑ καθώς και αντιπροσωπεία σπουδαστών παραγωγικών Σχολών (ΣΣΕ –ΣΙ – ΕΛ.ΑΣ). ............ Περισσότερα