Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Προσφορά Ασφαλιστικών Συμβούλων Μαρία Παβέλη Ε.Ε

Στο Παράρτημα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα για προσφερόμενα προνόμια από τους «ΜΑΡΙΑ ΠΑΒΕΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ε.Ε «SUCCESS» Δ/Λ ΠΕΛΑΤΩΝ» σε μέλη-ασφαλισμένους:
·         σε ασφάλιση θανάτου & Μόνιμης/Ολικής/Μερικής ανικανότητας από ατύχημα
·         σε νοσοκομειακή περίθαλψη
·        στο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης
·        για ασφάλιση του Ε.Ι.Χ. οχήματος (με οδική βοήθεια)

Μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε.

Προσφορά Ασφαλιστικών Γραφείων Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου και Συνεργατών

Στο Παράρτημα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα για προσφερόμενα προνόμια από τα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» σε μέλη-ασφαλισμένους:
·        στο νέο σύστημα υγείας που προσφέρει και
·        για ασφάλιση του Ε.Ι.Χ. ή του αγροτικού οχήματος

Μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Διατηρούν την ανεξαρτησία τους τα Ταμεία του Στρατού με "όπλο" τα ακίνητά τους

Ανεξάρτητα παραμένουν τα τρία Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) και το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και δεν εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.


Αντίθετα, η κυβέρνηση επιλέγει να συστήσει μια νέα υπηρεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που θα αναλάβει την λειτουργία των Ταμείων αυτών, αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους. Το ίδιο ισχύει και για τα ακίνητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ). Η Υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί με ανεξαρτησία και θα ονομαστεί Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ένοπλων Δυνάμεων- ΥΠΑΑΠΕΔ. 
Όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβάνονται σε πολυ-νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στο οποίο επισημαίνεται ότι........... Διαβάστε περισσότερα

Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Αναρτήθηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ, προς διαβούλευση στην σελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέτει από σήμερα Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 15:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 11η Απριλίου 2016 και ώρα 14:00. Το ν/σ αποτελείται από 3 βασικούς άξονες, πρώτον τη ρύθμιση βασικών αναγκών οργάνωσης και δομής των ΕΔ μέσω της σύστασης νέων Υπηρεσιών και της συγχώνευσης άλλων, δεύτερον τη ρύθμιση ζητημάτων ασφαλείας και εξοπλιστικής επάρκειας των ΕΔ και τρίτον τη βελτίωση σημαντικού αριθμού ρυθμίσεων σταδιοδρομικής φύσεως, ιεραρχίας, εξέλιξης και υπηρεσιακής αξιοποίησης στελεχών των ΕΔ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι από την εφορία σε όλες τις συναλλαγές

Eλέγχους και διασταυρώσεις σε όλες τις συναλλαγές των φορολογούμενων με συνοπτικές διαδικασίες, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με εγγκύκλιο της ΓΓΔΕ. Λογαριασμοί, τόκοι καταθέσεων, όλες οι χρηματο-οικονομικές συναλλαγές που γίνονται μέσω τραπεζών, ασφαλιστήρια συμβόλαια και οτιδήποτε διενεργείται και προκύπτει δαπάνη για τον φορολογούμενο θα περνά από την εφορία.

Η Γενική Γραμματεία Εσόδων επισπεύδει αυτή τη διαδικασία και ζητά από όλους τους φορείς και τις τράπεζες να στείλουν τα σχετικά στοιχεία που αφορούν όλες τις συναλλαγές των φορολογουμένων, όπως για παράδειγμα πληρωμές στη ΔΕΗ, οι τόκοι των καταθέσεων, οι λογαριασμοί των κινητών, οι δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων, οι πληρωμές σε θεραπευτήρια, οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ, ή οι πληρωμές για ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Με βάση λοιπόν την τελευταία σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. τα στοιχεία που ζητούνται και πρέπει άμεσα να στείλουν οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία το χρηματιστήριο, οι ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ. καθώς και ο χρόνος αποστολής τους ειδικά φέτος είναι τα εξής:.......... Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Εκδηλώσεις Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με το Παράρτημά μας μας ενημερώνει για τις επόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει και περιμένει από όσους από εμάς ενδιαφερόμαστε τη συμμετοχή μας.

·   ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ :  Στις 15 Απριλίου 2016 στον ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Ταξιαρχών στην ΔΗΜΑΙΝΑ.
Μετά το πέρας του εκκλησιασμού, στη καφετέρια STORK  για καφέ-ούζο-τσίπουρο ελεύθερος χρόνος – επιστροφή.
Τιμή συμμετοχής εισιτηρίου λεωφ.: 5 €.
Σημεία αναχώρησης Από  ΑΡΓΟΣ και ΝΑΥΠΛΙΟ Τράπεζα ALFA.
Η ώρα αναχώρησης θα γνωστοποιηθεί με την δήλωση Συμμετοχής και με την πληρωμή του αντίτιμου. Ενημέρωση συμμετοχής μέχρι 5-4-2016.  
Υπεύθυνος: κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης (6972016008)

·         ΕΚΔΡΟΜΗ–ΤΑΞΙΔΙ: 6 ήμερη ΟΔΙΚΗ Εκδρομή «ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ» 27,28,39,30-6-2016 και 1,2/7/2016.
1η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ–ΔΥΡΡΑΧΙΟ
2η ΜΕΡΑ: TIΡΑΝΑ–ΝΕΟΥΜ

3η ΜΕΡΑ: ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ
4η ΜΕΡΑ:  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 
5η ΜΕΡΑ:  ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ
6η ΜΕΡΑ : ΔΥΡΑΧΙΟ –  ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 260,00€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 85,00€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Μεταφορές, εκδρομές , περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαν/σεις στο ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων με πρωινό
Ημιδιατροφή
Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Δημοτικοί φόροι, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Με την Δήλωση Συμμετοχής θα δώσετε προκαταβολή εβδομήκοντα (70) € 
Υπεύθυνος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ  (6950562136)

Μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Ναύπλιο για την 25η Μαρτίου

Η βροχή έκανε το χατίρι του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην λεωφόρο της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο ανήμερα της εθνικής Επετείου, για να παρακολουθήσει την παρέλαση και σταμάτησε λίγο πριν την εκκίνηση της.
Στα πλαίσια των εορτασμών για την 25 Μαρτίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων και των στρατιωτικών σωμάτων, του Ερυθρού Σταυρού και της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης .











Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους κους Γραμματικόπουλο Ευάγγελο, Καββαθά Ευάγγελο και Τσαούση Ευάγγελο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

Ορκωμοσία της 2016Β΄ ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο Ναυπλίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στο κέντρο εκπαιδεύσεως μηχανικού Ναυπλίου « Ζησιμόπουλου» ,η ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού της 2016 Β΄ ΕΣΣΟ.

Η ορκωμοσία έγινε παρουσία του Διευθυντή Μηχανικού του ΓΕΣ Υποστρατήγου Νικολάου Κονδύλη και του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη (ΜΧ) Ανδρέα Κορωνάκη.

Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος παρουσία κι άλλων ιερέων.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, αξιωματικοί του Κέντρου, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, γονείς και συγγενείς των νεοσύλλεκτων καθώς και το Συμβούλιο του Παραρτήματος Ναυπλίου της Ε.Α.Α.Σ.


S2070073
  

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η σωστή αντίδραση σε μια έκρηξη βόμβας- Σωτήριες συμβουλές για επιβίωση σε βομβιστική επίθεση

Ελπίζοντας να μην μας τύχει........

Το να νομίζεις ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μακριά και σε εμάς «δεν γίνονται αυτά» καταρχήν κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι τώρα που θα αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις – απελάσεις, τα μπαμ κυρίως στην πρωτεύουσα ίσως τελικά δεν θα είναι και τόσο μακριά.
Αν την γλιτώσαμε μέχρι τώρα ευθύνεται όχι και τόσο η αριστερίζουσα τακτική στο μεταναστευτικό, αλλά ο ίδιος ο Έλληνας και η αδιαφορία του. Όσο αυτή η αδιαφορία μικραίνει, τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων και η έκρηξη βόμβας ίσως να μην είναι πια τόσο μακριά όσο νομίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις και είτε από καλό σχεδιασμό, είτε από τύχη τα θύματα δεν ήταν πολίτες (συνήθως αστυνομικοί ήταν), οπότε οφείλουμε να γνωρίζουμε έστω τα βασικά, τα οποία σας παραθέτω προς μελέτη:
1.  Κατά τη διάρκεια της επίθεσης: 
1.1 Πέσε κάτω. Απλό αλλά το σημαντικότερο. Πέσε κάτω και μείνε κάτω για 30 δεύτερα. Αν το ωστικό κύμα δεν σε χτυπήσει στα πρώτα 10 δεύτερα τότε την γλίτωσες. Μένεις άλλα 20 δεύτερα για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κύμα επιθέσεων.
1.2 Το σημαντικότερο :Μείνετε  ήρεμοι. Σε μια επίθεση να ξέρετε ότι είστε ουσιαστικά μόνοι σας. Αν έχετε μαζί σας και άτομο που χρήζει προστασίας (γέρους, παιδιά κλπ), τότε βγάλτε από το κάδρο τον εαυτό σας, εστιάστε το πρόσωπο που σας χρειάζεται και αποφύγετε τον πανικό. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.
1.3 Μόλις ακουστεί το μπαμ, τα μάτια.......... Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Νίκου Λυγερού που οργάνωσε το Παράρτημα Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Το Ναύπλιο ως πολιτισμική κληρονομιά» που οργάνωσε το Παράρτημα Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.


Η ομιλία έλαβε χώρα στην Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στο Ναύπλιο την Κυριακή 20 Μαρτίου. Πλήθος κόσμου κατέκλισε το χώρο, η αίθουσα ήταν γεμάτη και αρκετοί ήταν οι όρθιοι αλλά και οι ευρισκόμενοι έξω από το κτίριο. Την διάλεξη παρακολούθησαν επίσης  ο Μητροπολίτης Αργολίδας  κ. Νεκτάριος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο βουλευτής κ. Ανδριανός Ιωάννης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού από την Αθήνα, Πρόεδροι Τοπικών Ενώσεων και φορέων.
  
Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Λυγερός καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο, λέγοντας «Θα σας πω κάτι και πιστεύω να μην με παρεξηγήσετε, είναι κρίμα που δεν είμαι από το Ναύπλιο»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με την ομιλία  του στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=U0DwEkEPOwU

αλλά και επιπλέον φωτογραφίες στον σύνδεσμο: 

https://www.youtube.com/watch?v=RtBWgQtlxcE




















Ορκωμοσία Ν/Σ 2016 Β’ ΕΣΣΟ

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι στο ΚΕΜΧ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 11:00 η ορκωμοσία της 2016 Β’ ΕΣΣΟ.  


Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στην παραπάνω εκδήλωση

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2016 στο Ναύπλιο

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2016:


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016:
Ώρα 11:00: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές των σχολείων της πόλης, σπουδαστές, προσκόπους & οδηγούς στα μνημεία ηρώων.

Ώρα 19:00: Εσπερινός στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ώρα 20:30: Περιφορά της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016:
Ώρα 07:00: Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου.

Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του ηρώου της πόλης.


Ώρα 12:00: Παρέλαση στην Λεωφ. 25ης Μαρτίου.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

ΔΕΗ: Χωρίς προκαταβολή και σε 36 δόσεις η εξόφληση οφειλών

Δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή σε 36 δόσεις δίνει η ΔΕΗ σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών για το διάστημα μέχρι τις 31 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό πρωτοσελίδο του «Έθνους» ότι η διοίκηση της εταιρείας αποπειράται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια θα ισχύσει μόνιμος κανονισμός ρύθμισης χρεών με ευνοϊκότερους όρους (μικρότερη προκαταβολή, 5-15% και 18-36 δόσεις) σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα. Το νέο σύστημα διακανονισμών εγκρίθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ και θα τεθεί σε εφαρμογή με την έγκρισης του από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Σημειώνεται οτι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ κυμαίνονται στο επίπεδο των 2,2-2,3 δισ. ευρώ και αποτελούν τροχοπέδη για την επιχείρηση.
Αναλυτικά το νέο σύστημα διακανονισμών προβλέπει:......... Διαβάστε περισσότερα

Βάζουν... ΕΝΦΙΑ και στα αυτοκίνητα!

Το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει χρήματα (και) μέσω των αυτοκινήτων μας για να αυξηθούν τα έσοδα του Προϋπολογισμού, να ησυχάσουν και οι δανειστές μας

Πρόκειται για σενάρια τα οποία είχαν αρχίσει να εξυφαίνονται ήδη από το 2015. Στο υπουργείο Οικονομικών είχε πέσει η σχετική ιδέα για την εφαρμογή της από τη χρονιά που... ήδη διανύουμε, αλλά «πάγωσε» και έμεινε στο συρτάρι προκειμένου να ανασυρθεί από εκεί όταν θα χρειαζόταν.

Ποιο είναι το νέο σχέδιο; Όλα ξεκινούν -και εκεί καταλήγουν, πάντα- στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όλα γίνονται με φόντο την Αξιολόγηση. Η επικείμενη συμφωνία με τους Θεσμούς προβλέπει και νέα φορολογικά μέτρα για να αυξηθούν τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, τουλάχιστον κατά 1,8-2 δισ. ευρώ, τη διετία 2016-2017. Εκεί, λοιπόν, εντάσσεται και η αναμόρφωση της φορολογίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λοιπών οχημάτων. Πόσο σίγουρο είναι ότι θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ηγεσία του φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει αυτές τις αλλαγές, «προκειμένου να μαζευτεί η “μαύρη τρύπα” του προϋπολογισμού» – όπερ, να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου.

Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι πρόκειται να αλλάξει ριζικά το καθεστώς φορολόγησης των αυτοκινήτων, τόσο για την απόκτησή του, όσο και για τη χρήση του. Το σχέδιο περιλαμβάνει πραγματικά ριζικές ανατροπές, έτσι ώστε οι επιβαρύνσεις στην απόκτηση να υπολογίζονται, πλέον, βάσει των εμπορικών αξιών και όχι του κυβισμού. Αντίστοιχα, οι επιβαρύνσεις στην κατοχή και τη χρήση να συνδέονται με τον χρόνο κυκλοφορίας και την κατανάλωση των καυσίμων – δηλαδή, θα είναι μεγαλύτερες όσο περισσότερα χιλιόμετρα κάνουν τα οχήματα. Με λίγα λόγια, «τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο».

Αναλυτικά, για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας -αν, τελικά, ισχύσει αυτό το σύστημα- έχουν ως πλάνο να εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα: θα καθιερωθούν δύο κατηγορίες τελών κυκλοφορίας,......... Διαβάστε περισσότερα

Εφιάλτης η νέα κλίμακα έκτακτης εισφοράς

«Εφιάλτης» για τη μεσαία τάξη η νέα εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και ελαφρύνσεις για εισοδήματα έως 17.000 ευρώ. Πάνω από τα 220.000 ευρώ ο συντελεστής 10%. Στόχος μόνιμα ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα. «Καπέλο» φόρου και στα ενοίκια.

Εως και υπερδιπλάσια εισφορά αλληλεγγύης, η οποία από «έκτακτη» γίνεται «μόνιμη», θα κληθούν να πληρώσουν για το 2016 όσοι έχουν εισοδήματα τα οποία τους συγκαταλέγουν στη μεσαία προς υψηλή εισοδηματική τάξη.

Οι κυβερνητικές προτάσεις δίνουν οριακές μειώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, οι οποίες κυμαίνονται από 9 (για εισόδημα 17.000 ευρώ) έως και 69 ευρώ (για εισόδημα 13.000 ευρώ), αλλά αλλάζουν τα… φώτα σε όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ, όπου η εισφορά από 1.000 ευρώ σήμερα κάνει άλμα στα 2.026 ευρώ.

Ο μόνιμος, άλλωστε, λογαριασμός της εισφοράς προκαλεί ίλιγγο με ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ, στα οποία έρχονται να προστεθούν και έξτρα φόρου 600 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις φοροκλίμακες.

Το σοκ των επερχόμενων αλλαγών δεν σταματά εδώ. Ηδη έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων από το 10% στο 15%, ενώ «ψήνονται» αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης με έμφαση σε καύσιμα και Ι.Χ.

Όλα αυτά, για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 όπως απαιτεί το Μνημόνιο του καλοκαιριού στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση και επιχειρεί να στρογγυλέψει πετώντας τη μπάλα των τεράστιων επιβαρύνσεων στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Η νέα πρόταση........... Διαβάστε περισσότερα

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Δεκεμβρίου 2015

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 8 Απριλίου 2016.  

Επισημαίνεται ότι η Φορολογική Ενημερότητα θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι 22 Απριλίου 2016.
 
Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση :
Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
T.K. 10562, Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 στην ιστοσελίδα του ΓΛΚ

Δείτε ΕΔΩ και τυπώστε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ του έτους 2016 που θα καταβληθεί στις 30/03/2016. Υπενθυμίζουμε ότι για να εισέλθετε στην εφαρμογή πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο TAXISNET: Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password).

To ΥΠΕΘΑ προτίθεται να επαναπροσδιορίσει ρόλο-σκοπό-αποστολή των 3ΕΑΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος απαντά στην ερώτηση του Βουλευτή ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Σαρίδη Γεωργίου Ιωάννη....... Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα γίνουν φέτος οι Πανελλαδικές - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πώς βαθμολογούνται όλα τα μαθήματα - Υποχρεώσεις  υποψηφίων και επιτηρητών - Επιστροφή και φύλαξη γραπτών δοκιμίων - Τρόπος εξέτασης μαθητών από ξένα σχολεία - Τελειόφοιτοι απορριφθέντων έτους 2016

Ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων στις πανελλαδικές, η βαθμολόγηση των γραπτών , οι υποχρεώσεις των υποψηφίων και των επιτηρητών είναι μερικά από τα θέματα που περιλαμβάνονται σε υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου, με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί η Υπουργική Απόφαση:.......... Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ευχές

Το Συμβούλιο και τα μέλη του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ναυπλίου εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους στους κους Δρέλλα Θεόδωρο και Κάγκαλο Θεόδωρο για την ονομαστική τους εορτή. Υγεία, Ευτυχία ατομική και οικογενειακή. Επίσης ευχές και σε όλους όσους έχουν εορτάζοντες αυτή την ημέρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!  

«Φοροκαταιγίδα» φέρνει η νέα κλίμακα (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Πολύ κοντά σε συμφωνία για το ύψος του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος και την νέα φορολογική κλίμακα βρέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση με τους δανειστές. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε πως... οι φορολογικές αλλαγές θα περάσουν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την πρόταση που εξετάσθηκε στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, οι φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα είναι μικρές για τους έχοντες εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις από 9.351 ευρώ έως 32.000 ευρώ, αλλά ανεβαίνουν σημαντικά για τους φορολογούμενους με υψηλότερα εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα, για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με μεσαία εισοδήματα άνω των 32.000 και έως 42.000 ευρώ ο φορολογικός λογαριασμός αυξάνεται κατά 225 ευρώ έως 1.125 ευρώ με την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από 32% σε 42%. Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι επιβαρύνσεις για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ λόγω της αύξησης του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 42% σε 50%.http://staratalogia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_66.html

Μετά την επιμονή των δανειστών για μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 7.000 ευρώ από 9.550 ευρώ σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος παρουσίασε χθες νέα πρόταση που προβλέπει τη μείωση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου στα 9.350 ευρώ εξαιτίας της αύξησης του συντελεστή του πρώτου φορολογικού κλιμακίου στο 22,5% από 22% που ισχύει σήμερα.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Ριπή ανέμου έριξε το ελικόπτερο στην Κίναρο»

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο βλάβης, σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στην Κίναρο

Πριν ακόμα προσγειωθούν στη νησίδα Κίναρο, οι συγγενείς του Αναστάσιου Τουλίτση, του Κωνσταντίνου Πανανά και του Λευτέρη Ευαγγέλου άρχισαν να... ρίχνουν λευκά λουλούδια στη θάλασσα από το στρατιωτικό ελικόπτερο που τους μετέφερε. Έναν μήνα μετά τη συντριβή του Agusta Bell, που παρέσυρε στον θάνατο τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, οι δικοί τους άνθρωποι βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας όπου εψάλη τρισάγιο στη μνήμη τους. Απαρηγόρητη η σύζυγος του κυβερνήτη Αν. Τουλίτση, δέχθηκε τα συλλυπητήρια του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και των άλλων συγγενών που προσπάθησαν να της δώσουν κουράγιο. Η σύζυγος του συγκυβερνήτη Κ. Πανανά, Μαριάννα, παρέμεινε στο Ναύπλιο, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους και στην Κίναρο ταξίδεψαν τα αδέρφια της Γιάννης και Παναγιώτης Ζαφειρίου, που ήταν πολύ δεμένοι με τον άτυχο αξιωματικό. Μαζί με τους συγγενείς του Λ. Ευαγγέλου στάθηκαν ευλαβικά μπροστά από το εκκλησάκι της Κινάρου, με τα δάκρυα να τρέχουν ασταμάτητα για το δυστύχημα που στοίχισε τις ζωές των ανθρώπων τους και άλλαξε για πάντα τις δικές τους.

Τα αίτια

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας. Οι ειδικοί συλλέγουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι μεσολάβησε από ........... Διαβάστε περισσότερα

Νέες αλλαγές στα capital controls - Τι ισχύει για καταθέσεις, δάνεια, αναλήψεις

Ανοίγει ο δρόμος για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και για την αποπληρωμή έως του 50% των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων

Νέες αλλαγές, στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλλονται στις τραπεζικές συναλλαγές, επιφέρει απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΦΕΚ.

Μεταξύ άλλων, ανοίγει ο δρόμος για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και για την αποπληρωμή έως του 50% των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται στα 1.000 ευρώ το μήνα -από 500 ευρώ που ισχύει σήμερα- το όριο για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, εκτός από την αύξηση του ορίου για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η μερική αποπληρωμή δανείου έως του 50% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στις 11/3/2016.
Αντίθετα επιτρέπεται η πλήρης:
α) αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,
β) αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και............. Διαβάστε περισσότερα 

Ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις - Σε επτά δόσεις θα πληρωθεί ο φόρος

 Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν οι «πύλες» του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που κλείνει τα κενά της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ νομοθετική παρέμβαση αναμένεται να υπάρξει και για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

Οι σχετικές τροπολογίες που ρυθμίζουν τις φορολογικές εκκρεμότητες είναι ήδη έτοιμες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως δήλωσε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος τόνισε ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις κατατίθενται σήμερα στη Βουλή, έως την Παρασκευή θα ψηφιστούν και έτσι η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα.

Με τις τροπολογίες θα ρυθμιστεί και ο χρόνος καταβολής του πρόσθετου φόρου εισοδήματος ο οποίος θα προκύψει με το φετινό εκκαθαριστικό και εξετάζεται να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο για την εξόφληση των εκκαθαριστικών από τους υπόχρεους, με πιθανότερο σενάριο τις 7 δόσεις.

Φορο-σοκ σε όσους δηλώνουν πάνω από 7.000 ευρώ

Αυξήσεις-φωτιά στους φόρους εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις ή μηναία ποσά μισθών άνω των 500 ευρώ και μηνιαίες συντάξεις άνω των 580 ευρώ, καθώς επίσης και για όσους φορολογούμενους εμφανίζουν στην εφορία καθαρά κέρδη άνω των 35.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αναμένεται να προκύψουν από τις φορολογικές κλίμακες των εισοδημάτων του 2016, τις οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών:
1) Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων θα πρέπει να τροποποιηθεί ως προς το ύψος της χορηγούμενης έκπτωσης φόρου, ώστε αυτό να περιοριστεί από τα 2.100 στα 1.540 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο που θα προκύπτει να περιοριστεί από τα 9.545 στα 7.000 ευρώ. Επιπλέον, ο συντελεστής φόρου εισοδήματος 22% θα πρέπει να ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 22.000 ευρώ, αντί 25.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα σήμερα κλίμακα. Αντιστοίχως, ο συντελεστής φόρου 32% θα πρέπει να ξεκινά πάνω από το επίπεδο των 22.000 ευρώ, αντί των............Διαβάστε περισσότερα  

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το συντονιστικό συμβούλιο των 3 Ενώσεων Αποστράτων για τις θέσεις του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ σχετικά με την κατάργηση της ΣΣΑΣ

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

                                                                                                      12-03-2016    
                      
                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ.  3/16

1.-Με αφορμή την επίσημη θέση του Τομέα Άμυνας του πολιτικού κόμματος <ΠΟΤΑΜΙ> και την ανταλλαγή επιστολών που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πρόταση του συγκεκριμένου κόμματος να καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων) , το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων εκφράζει την αντίθεσή του με αυτήν για τους ακολούθους λόγους:
α.-Η όποια αναδιάρθρωση των Ε.Δ. πρέπει να γίνεται κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και να λαμβάνει υπόψη της τα οικονομικά δεδομένα  , τα επιχειρησιακά δεδομένα και την ιστορικότητα της Μονάδος.
β.-Ειδικά για τις παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ε.Δ. θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη κατάσταση των Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας
γ.-Οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. , πέραν της γενικής και πανεπιστημιακής μόρφωσης , παρέχουν και στρατιωτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση που απαιτούν οι Ε.Δ. , που δεν παρέχουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
δ.-Οι Αξιωματικοί Σωμάτων , εκτός από Επιστήμονες , είναι και Στρατιωτικοί και η συνύπαρξη των δύο αυτών ιδιοτήτων καθιστά την εργασία τους δύσκολη και ιδιάζουσα και προϋποθέτει σκληρή ατομική και ομαδική εκπαίδευση για να επιτευχθεί αυτό.
ε.-Από την  Σ.Σ.Α.Σ. κατά την 90χρονη λειτουργία της , έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες εξαίρετοι Αξιωματικοί/Επιστήμονες που λάμπρυναν τις Ε.Δ. εν καιρώ ειρήνης και εν πολέμω και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η Σ.Σ.Α.Σ. κοσμεί τον χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης , με τις βάσεις εισαγωγής στις Σχολές της να είναι  από τις υψηλότερες στη χώρα. Οι μαθητές της Σ.Σ.Α.Σ. θα μπορούσαν , με βάση τις εισαγωγικές βαθμολογίες τους , να επιλέξουν οποιαδήποτε Σχολή , αυτοί όμως επέλεξαν την Σ.Σ.Α.Σ. , όχι με οικονομικά κριτήρια , αλλά γιατί ήθελαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους , ως Αξιωματικοί των Ε.Δ. , παράλληλα με την επιστήμη τους.
στ.-Όσον αφορά το οικονομικό , που βασίζεται κυρίως στις επιταγές της τρόικας και δεν έχει αποδειχθεί ότι θα μειωθεί δραστικά το κόστος εάν καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ. , το Κράτος ας ξεκινήσει από την κατάργηση αχρήστων Δημοσίων Οργανισμών και στην συνέχεια στην κατάργηση  Στρατιωτικών Μονάδων.
2.-Η ανωτέρω άποψή μας ισχύει αναλογικά και για την Σ.Α.Ν. (Σχολή Αξιωματικών Νοσοκόμων )


                                             Για την ακρίβεια

              Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού - Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς 

Ο Καμμένος στο Μαξίμου για Μουζάλα – Υπό παραίτηση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Βαθιά κυβερνητική κρίση και μάλιστα σε μια κρισιμότατη στιγμή, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό και με την Ειδομένη να «βουλιάζει», προκαλεί μια δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία". Μια δήλωση που δεν αποκλείεται, στην πιο κρίσιμη φάση της προσφυγικής κρίσης, να τον θέσει εκτός κυβέρνηση. Το ζητά μετ' επιτάσεως ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, που βάζει... μπροστά τους Σγουρίδη και Δ. Καμμένο που "παραιτήθηκαν για λιγότερο σοβαρούς λόγους" και διαμηνύει πως κάποιες φορές, για να στηριχθεί η κυβέρνηση πρέπει να "θυσιάζονται πρόσωπα". 
Ο Γιάννης Μουζάλας έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης. Το αν θα γίνει δεκτή ή αν θα διαρραγεί η ειλικρινής σχέση Τσίπρα - Καμμένου θα το μάθουμε εντός της ημέρας. Άλλωστε υπάρχει σύσκεψη στο Μαξίμου, ενώ λίγο μετά τις 11:30 πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος. Εξάλλου και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη, μετατέθηκε χρονικά.
«(...) έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και ΜΚΟ που δρουν στην Ειδομένη και οργάνωσαν το πέρασμά τους (των προσφύγων) στη "Μακεδονία"», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ........... Διαβάστε περισσότερα.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τέλεση μνημόσυνου πεσόντων υπέρ Πατρίδος ανδρών του Σταθμού Χωροφυλακής Λιτόχωρου και Στρατιωτών του μεταβατικού αποσπάσματος κατά την μάχη της 30/31 Μαρτίου 1946

Όπως μας γνωστοποίησε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας την Κυριακή 10 Απρ. 2016 στο Λιτόχωρο Πιερίας θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής και του Στρατού, κατά την μάχη του Λιτοχώρου την 30/31Μαρ. 1946.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα ψαλλεί τρισάγιο στο Ηρώο πεσόντων, όπου το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΩΡΑ 09.00 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
                     10:00 Επιμνημόσυνος δέηση
                     10:30 Μετάβαση στο Ηρώον
                     11:00 Χαιρετισμοί από πρόεδρο της ΠΟΑΑΣΑ και τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ
               Ομιλία από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πιερίας
               Ομιλία από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης ή αντιπρόσωπό του
               Προσκλητήριο Νεκρών
               Κατάθεση Στεφανιών
               Ενός λεπτού σιγή
               Εθνικός Ύμνος


   Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στην παραπάνω εκδήλωση

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις στα Hotspots - Ποιους αφορούν - Πώς θα υποβάλετε αίτηση

Για όσους έχουν άνεργους νέους στην οικογένειά τους που πιθανώς θα τους ενδιέφερε.

Προσλήψεις-εξπρές 3.362 συμβασιούχων διάφορων ειδικοτήτων δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνος", με βάση το «σχέδιο Μουζάλα για τους Πρόσφυγες» θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που όμως μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.ά.), βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται η πρόσληψη 518 έκτακτων υπαλλήλων στην..... Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή:Το κακόβουλο λογισμικό «Locky» έφτασε στην Ελλάδα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση και στην χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού, που ονομάζεται «Locky». 


Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker» ή «Ransomware», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware και δύναται να επηρεάσει όλα τα λειτουργικά συστήματα.
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται κυρίως, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φέρουν μολυσμένο επισυναπτόμενο αρχείο, καθώς και όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες.

Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί – κλειδώνει διαφόρους τύπους ψηφιακών αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, δίνοντας τους την κατάληξη «locky», ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία, οι δράστες ζητούν από τον χρήστη να καταβάλει χρηματικό ποσό.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού προτείνεται να γίνει,............ Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ήρωα Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του ΉΡΩΑ της Κινάρου Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά  θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή  13/3/2016, στον Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στην Άρια Ναύπλιου.
Ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ως συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου«ΑΒ-212» στο οποίο επέβαινε με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση και τον Ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου έπεσαν σε ώρα καθήκοντος τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο.
Πριν από λίγες ημέρες η σύζυγος του Υποπλοιάρχου Μαριάννα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της ένα υγιέστατο αγοράκι που θα πάρει το όνομα του ΗΡΩΑ μπαμπά του.

(Πηγή: kranosgr.blogspot.gr)





Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στα “χέρια” του Στρατού το προσφυγικό. Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης περνά ουσιαστικά στο Στρατό με το νεοσυσταθέν Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο να υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Στην εν λόγω ΚΥΑ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr προβλέπονται τα εξής:

«Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π.) υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Αποστολή του ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. είναι η διεύθυνση και ο συντονισμός, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων, που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Χώρα, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, είναι αρμόδιο για:...... Διαβάστε περισσότερα