Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Συμμετοχή Παραρτήματος Ναυπλίου της Ε.Α.Α.Σ. στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το παράρτημά μας, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την 24η Μαΐου στο Ναύπλιο, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, εκπροσώπησαν οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Οικονόμου Κων/νος και Νταλιάνης Πέτρος ενώ παρευρέθηκαν και αρκετά μέλη. Στεφάνι, στον προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο, κατέθεσε ο πρόεδρος του Παραρτήματος.





 

Παρουσίαση βιβλίου την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στην ΛΑΦΝ

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00, θα γίνει στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ναυπλίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1833 – 1949», του Δρ Ιωάννου Παπαφλωράτου, Νομικού, Διεθνολόγου, καθηγητού της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

      Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.:

-     Χρήστος Δρούγκας. Παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, Ερευνητής και

-    Χρήστος Μπολώσης. Υποστράτηγος ε.α., Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας Στρατιωτικών Σχολών, Γ.Γ. Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης.

      Το βιβλίο προλογίζει o κ. Α/ΓΕΕΘΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Ναύπλιο

Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο και γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας.

         Ώρα 11.00: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Ομιλία.

         Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων στον προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο (Λεωφ. 25ης Μαρτίου).

         Ώρα 12.00: Εκδηλώσεις μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» στο χειμερινό κινηματογράφο Ναυπλίου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Προαγωγές και Αποστρατείες Κατωτέρων Αξιωματικών O-Σ Σ.Ξ. (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ:78ΧΗ6-513)

Σας κοινοποιούμε την υπ΄αριθμό 44 Εγκύκλιο/21 Μάϊ 15 που αφορά «Κύρωση Πινάκων Εκτάκτων Κρίσεων, Προαγωγές και Αποστρατείες Κατωτέρων Αξιωματικών Όπλων και Σωμάτων Στρατού Ξηράς». Πατήστε εδώ για την εγκύκλιο

Πέντε χρόνια «αιμορραγούν» οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙ 821 ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ (ΦΕΤΟΣ) ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Ο αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα είναι 821. «Σταγόνα» στον ωκεανό των ελλείψεων σε προσωπικό που έχει προκαλέσει η πολιτική των μνημονίων, η οποία... περιέκοψε συνολικά κατά περίπου 50% τους εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές, απαγόρευσε τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και οδήγησε με επαχθείς ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό χιλιάδες στρατιωτικούς να κρεμάσουν το πηλήκιο και να αφήσουν οριστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου, δεν έχουν ακόμη διαφανεί στην πράξη, ή, τουλάχιστον, στον απόλυτο βαθμό. Κι αυτό γιατί, μέχρι και πέρυσι, οι αποφοιτήσαντες από τις στρατιωτικές σχολές ήταν περίπου 1.436, όσοι μπήκαν, και έμπαιναν, μέχρι το 2010, προτού η τρόικα επιβάλει το «ψαλίδι» στους εισακτέους. Από εδώ και στο εξής ωστόσο, όσοι ορκίζονται αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα είναι λιγότεροι, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αφού σταδιακά οι εισακτέοι μέχρι και το 2014 μειώθηκαν κατά περίπου 50%. Συγκεκριμένα, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές 821 νέοι, οι οποίοι μάλιστα δεν θα αποφοιτήσουν στο σύνολό τους.

Η περικοπή των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ......... Περισσότερα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εκδόθηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στα Αστυνομικά Τμήματα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο. Αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι οι θέσεις: 250 για τη Σχολή Αστυφυλάκων, 40 για τη Σχολή Αξιωματικών
Στους 290 ορίστηκαν οι εισακτέοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με... τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες.

Οι υποψήφιοι για τις δύο σχολές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, εάν καταφέρουν να επιτύχουν τη βάση εισαγωγής, θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε σε 250, ενώ για τη Σχολή Αξιωματικών σε 40. Σημειώνεται πως και στις δύο σχολές ο αριθμός των εισακτέων είναι αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ζήτηση κάθε χρόνο είναι μεγάλη και ο αριθμός των πρώτων προτιμήσεων υπερβαίνει κατά πολύ τις θέσεις που διατίθενται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά, η βάση στη σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ εκτοξεύτηκε στα 18.319 μόρια, καταγράφοντας άνοδο κατά 1.410 μόρια ενώ η βάση στη σχολή Αστυφυλάκων ανέβηκε κατά 1.734 μόρια και διαμορφώθηκε στα 15.910 μόρια.

Αναφορικά με τις φετινές εξετάσεις, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και τις 19 Ιουνίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές για την κατάταξη ..... Περισσότερα

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους Αποστολακόπουλο Κων/νο, Καλπάκα Ελένη, Κατράδη Κων/νο, Κουτσουμάνη Ελένη, Οικονόμου Κων/νο, Πατσατζή Κων/νο, Πηλιαφά Κων/νο και Τζανετόπουλο Κων/νο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!  

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΚΑΛΗ ​ΕΠΙΤΥΧΙΑ στα παιδιά - εγγόνια ​- συγγενείς των συναδέλφων και φίλων που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

Άνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ώς και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία.

Με την είσοδο του 
φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, τού ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν επιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες.

Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.

Οι επιτηδευματίες πριν συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια.

Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

(tanea.gr)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ-ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΕΛΙΣΜΕ (BINTEO)

Γράφει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Υποστρατήγος εα, μέλος του ΕΛΙΣΜΕ
Αποστέλλω σε όλους τους φίλους-φίλες τη διαδικτυακή παρουσίαση-συζήτηση που συμμετείχαμε ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και σε μια... προσπάθεια να παρουσιάσουμε με απλό και κατανοητό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και τις ανησυχίες μας. Συγχρόνως και πολύ σύντομα αναφερθήκαμε στους στόχους και λειτουργία του ΕΛΙΣΜΕ. Στη συζήτηση πλέον του οικοδεσπότη και παρουσιαστού κ. Λυμπερόπουλου (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ TV), εκ μέρους του ΕΛΙΣΜΕ συμμετείχαμε οι: Αντιναύαρχος ε.α. Μαρτζούκος Βασίλειος (Πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ), Δουδούμης Γεώργιος οικονομολόγος-συγγραφέας και Υποστράτηγος ε.α. Ιπποκράτης Δασκαλάκης (μέλη του ΕΛΙΣΜΕ).

Επιπλέον σας επισυνάπτω και 2 σύντομα κείμενα για να σας προτρέψω, με όποιον τρόπο κρίνει ο καθένας κατάλληλο, να ενισχύσετε το έργο μας (εγγραφή ως μέλος, εγγραφή ως απλός συνδρομητής στο περιοδικό μας, απλή επίσκεψη στα γραφεία μας, συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας, επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας και διάδοση της, επίσκεψη στο χώρο μας στο facebook-σχόλια-like-share κλπ). Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι και βασιζόμαστε μόνο στη βοήθεια σας. Αν για οποιοδήποτε λόγο διστάζετε να εγγραφείτε και εφόσον συμμερίζεστε τις ανησυχίες μας τουλάχιστον διαδώστε την προσπάθεια μας............. Περισσότερα

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΟΜΑ

Το 1992, επί υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, αποφασίζεται η διάλυση των ΜΟΜΑ. Ωφελημένοι από την κίνηση αυτή αποδείχτηκαν οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι είδαν και γι' αυτό τον λόγο την «πίτα» για τους ίδιους να μεγαλώνει την τελευταία εικοσαετία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, το 'πε και το 'κανε: εγκαινίασε τις Μεικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του στρατού (ΜΟΜΑ), τις κατασκευαστικές στρατιωτικές μονάδες που... αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων, οι οποίες καταργήθηκαν το 1992 προς όφελος των μεγαλοεργολάβων. Τα «Επίκαιρα» έχουν στη διάθεσή τους το σχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού (ΔΙΔΕΡΓΩΝ), όπως θα λέγονται πλέον οι ΜΟΜΑ της νέας εποχής, το πρώτο έργο της οποίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Ιούλιο.

Στη ΔΙΔΕΡΓΩΝ, η οποία θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, υπάγονται δύο Μονάδες, η 1η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Η Κυρά της Ρω» και η 2η Μονάδα «Η Κυρά των Μαρασίων», προς τιμήν των δύο σπουδαίων γυναικείων προσωπικοτήτων της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Στη σχετική εισήγηση, μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στην ανάγκη διασαφήνισης των έργων που θα αναλαμβάνει ο νέος φορέας προκειμένου να αποφεύγεται σωρεία αιτημάτων, για παράδειγμα κατά την περίοδο πριν από τις δημοτικές εκλογές, όταν οι τοπικοί άρχοντες θέλουν να παρουσιάζουν έργο.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι παίρνει σάρκα και οστά η προγραμματική υπόσχεση της κυβέρνησης να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και να τεθούν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η νέα υπηρεσία δεν αποτελεί ιστορική αναβίωση αντίστοιχων του παρελθόντος, αλλά μια σύγχρονη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις κι ένα περαιτέρω βήμα προς τη διακλαδική συνεργασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αυστηρές προϋποθέσεις
Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ, η οποία θα διαθέτει τον δικό της προϋπολογισμό, ανεξάρτητο ..... Περισσότερα

Πρόεδρος Συντονιστικού 3ΕΑΑ: «Υπήρχαν συναδέλφοι που πήραν αναδρομικά 1 ευρώ...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη 12/05/2015 και ώρα 23:30, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος εα Σπυρίδων Περβαινάς ΠΝ, καλεσμένος στον Τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ και στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» παρουσίασε τα Οικονομικά προβλήματα των Αποστράτων, σε σχέση και με τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ). Ο κ. Περβαινάς περιέγραψε τι γίνεται με τα αναδρομικά των αποστράτων και στις μειώσεις των συντάξεών τους. Πατήστε εδώ για δείτε το σχετικό βίντεο

Η κυρά της Ρω - Η ιστορία της Γυναίκας που ύψωνε κάθε Μέρα την Ελληνική Σημαία

Σαν σήμερα (13 Μαΐου) το 1982 φεύγει από τη ζωή η Δέσποινα Αχλαδιώτη, αφήνοντας τη Ρω χωρίς κυρά.
Το όνομά της έγινε σύμβολο. Σημείο αναφοράς γενναιότητας και πατριωτισμού. Μια γυναίκα με πρόσωπό τσαλακωμένο από τις αντιξοότητες, με ένα κορμί ζαρωμένο από το αλάτι της θάλασσας και τις κακουχίες, αλλά με βλέμμα πεντακάθαρο με καρδιά αγνή, με ψυχή που ξεχείλιζε στα κύματα γύρω από το μικρό της νησάκι. 
Η κυρά της Ρω, ή κατά κόσμον Δέσποινα Αχλαδιώτη, ύψωνε κάθε μέρα για 34 (κατά άλλους για 40) χρόνια την ελληνική σημαία μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια. Σε ένα μέρος άγονο, αφιλόξενο, που μόνο λίγο χορτάρι φύτρωνε στο χώμα. Σε μια μικρή βραχονησίδα που ήταν το σπίτι της, η άκρη της πατρίδας που λάτρευε. 
"Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα,
όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο.
Με την Ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες."
Η Ρω βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές. Ονομάζεται και Άγιος Γεώργιος, ή αρχαία Ρώγη ή Ρόπη. Εκεί πήρε την απόφαση να μείνει με το σύζυγό της η Δέσποινα Αχλαδιώτη το 1924, ήταν τότε μόλις 25 χρονών. Το Καστελόριζο και τα γύρω νησιά είχαν γεμίσει πρόσφυγες. Στη Ρω ζούσαν τότε λιγοστές οικογένειες.  Άγονο μέρος, δεν ήταν για όλους. Η Δέσποινα με τον άντρα της δε δίστασαν. Παρέα με λίγα ζώα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, πήραν όσα υπάρχοντα είχαν και εγκαταστάθηκαν στη Ρω. Η πρώτη φορά που η Δέσποινα Αχλαδιώτου ύψωσε τη σημαία ήταν το 1927, όταν ξύπνησε ένα πρωί και είδε στην κορυφή του νησιού να κυματίζει η τουρκική σημαία. Πήγε στο σπίτι, άνοιξε το σεντούκι, πήρε ένα λευκό σεντόνι και μια γαλάζια κουρτίνα και έραψε τη γαλανόλευκη. Κατέβασε με τον άντρα της την τουρκική, τοποθετώντας στη θέση της τη νέα σημαία.  
Λίγα χρόνια αργότερα οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη μοίρα για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Η Δέσποινα και ο Κώστας όμως έμειναν. Σχεδόν ολομόναχοι. Ώσπου το 1940 ο Κώστας Αχλαδιώτης αρρώστησε βαριά. Κλινήρης και παντελώς αδύναμος, έπρεπε να μεταφερθεί στο Καστελόριζο. Έτσι η Δέσποινα άναψε φωτιά ώστε να ειδοποιήσει για βοήθεια τους ψαράδες στα καϊκάκια. Άργησαν πολύ να τη δούν όμως. Και τη φωτιά και τη Δέσποινα. Ο άντρας της πέθανε στο δρόμο για το νησί όπου θα του έσωζαν τη ζωή οι γιατροί. Και η Δέσποινα τον κήδεψε μόνη της. Και μόνη της τον έκλαψε.
Το 1943 επέστρεψε στη Ρω από το Καστελόριζο όπου έμεινε για λίγο, παίρνοντας μαζί της την τυφλή μητέρα της. Δύο γυναίκες μόνες στην κατοχή. Ήταν τότε που άρχισε να υψώνει κάθε πρωί την ελληνική σημαία και να την κατεβάζει το βράδυ. Από τη Ρω προσέφερε υπηρεσίες σε στρατιώτες του Ιερού Λόχου. Με "δυνατή φωνή και γοργή περπατησιά", όπως την περιγράφει ο βιογράφος της Κυριάκος Χονδρός, δεν εγκατέλειψε ποτέ το νησί, ακόμα κι όταν το Καστελόριζο, που βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το 1943, ερήμωσε σχεδόν από τους κατοίκους του, εκ των οποίων οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς. 
"Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τ' αγαπώ. / Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο. Με την Ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες... ...βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τουρκικές ακτές. / Την Ελληνική Σημαία θέλω να μου τη βάλουν μαζί μου στον Τάφο." είχε πει η ίδια. 
Μετά τα γεγονότα του 1974, όπου Τούρκοι τοποθετούσαν κρυφά τη σημαία τους, η γυναίκα και το νησάκι της έγιναν γνωστά παντού.
Η Δέσποινα Αχλαδιώτη βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό Ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων, το Δήμο Ρόδου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους φορείς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ναυτικό άγημα και αντιπροσωπεία του ΓΕΝ στο Καστελόριζο όπου, στις 23 Νοεμβρίου 1975, της απένειμε το μετάλλιο για την πολεμική περίοδο 1941-1944 για τις «προσφερθείσες εθνικές υπηρεσίες της», όπως ανέφερε η απόφαση του Υπουργού Άμυνας.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου, στις 13 Μαΐου του 1982. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ρω και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.
ΠΗΓΗ: LIFO.GR από την Ανδρονίκη Κολοβού
 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Διόρθωση Βεβαιώσεων Αποδοχών Μερίσματος Οικ. Έτους 2015

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μερισματούχους του ότι, από την 12/5/2015, έχει διορθωθεί στις Βεβαιώσεις Αποδοχών Μερίσματος για το 2015 (οικονομική χρήση 2014), που εκδίδονται μέσω της διεύθυνσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.) Α.Ε., η ένδειξη "Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης" στο ορθό "Υπουργείο Εθνικής Άμυνας".
Διευκρινίζεται επίσης ότι, οι μερισματούχοι που έχουν ήδη εκτυπώσει την υπόψη Βεβαίωση μπορούν είτε να την χρησιμοποιήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, είτε να εκδώσουν νέα μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. με την ορθή ένδειξη.
Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
 veveosi
 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αλλαγή στον τρόπο υποβολής της αίτησης στην Προκήρυξη 2015 για τις Στρατιωτικές Σχολές (Τι ισχύει - Πως συμπληρώνεται)

Από φέτος στην Προκήρυξη για ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ 2015  έχουμε μια αλλαγή. Το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψηφίου -ας, θα συμπληρώνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, με... αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, όπως καθορίζουν οι οδηγίες στο υπόψη έντυπο, θα λαμβάνει χειρόγραφα τις απαραίτητες υπογραφές και θα υποβάλλεται μαζί με λοιπά δικαιολογητικά κατά τη καθοριζόμενη στην Εγκύκλιο διαδικασία.

Για την αλλαγή αυτή η εγκύκλιος αναφέρει:

«TONIZETAI ότι από την τρέχουσα Εγκύκλιο (2015 – 2016), το έντυπο της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψηφίου -ας (Υπόδειγμα «7»), θα συμπληρώνεται MONO ηλεκτρονικά (www.geetha.mil.gr/), με αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, όπως καθορίζουν οι οδηγίες στο υπόψη έντυπο, θα ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ συμπληρωμένο από τον υποψήφιο, θα υπογράφεται από τον ίδιο [ή από τους ασκούντες (ή τον ασκούντα) τη γονική μέριμνα – εποπτεία, σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου) και θα υποβάλλεται μαζί με λοιπά δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα διαδικασία.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

Περισσότερα

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Β.Ο.Ε.Α.(Βοήθημα Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας) ώρα μηδεν .

Παρακολουθούμε τα τελευταία 4-5 χρόνια, τις εναγώνιες προσπάθειες που καταβάλλουν τα Μετοχικά μας Ταμεία, προκειμένου να καταστούν βιώσιμα (μετά τον ορυμαγδό μέτρων μειώσεων των αναλογουσών εισφορών και των κοινωνικών πόρων, παράλληλα με την αφαίμαξη που υπέστησαν με το κουρεμα-psi), αλλά και να χορηγήσουν αξιοπρεπή μερίσματα-βοηθήματα-εφάπαξ παροχές.
Παρά ταύτα, οφείλουμε να επισημάνουμε και να τεκμηριώσουμε παράλληλα, πως η πολιτική του επιδόματος ΒΟΕΑ, οφείλει και επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα. Και αυτό όχι γιατί πλέον , έχει καταστεί μη ανταποδοτικό (μετα από κρατήσεις-εισφορές 25 ετίας ή από 18ετια εως και 25ετία) αλλά και γιατί κρίνεται επίφοβη η καταβολή στο άμεσο μέλλον και υπαρκτό το σενάριο μελλοντικής «στάσης πληρωμών» του εν λόγω βοηθήματος,καθόσον τα τελευταία αυτά χρόνια, καλύπτει τις άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις που έχουν τα Μ.Τ.
Και στο πλαίσιο αυτό θα επιθυμουσαμε να θέσουμε υπόψιν των Δ.Σ. των Μετοχικών μας Ταμείων, τις παρακάτω προτάσεις που εκτιμούμε πως μπορουν να επιλυσουν τα υφιστάμενα προβλήματα και που αν και μερικές εξ αυτών είχαν εξετασθεί και υιοθετηθεί στο παρελθόν (εισηγήσεις από επιτροπές για Μ.Τ., εγκεκριμένες από τέως ΥΦΕΘΑ & ΑΝΥΕΘΑ), εντουτοις ποτε δεν υλοποίηθηκαν αρμοδίως :

- Άμεση απεξάρτηση-απεμπλοκή του ΒΟΕΑ από τα Μετοχικά Ταμεία, με τη δημιουργία ενός αυτόνομου ειδικού λογαριασμού, όπου θα μεταφερθούν ως αποθεματικό, όλες οι μέχρι σήμερα εισφορές των μετόχων-μερισματούχων που εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορές-κρατήσεις σε αυτόν.
- Αμεση εναρμονιση του τροπου λειτουργίας του ΒΟΕΑ και για τα 3 Μετοχικά Ταμεία
- Αφαίρεση των εισφορών του ΒΟΕΑ στο υπολογισθέν ποσό του μερίσματος της ΗΔΙΚΑ........... Περισσότερα

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Συμμετοχή Παραρτήματος Ναυπλίου της Ε.Α.Α.Σ. στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Το παράρτημά μας, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης
κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, εκπροσώπησαν σύσσωμο το Συμβούλιο ενώ στεφάνι στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια κατέθεσε ο πρόεδρος του Παραρτήματος.




2+1 χρόνια για 1.000 οπλίτες (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ)

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ 750 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΠ
Από τους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων θα χρηματοδοτηθούν οι προσλήψεις μέσω της διαδικασίας ανακατάταξης των 1.000 οπλιτών στον Στρατό Ξηράς (600), στο Πολεμικό Ναυτικό (200) και στην Πολεμική Αεροπορία (200). Αυτό σημαίνει πρακτικά πως... οι διαδικασίες θα «τρέξουν» γρήγορα, αφού δεν απαιτείται η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, και εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι παράτασης της θητείας τους με μισθό έως και τρία χρόνια. Ο βασικός μισθός για όσους επιλεγούν να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις υπογράφοντας σύμβαση διάρκειας 2+1 ετών θα είναι 750 ευρώ καθαρά (900 μεικτά). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υπέγραψε τη σχετική απόφαση και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τα Γενικά Επιτελεία προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να καλυφθούν οι άμεσες επιχειρησιακές ανάγκες και των τριών κλάδων σε μονάδες όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της λειψανδρίας. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει μεγάλος αριθμός στρατιωτικών (είτε λόγω αποστρατειών είτε λόγω παραιτήσεων), ενώ το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει ως αποτέλεσμα και τη χαμηλή απόδοση κλάσεων, δηλαδή τον μικρό αριθμό των στρατιωτών που κατατάσσονται για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν έχουν προσληφθεί επαγγελματίες οπλίτες, ενώ στην περίοδο των μνημονίων έχουν μειωθεί δραστικά και οι θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, από τις οποίες αποφοιτούν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του μέλλοντος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Πληροφορίες μάλιστα από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες να προκηρυχθούν και διαγωνισμοί για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό.

Προς το παρόν πάντως, και βάσει της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα προχωρήσει η πρόσληψη 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως.

Η δυνατότητα ανακατάταξης θα δοθεί μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης της προκήρυξης, αμέσως μετά, και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους θητείας, και όχι σε εφέδρους. Οι οπλίτες που θα επιλεγούν θα συνεχίσουν να υπηρετούν σε μονάδες από όπου και θα απολύονται, και οι οποίες έχουν καθοριστεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης. Αυτές οι μονάδες είναι κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη αναγκαιότητα όσον αφορά στην κάλυψη θέσεων προσωπικού. Ο μισθός τους θα είναι αυτός του επαγγελματία οπλίτη (περίπου 750 ευρώ καθαρά) και θα λαμβάνουν επίσης και το επίδομα παραμεθορίου.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 08/05/2015 – Σ.Λ.)

Άλλαξε υπουργείο το ΜΤΣ και δεν το ξέρουμε; (ΦΩΤΟ)

Στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΤΣ για φορολογική χρήση Οικ. Έτους 2015 που εκδίδεται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, φαίνεται ότι το το ΜΤΣ ανήκει στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Μάλλον πρέπει να διορθωθεί εκτός αν άλλαξε και δεν το ξέρουμε... Πατήστε εδώ για να δείτε την φωτογραφία.

Οι κινήσεις της ΕΑΑΣ για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ

ΑΡΘΡΟτου υποστράτηγου ε.α. Ευάγγελου Ν. ΔανιάΠροέδρου Ε.Α.Α.Σ.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΕΑΑΣ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναπτύξαμε τις απόψεις μας για το φλέγον θέμα της πλήρους υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και της... επιστροφής του 100% των αναδρομικών που αφορά τα μέλη της.

Ζητήθηκε επίσπευση της έγκρισης για την ίδρυση των παραρτημάτων της ΕΑΑΣ στις ακριτικές περιοχές των νήσων Κω, Λήμνου και στην πόλη του Διδυμότειχου, ενώ επιδόθηκε το συνημμένο υπόμνημα με διάφορα θέματα που αφορούν τα εν αποστρατεία στελέχη του ΣΞ, όπως αυτό της κατάργησης των ηλικιακών κριτηρίων, το ΜΤΣ, το ΕΚΟΕΜΣ, παροχές όπως αυτή που αφορά επέκταση του Ενιαίου Δελτίου Εισόδου και άλλα, διάφορα θέματα.

Οι Ενώσεις των αποστράτων Αξιωματικών, που ως γνωστόν εκπροσωπούν το σύνολο των αποστράτων αξιωματικών -και εν προκειμένω η ΕΑΑΣ εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων αξιωματικών του ΣΞ και της πρώην Χωροφυλακής, καθώς και μέρος των αποστράτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.- είχαν καταθέσει εμπροθέσμως αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της απόφασης του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία μας έγιναν αναδρομικές κρατήσεις, και κατά άλλης συναφούς πράξεως, που απέρρεε από τον Ν. 4093/12. Το ΣτΕ, ως γνωστόν, εξέδωσε την υπ' αριθμ. 4192/14 ακυρωτική απόφασή, η οποία δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στο 100%, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των διάφορων παραγόντων, και αντί της πλήρους συμμόρφωσης, όπως έπρεπε καθότι ζούμε σε ευνομούμενο κράτος, ψηφίστηκε από τη Βουλή ο Ν. 4307/14, που βάσει του άρθρου 86 θεσμοθετείται η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης κατά 50%.

Οι ΕΑΑ παρενέβησαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά την εκδίκαση πιλοτικής δίκης, το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε ταυτόσημη με την του ΣτΕ απόφαση, πλην όμως δεν έχει καθαρογραφεί, για να σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για εφαρμογή. Κατόπιν αυτού, οι ΕΑΑ εμπροθέσμως καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά του Ν. 4307/14 και η οποία αίτηση εκδικάστηκε στο ΣτΕ την 3η Απριλίου 2015 και περιμένουμε τη σχετική απόφασή του.

Επίσης, μετά τις εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος ΥΕΘΑ δέχθηκε το συντονιστικό στο γραφείο του, για μια πρώτη συζήτηση επί των θεμάτων που μας απασχολούν, και μας υποσχέθηκε ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί στο σύνολο της και, παράλληλα, συγκροτήθηκε υπό τη ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ επιτροπή, που θα του εισηγείτο σχετική πρόταση νόμου για την επίλυση/ικανοποίηση των οικονομικών ζητημάτων των αποστράτων αξιωματικών. Η σχετική πρόταση είναι έτοιμη, όπως κατάθεσε στο ΣτΕ ο εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ, ο οποίος μάλιστα εξ αυτού του λόγου ζήτησε και την αναβολή εκδίκασης της προσφυγής των Ενώσεων.

Έτσι έχει η κατάσταση σε γενικές γραμμές και επειδή όλοι μας λάβαμε από το ΥΠΟΙΚ ενημερωτικό σημείωμα με την αναπροσαρμογή των συντάξεων με βάση τον Ν. 4307/14, είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός για το πρακτέον. Η ΕΑΑΣ αναμένει την απόφαση του ΣτΕ και αναλόγως θα ενημερώσει τα μέλη της.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09/05/2015 – Σ.Λ.)

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ναύπλιο

Σύμφωνα με το αριθμ. 4 παρ. 1 του Ν.2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8.4.1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο και γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας.

         Ώρα 11.00: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ομιλία.

         Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα ονομάζεται η νέα ΜΟΜΑ. Όλο το σχέδιο του Υπ. Εθνικής Άμυνας

 Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην... τελετή ενεργοποίησης λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Δεινοκράτης» (πρώην ΜΟΜΑ), με επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

H λειτουργία της νέας ΜΟΜΑ θα έχει ως εξής σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
1. «Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ», με επιχειρησιακό τίτλο «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

2. Στη Διακλαδική Διοίκηση θα υπάγονται δύο Μονάδες:

1η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Η Κυρά της Ρω», με επιχειρησιακό τίτλο 1η ΜΟΚΕ και έδρα την Αθήνα.
2η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Η Κυρά των Μαρασίων», με επιχειρησιακό τίτλο 2η ΜΟΚΕ και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Στο έμβλημα θα αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΑΣΩ», που προέρχεται από την ιστορική φράση του Αρχιμήδη όταν ανακάλυψε τους μοχλούς: «
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω», δηλαδή «Δώσε μου τόπο να σταθώ και τη Γη θα μετακινήσω».

4. Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα διοικείται από ανώτατο αξκό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και θα διαθέτει δικό της προϋπολογισμό, ανεξάρτητο από αυτόν των Γενικών Επιτελείων.

5. Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα είναι Διακλαδική. Οι Μονάδες της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (ΜΟΚΕ) θα αποτελούνται από προσωπικό του Στρατού Ξηράς............. Περισσότερα

Εκδόθηκε η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών AΣΕΙ και ΑΣΣΥ Έτους 2015-2016 (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: 6Δ0Φ6-ΩΧ6)

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πρώην στρατιωτικός συνελήφθη για μίζα 3 εκατ. ευρώ που αφορά το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης εδώ για τον συλληφθέντα, τα νεότερα στοιχεία μπορείτε να τα δείτε πατώντας στα παρακάτω.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/gia-miza-3000000--katigoreitai-o-apostratos-p-katsis


http://www.zougla.gr/greece/article/silipsi-gia-to-skandalo-ton-eksoplistikon-katigories-gia-miza-3-ekat-evro

Ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από τα εγκαίνια της 1ης ΜΟΜΑ

Ερώτηση για αποκατάσταση αποδοχών Στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΘΑ - ΥΠΟΙΚ)

Πατήστε εδώ για να δείτε την επερώτηση των βουλευτών και τις απαντήσεις των 2 υπουργείων

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βεβαιώσεις ΜΤΣ για Φορολογική Χρήση Οικ. Έτους 2015

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το ΜΤΣ για βελτίωση των παρεχόμενων στους μερισματούχους διαδικασιών, μείωση της γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των εργασιών που εκτελεί με τη συνδρομή της τεχνολογίας, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 7 Μαΐου 2015, έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εκτύπωσης των Βεβαιώσεων Αποδοχών Μερίσματος για το 2015 (οικονομική χρήση 2014), μέσω της διεύθυνσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.) Α.Ε., ήτοι http://www.idika.gr επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Φορολογικές Βεβαιώσεις» και κάνοντας κλικ στην ένδειξη ΜΤΣ ή εδώ ή δίνοντας απευθείας τη διεύθυνση https://www.idika.org.gr/FORB_TEADY/ . Τέλος, επιλέγετε έναν από τους δύο τρόπους αναζήτησης, είτε με ΙΒΑΝ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ είτε με ΑΜΣ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ, συμπληρώνετε τα πεδία και πατώντας Αναζήτηση είστε σε θέση να εκτυπώσετε τη Βεβαίωσή σας.
 
Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Πρώην στρατιωτικός συνελήφθη για μίζα 3 εκατ. ευρώ που αφορά το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Δυστυχώς παντού τα πάντα

Κατηγορούμενος για μίζα 3 εκατ. ευρώ είναι ο 53χρονος Π. Κ., ο οποίος συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές κατόπιν εντάλματος.
Πρόκειται για πρώην στρατιωτικό που... συνεργαζόταν με τον έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου και ήταν εκπρόσωπος των εταιρειών Rheinmetall και Atlas στην Ελλάδα.

Κατόπιν έρευνας των δικαστικών αρχών εντοπίστηκαν εμβάσματα (σ.σ. την περίοδο από το 2003-2011) συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του. Τα εν λόγω εμβάσματα εντοπίστηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Παναγιώτη Ευσταθίου και αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Ειδικότερα, σχετίζονται με έργο που είχε αναλάβει η Rheinmetall ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για το σύστημα διοίκησης και ελέγχου των Λέοπαρντ.

(zougla.gr)

Απάντηση Η.ΔΙ.Κ.Α. σε ερώτημα ΕΑΑΝ για υπολογισμό μειώσεων συντάξεων αποστράτων

Ενημερωθείτε για την απάντηση της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική ΔΙακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) σε ερώτημα της ΕΑΑΝ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των εκάστοτε μειώσεων των συντάξεων των Αποστράτων. Πατήστε εδώ για να δείτε την απάντηση.

Δελτίο Τύπου Ε.Α.Α.Σ. Παραρτήματος Ν. Ξάνθης (Απάντηση στην τηλεοπτική εκπομπή ‘’στον ενικό’’ της 4 Μαΐου 2015)

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67100.Τηλέφωνο/FAX:25410-25425
Ιστοσελίδα :eaasxanthis.gr
Ξάνθη 6, Μαϊ.2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην  Εκπομπή TV, ‘’ στον ενικό ’’ της  4 Mαϊ.2015
ΣΧΕΤ: Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015 
 
 Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ στο Ν. Ξάνθης, μαζί με τους άλλους επτά (7) ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους των Ιερών Παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, που από 4-ετίας και πλέον, σταδιακά ανακαίνισαν και πραγματοποιούν, σποραδικούς εκκλησιασμούς στους Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, θεωρούν απαραίτητο, να : 
Α. Πληροφορήσουν το κοινό, για τα όσα αναληθή διατυπώθηκαν, από τον Αξιότιμο κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος ‘’ Το Ποτάμι’’, στην εκπομπή του Δημοσιογράφου κ Νικολάου Χατζηνικολάου, με τίτλο ‘’στον ενικό’’ την 4η Μαϊ.2015, ειδικότερα όταν αναφέρθηκε στην δραστηριότητα ‘’ Περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο Ξάνθης’’, που τελέστηκε την 10η Απρ.2015 ( Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) . 
Β. Διαμαρτυρηθούν για τη μη τήρηση της οφειλόμενης δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε, ούτε από τον κ. Πρόεδρο, ούτε από τον παρουσιαστή της εκπομπής, αφού δεν μας δόθηκε ο λόγος, παρά τις πολλαπλές τηλεφωνικές μας συνομιλίες με τον αρμόδιο συνεργάτη σας, στη διάρκεια  της εκπομπής, για την παρουσίαση και της δικής μας άποψης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε, τα πραγματικά περιστατικά και διευκρινίζουμε, τα παρακάτω:
«Δεν μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι από τις γύρω περιοχές, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, κλπ », αλλά το εκκλησίασμα ήταν μέλη από τους 8 αναδόχους συλλόγους της Ξάνθης, οι οποίοι μετέβησαν με τις οικογένειές τους, αυτοβούλως και με δικά τους έξοδα.
 
Η Περιφορά του Επιταφίου, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, «ούτε για 1η φορά», ούτε « έγινε παρέλαση των αποστράτων για επίδειξη, στο κέντρο του χωριού, κλπ», απλά έγινε για να συνεκκλησιαστούμε και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που ‘’Φυλάνε Θερμοπύλες’’ στην Περιοχή μας...... Περισσότερα

Προτάσεις του Συντονιστικού για την Καθιέρωση της Ημέρας Αποστράτου / Βετεράνου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
 
                                                                                                                     Ημερ.: 06-05-2015
 
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένο
             
ΚΟΙΝ :  Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ.Κ.Ήσυχο
             Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν.Τόσκα
             ΕΓΑ/ΑΓΕΕΘΑ
             ΕΓΑ/ΓΕΣ
             ΕΓΑ/ΓΕΝ
             ΕΓΑ/ΓΕΑ
 
ΘΕΜΑ : Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου
 
1.-Κατά την συνάντηση που είχε μαζί σας το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων την 31-01-2015 , συμφωνήσατε στην καθιέρωση “Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου” και ζητήσατε τις προτάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου.
 
2.-Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε τις προτάσεις μας ως ακολούθως:
α.-Ως καλύτερη επιλογή θα ήταν ο συνεορτασμός μαζί με την ημέρα των Ε.Δ. την 21η Νοεμβρίου, με σκοπό την μείωση του κόστους, την μη αύξηση των εορτών και τελετών και κυρίως το μήνυμα που θα εκπεμφθεί οτι το εν αποστρατεία προσωπικό των Ε.Δ. έχει συμβάλει στην εξασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Χώρας στο παρελθόν , ενώ το εν ενεργεία  προσωπικό των Ε.Δ. συνεχίζει το έργο αυτό στο παρόν και θα το συνεχίσει και στο μέλλον. Εάν δεν επιλεγεί η 21η Νοεμβρίου , τότε κατά σειράν προτείνονται η 21η Μαίου και η 14η Σεπτεμβρίου.
β.-Κατά τον εορτασμό θα λάβουν χώρα Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό παρουσία της πολιτειακής , πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας της Χώρας , κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου από τους Προέδρους των τριών Ενώσεων , πανηγυρική εκδήλωση με ομιλία στο Πολεμικό Μουσείο , έκθεση έργων τέχνης και λογοτεχνίας αποστράτων και βράβευση βετεράνων και αποστράτων που διεκρίθησαν στον επαγγελματικό στίβο , αλλά και μετά την αποστρατεία τους. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα λάβουν χώραν σε πόλεις , όπου υπάρχουν Παραρτήματα των τριών Ενώσεων.
 
3.-Με την ευκαιρία αυτή , το Συντονιστικό Συμβούλιο εξετάζει την δημιουργία Μουσείου των Αποστράτων/Βετεράνων , όπου θα φυλλάσονται και θα εκτίθενται σπάνιες εκδόσεις , αντικείμενα αποστράτων/βετεράνων ιστορικής αξίας , στολές , παράσημα , φωτογραφίες , video , επιστολές , κ.λ.π. Για την στέγαση του Μουσείου αυτού θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το ΥΠΕΘΑ κατάλληλος χώρος που στη συνέχεια με πόρους από το ΕΣΠΑ και από τις τρεις Ενώσεις θα διαμορφωνόταν σε μουσιακό χώρο.
 
4.-Παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες.
 
                             Για την ακρίβεια
                                Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού 
                   Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
 

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

1η ΣΕΙΡΑ Παραθερισμού στα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα Έτους 2015

Το αναρτώ αν και δεν αφορά μέλη μας

Κατάσταση Παραθερισμού  για  τα ΚΑΑΥ « Αγ. Ανδρέα» της
 
ΠΡΩΤΗΣ (1ης) Παραθεριστικής Περιόδου Έτους 2015
 
  
  Αθήνα, 30 Απριλίου 2015
 
 
 1η Παραθεριστική Περίοδος ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα από 4 έως 14 Μαϊου 2015:   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
 
 
 

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με ΥΦΕΘΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αθήνα, 30 Απριλίου 2015
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
 
      Ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. συναντήθηκαν την 29 Απρ 2015 με τον  Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αντγο ε.α. Νίκο Τόσκα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ένωσης που έγινε αποδεκτό. Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στο Γραφείο του κ. ΥΦΕΘΑ.
 
      Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης και στη συνέχεια έγινε βασική αναφορά στο φλέγον θέμα της πλήρους υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και της επιστροφής του 100% των αναδρομικών που αφορά τα Μέλη της.  Ζητήθηκε επίσπευση της έγκρισης για την ίδρυση των Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ. στις ακριτικές περιοχές των Νήσων Κω, Λήμνου και στην πόλη του Διδυμοτείχου ενώ επιδόθηκε συνημμένα υπόμνημα με διάφορα θέματα που αφορούν τα εν αποστρατεία Στελέχη του Σ.Ξ. όπως αυτά της κατάργησης των ηλικιακών κριτηρίων, το Μ.Τ.Σ., το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ., παροχές όπως αυτό που αφορά επέκταση του Ενιαίου Δελτίου Εισόδου και άλλα διάφορα θέματα.
 
      Ο κ. ΥΦΕΘΑ, μας γνώρισε για τα τρέχοντα γενικά θέματα ότι για τη διαφύλαξη της τιμής των ε.ε και ε.α. Στελεχών γίνεται έρευνα σε βάθος για τα εξοπλιστικά προκειμένου να αποδοθούν, μέσω της δικαιοσύνης,  ονομαστικά οι όποιες ποινικές ευθύνες και δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.  Τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ίδια, όπως ήταν προεκλογικά, με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και σταθερή,  για πλήρη εφαρμογή της αποφάσεως του ΣτΕ, έχοντας όμως στάση αναμονής καθώς την παρούσα χρονική στιγμή τρέχουν οι εξελίξεις της γενικής οικονομικής κατάστασης.  Επί αυτού, επισήμανε την κίνηση της κυβέρνησης, όπου προς αναζήτηση πόρων αναγκάστηκε να ψηφίσει την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...... Περισσότερα
 

Απόφαση Καμμένου για πρόσληψη 1000 ΟΒΑ στις ΕΔ

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων... 1000 συνολικά (600 Στρατό Ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό, 200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

(mod.mil.gr)

Ομαδικά πυρά για τα Ταμεία των ΕΔ-ΣΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ, «ΓΙΑΤΙ, ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ»
Πυρ ομαδόν δέχεται η κυβέρνηση, και, συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των στελεχών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, όπως επίσης και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, αφενός για... την προσπάθεια ένταξης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή τη μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο, και την απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τον Νόμο 4254/2014, βάσει του οποίου υποχρεούνται σε αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητά τους και αυξομειώσεις στις παροχές στους δικαιούχους ανάλογα με τα οικονομικά τους δεδομένα. Όλες οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις διεκδικούν την αυτοτέλεια των Ταμείων, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμούν πως αυτά θα οδηγηθούν στην καταστροφή, με συνέπειες για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Ναυτικού ζητούν να «τρέξουν» οι διαδικασίες εξαίρεσης των «Μετοχικών» από τον Νόμο 4254/2014
ΜΕΤΑ την πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να συγκροτηθεί διακλαδική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των Γενικών Επιτελείων και των οικείων Μετοχικών Ταμείων που θα εργαστεί με αντικείμενο την απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τον Νόμο 4254/2014, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού απέστειλε έγγραφο στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (θα είναι αρμόδια για τη σύσταση και λειτουργία της διακλαδικής επιτροπής) στο οποίο γίνεται λόγος για μια τεράστια αδικία σε βάρος των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων........ Περισσότερα

Το σχέδιο για τα αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Τα 300 εκατομμύρια ευρώ θα προσεγγίσει το ποσό που θα απαιτήσει η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που αφορά στην καταβολή των αναδρομικών στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αντίστοιχο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει... προτείνει προς τα συναρμόδια υπουργεία, ειδικά δε προς το επισπεύδον υπουργείο Οικονομικών.

Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και διαβίβασε στη Βουλή, ενημερώνει ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί, κατόπιν διαταγής του, στην καθ΄ύλην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, ολοκλήρωσε το έργο της και υπέβαλε πρόταση σχεδίου νόμου και ΚΥΑ με πλήρως κοστολογημένη και αιτιολογημένη πρόταση.

Ο κ. Καμμένος διαβιβάζει στη Βουλή το σχέδιο της ΚΥΑ τονίζοντας όμως ότι η αρμοδιότητα για την ψήφιση νόμων σχετικά με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών και την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών που έχει την ευθύνη εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος επιβαρύνεται με την εφαρμογή των πράξεων αυτών.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβιβάζει επίσης έγγραφο ....... Περισσότερα

Απόφαση «βόμβα» ΣτΕ: Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων (κύριων-επικουρικών) και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Όπως αποκάλυψε (30-04-15) ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις αφορούν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Αφορά περίπου 3.000.000 συνταξιούχους και το κόστος ανέρχεται στα 2,5 δισ. το χρόνο. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστική και αμετάκλητη και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί στον Υπουργό Οικονομικών. Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε την Δευτέρα, λόγω πρωτομαγιάς. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο