Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στον Γεωργακόπουλο Αλέξιο για την ονομαστική του εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!  

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. 



Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής είπε τα εξής:  

«Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,

Κύριοι Αρχηγοί,

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμοι, Εθνοφύλακες, Στρατιωτικοί Συντάκτες και Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Περισσότερα


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
 
     Την 25η Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας, ενημέρωσης και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Κύριο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη στο γραφείο του, στην οποία συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο υπασπιστής του κ. Αρχηγού.
 
     Ο Κος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ καλωσόρισε εγκάρδια το Δ.Σ. και εκφράστηκε πολύ θετικά για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, η οποία σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΑΑΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας αυτής και αποδοχής του αιτήματος από την ΕΛ.ΑΣ. 
 
       Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. παρουσίασε τα παρόντα Μέλη του Δ.Σ., έκανε μια μικρή ενημέρωση για το σκοπό και τα μέλη της Ένωσης, ενώ κατόπιν παρουσιάστηκαν τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Ε.Α.Α.Σ. μεταξύ των οποίων αρκετά ήταν κοινού ενδιαφέροντος.
 
       Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, για τα οποία επιδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα στον κ. Αρχηγό, αφορούσαν το ασφαλιστικό, τα τρέχοντα οικονομικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση αποδοχής των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και με τη συνδρομή στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ηλικιακών κριτηρίων (κάτω των 55 και κάτω των 60)  των νομίμως αποστρατευθέντων Στελεχών ΕΔ –ΣΑ, την υγειονομική περίθαλψη στο ΝΙΜΤΣ και το άνοιγμα αυτού στα ε.α. στελέχη (Αξκούς &Υπαξκούς) της ΕΛ.ΑΣ. , αλλά και στα λοιπά Σ.Α. (ΠΣ & ΛΣ), την κοινή συνεργασία και δράση, την  επανεξέταση του νόμου εθελοντικής συμμετοχής των ε.α. Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ως Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., την εξέταση ενίσχυσης των πόρων του ΜΤΣ από πόρους της ΕΛ.ΑΣ, την οικονομική συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη βράβευση των αριστούχων μαθητών (τέκνων Μελών της Ε.Α.Α.Σ. που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ) καθώς και άλλα κοινά θέματα που αφορούν παροχές στα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, την πλήρη συνεργασία και κοινή πορεία μεταξύ μας.
 
      Ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα συναδελφικό και άριστο κλίμα, με τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. να ενημερώνουν επακριβώς για τα θέματα τον Κο Αρχηγό, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε οδηγίες στο Επιτελείο του για την άμεση επίλυση κάποιων  από αυτών, για τη συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για σοβαρά θέματα συνεργασίας και κυρίως του ασφαλιστικού,  όπως επίσης εκδήλωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την εξέταση όλων των τεθέντων θεμάτων.
 
       Τέλος, τονίστηκε από όλες τις πλευρές, ο ισχυρός δεσμός των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων των ΕΔ και των ΣΑ, δόθηκε πρόσκληση στον κ. Αρχηγό να επισκεφθεί την Ε.Α.Α.Σ. στα γραφεία της, για να γίνει πλήρης ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δραστηριότητές της, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πνεύμα συνέχισης στενής συνεργασίας και κοινής δράσης.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. για την υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015
 
    Πολλοί συνάδελφοί μας απευθύνουν προς την Ε.Α.Α.Σ εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου(διαδικασία άρθρου 108Α ΠΔ 1225/1981), και τις ενδεδειγμένες περαιτέρω ενέργειες.
 
      Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Α.Α.Σ είχε ασκήσει μέσω του νομικού της συμβούλου Θωμά Καρανίσα παρέμβαση στη συγκεκριμένη δίκη.
 
    Η απόφαση δικαιώνει αναντίρρητα όλα τους συναδέλφους που είχαν ασκήσει έφεση κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους βάσει των διατάξεων του Ν 4093/2012.
 
   Από την προσεκτική ανάγνωση του περιεχομένου της απόφασης προκύπτει ότι η πλειοψηφία του Δικαστηρίου δεν επέλυσε οριστικά το ζήτημα καταβολής των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών, παρά την αντίθετη ορθή άποψη της μειοψηφίας, η οποία συμπίπτει με την απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών.
 
   Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι είναι αναγκαία η συνέχιση άσκησης αγωγών ανά δύο έτη για την τελική καθολική επιστροφή των ειρημένων αυτών ποσών. 
 
    Ας σημειωθεί ότι όσοι συνάδελφοι δεν προσφύγουν στο νομικό τους παραστάτη για την άμεση εκδήλωση ενεργειών κινδυνεύουν να απωλέσουν την αξίωση επιστροφής των συνολικών αναδρομικών λόγω ενδεχόμενης παραγραφής.
 
Εκ του Νομικού Τμήματος της Ε.Α.Α.Σ.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδει τα περί ύψωσης τουρκικής σημαίας στο Φαρμακονήσι

Το ΓΕΕΘΑ, με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσιεύματα ιστοσελίδων περί «ύψωσης της τουρκικής σημαίας από Τούρκο κολυμβητή στο Φαρμακονήσι».
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «ουδέποτε έλαβε χώρα το φερόμενο γεγονός, το οποίο άλλωστε και προκύπτει ...
αφενός από τις αναφορές των αρμοδίων οργάνων, στην εν λόγω περιοχή και αφετέρου από την ανάλυση των στοιχείων/λεπτομερειών της πληροφορίας (κείμενο και συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό) τα οποία και δεν συμφωνούν μεταξύ τους αποδεικνύοντας το «αναληθές» του εν λόγω δημοσιεύματος».
Σύμφωνα με τα  δημοσιεύματα, Τούρκος κολυμβητής, ονόματι Ακπέρ Σουνάτσογλου σε δηλώσεις του  ισχυρίστηκε  ότι κολύμπησε μέχρι το Φαρμακονήσι και ύψωσε τη σημαία της χώρας του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Φαρμακονήσι ανήκει στην Τουρκία, θέση που καλλιεργούν ορισμένοι ακραίοι κύκλοι στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη νέα θεωρία που διακινείται μέσω ερωτήσεων και εντός του τουρκικού κοινοβουλίου, 16 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες ανήκουν στηνΤουρκία
(Πηγή:kranos.gr)

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κομμάτι-κομμάτι βρίσκουν το θαμένο αεροσκάφος με τους Ελληνες καταδρομείς

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ 19 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους "Νοράτλας" που καταρρίφθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας από φίλια πυρά κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι η επιστημονική ομάδα που εργάζεται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, συνεχίζει να εντοπίζει μικρά και μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους, κάτι που επιβεβαιώνει ότι είναι κοντά στην άτρακτο.
Μετά τον εντοπισμό της θα ακολουθήσει σύντομα το κύριο μέρος της δεύτερης φάσης της επιχείρησης, που αφορά στον εντοπισμό λειψάνων.
Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 32 Ελληνες καταδρομείς, από τους οποίους επέζησε μόνο ένας. Δώδεκα σοροί περισυνελέγησαν και τάφηκαν σε στρατιωτικό κοιμητήριο, ενώ πιστεύεται ότι τα λείψανα των 19 βρίσκονται μέσα στην άτρακτο.
Το αεροπλάνο κτυπήθηκε από ημέτερα πυρά την αυγή της 22ας Ιουλίου, 1974, λόγω ελλιπούς επικοινωνίας και μέσα στη σύγχυση της μάχης.
Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι η ομάδα εργάζεται ασταμάτητα, αλλά πρόσθεσε πως η διαδικασία διεξάγεται προσεκτικά και λαμβάνονται και όλα τα αναγκαία μέτρα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν, όπως είναι οι πληροφορίες, εκρηκτικά μέσα στην άτρακτο που δεν εξερράγησαν.
Ο κ. Φωτίου είπε ότι τα κομμάτια που έχουν ανευρεθεί φυλάγονται, ενόψει και της απόφασης που αναμένεται να παρθεί για τη μελλοντική αξιοποίηση του αεροσκάφους.

(Πηγή: kranos.gr)

Έως τις 30 Αυγούστου οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων

Παράταση ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο taxisnet, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Έτσι, η νέα προθεσμία είναι στις 30 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής: 

«Σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις, επισημαίνουμε ότι:
1. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 28.8.15.

2. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει παραταθεί (με σημερινή απόφαση) μέχρι και την Κυριακή 30.8.15. Η πρώτη δόση θα είναι την Δευτέρα 31.8.15.

3. Το TAXIS NET εμφάνισε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας την Τετάρτη 19.8 και την Πέμπτη 20.8, τα οποία προβληματίζουν έντονα και ως προς την  χρονική σύμπτωση με την ανακοίνωση του Υπουργείου μια μέρα πριν (για τις φορολογικές δηλώσεις) αλλά και ως προς την δυνατότητά του να ολοκληρώσει αξιόπιστα και εμπρόθεσμα την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων το επόμενο διάστημα .Με δεδομένο το σεβασμό και τη συμπαράσταση στα στελέχη που αγωνίζονται πέρα από ωράριο και πενθήμερο για την μηχανογραφική στήριξη του Υπουργείου, είμαι αναγκασμένος να διερευνήσω, αν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήταν τεχνικά ή άλλης φύσης. Στην κατεύθυνση αυτή έχω ζητήσει από χτες σχετικές εισηγήσεις από την ΓΓΔΕ και την ΓΓΠΣ.

4. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών, των επιχειρήσεων και των λογιστών με ρεαλισμό και φυσικά με κοινωνική ευαισθησία. Προσπαθούμε να κινηθούμε στα περιορισμένα οικονομικά και πολιτικά πλαίσια της περιόδου. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει διαχρονικά η φορολογική πολιτική και η αναντιστοιχία της, με τη συνταγματική επιταγή για φορολογική Δικαιοσύνη. Στο σύντομο διάστημα της θητείας μου (από τις 20.7.15) προσπάθησα με κάθε δυνατότητα που υπήρχε, να ανταποκριθώ στα συγκεκριμένα προβλήματα του Υπουργείου, με ασφυκτικά πλαίσια χρόνου, μηχανισμών και αρμοδιοτήτων. 

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης είχε δηλώσει στην ΕΡΤ1: 

«Αναγκαστήκαμε να δώσουμε παράταση για τα νομικά πρόσωπα επειδή έχουμε το πρόβλημα στο Τaxis το οποίο αποκτά διαστάσεις περίεργες. Πρέπει να ερευνήσουμε τι γίνεται ακριβώς εκεί πέρα. Θα δώσουμε παράταση και στα φυσικά πρόσωπα, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά όταν έχουμε αυτά τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο, με ποια περίεργη σύμπτωση εμφανίστηκαν μόλις βγάλαμε το δελτίο Τύπου και είπαμε ότι δεν υπάρχουν παρατάσεις και όλοι πρέπει να κάνουν τις δηλώσεις τους» είπε.

(Πηγή:kranos.gr)

Διαθέσιμο το αναλυτικό σημείωμα μισθού Σεπτεμβρίου 2015 στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η 8η δόση αναδρομικών


Διαθέσιμο είναι μέσω της εφαρμογής προβολής μισθοδοσίας, το αναλυτικό σημείωμα μισθού Ιουνίου 2015, του εν ενεργεία Στρατιωτικού προσωπικού στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πέμπτη από τις συνολικά 36 δόσεις των αναδρομικών.
(Πηγή: kranos.gr)

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την αλλαγή του Α/ΓΕΕΘΑ

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.

 Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

(Πηγή

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Capital controls: Νέες αλλαγές με νέα ρύθμιση

Νέα Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για τα capital controls. Οι επτά αλλαγές που περιέχονται στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΠΝΠ, η οποία ήδη ισχύει από χθες, η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό φτάνει στα 500 ευρώ μηνιαίως. Το δικαίωμα για μεταφορά χρημάτων σε Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό αυξάνεται στις 8.000 ευρώ, από τις 5.000 πού ήταν μέχρι χθες.
Επιτρέπεται το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία και την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου.
Επίσης, με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται............ Περισσότερα

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Συλλυπητήρια

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ναυπλίου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντγου ε.α. Ρεκλείτη Χρήστου για την απώλεια του εξαίρετου μέλους του Παραρτήματός μας και ευχόμαστε ψυχική δύναμη στις δύσκολες αυτές ώρες. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 19 Αυγ. 2015 και ώρα 11:00 στον Αγ. Αναστάσιο Ναυπλίου.


Για το Τοπικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σχης ε.α. Κων/νος Οικονόμου

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους Αργυρόπουλο Παναγιώτη, Βελιζιώτη Παναγιώτη, Γεωργιάδη Παναγιώτη, Κακούρο Παναγιώτη, Καρκάβελο Παναγιώτη, Μανώλη Παναγιώτη και Πανανά Παναγιώτη για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!  

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Απογραφές Στρατιωτικών Φαρμακείων (Κλειστά για το κοινό)

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας για τις ημερομηνίες, κατά τις οποίες τα Υποκαταστήματα του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών, θα είναι κλειστά για το κοινό λόγω απογραφής.
 
Ακολουθεί πίνακας με τις ημερομηνίες απογραφής των υποκαταστημάτων του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών:
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
(Τα υποκαταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά για το κοινό)