Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ορκωμοσία Ν/Σ 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Γνωστοποιούμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι στο ΚΕΜΧ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 η ορκωμοσία της 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ.  

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στην παραπάνω εκδήλωση

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ζημίωσαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού με 460 εκατ. ευρώ (ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ)

Βαριές κατηγορίες κατά 10 προέδρων και γενικών διευθυντών

Στο Εφετείο της Αθήνας ξεκίνησε μία δίκη η οποία στην πορεία της αναμένεται να καταδείξει πώς ένα πάλαι ποτέ ισχυρό ταμείο, όπως ήταν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), κατέληξε σήμερα να δυσκολεύεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του (διανομή μερίσματος) στους περίπου 60.000 δικαιούχους απόστρατους στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κάθονται επτά διατελέσαντες πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ, κατά τη χρονική περίοδο 2000-2010, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τον Νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Η εξέλιξη της δίκης και η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, τουλάχιστον κατά την κρίση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο παρέπεμψε στο ακροατήριο τους κατηγορουμένους, στην κακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού συνετέλεσαν, εκτός από την οικονομική κρίση και το PSI, και μια σωρεία λαθών και παραλείψεων στη διαχείρισή του επί σειρά ετών. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους ζημίωσαν την περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού περίπου κατά 460 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη μήνυση

Η Δικαιοσύνη άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση όταν............... Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2017

Χωρίς αλλαγές για το 2017 έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων καθώς η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να προχωρήσει στις αναπροσαρμογές που επιθυμούσε αναβάλλοντας για του χρόνου τις όποιες αποφάσεις. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).
Με τον τρόπο αυτό:
-Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.
-Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.
-Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 -αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια- κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις.
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 ............... Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για τα μέλη του Όπλου των Τεθωρακισμένων

Στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ. δημοσιεύτηκε ανακοίνωση που αφορά τους συναδέλφους του Όπλου των Τεθωρακισμένων. 


Ματαίωση χοροεσπερίδας Συνδέσμου Τεθωρακισμένων

Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
(Ως προς το κείμενο της παρ.10)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ 19 Φεβ. 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
για την Ανάδειξη Νέου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Ε.Α.Α.Σ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Αποστράτων Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) κατά την Συνεδρίαση της 20ης Οκτ 2016,αφού έλαβε υπ’ όψιν :
α. Το ΝΔ 1171/72 αρθρ. 5 (ΦΕΚ.82/2 Ιουλ.72.τ.Α΄)
β. Το άρθρο 14 του ν.1911/ 11 Δεκ 1990) (ΦΕΚ 166 τ. Α’)
γ. Την υπ’ αριθ. Φ.954.4/5/845711/Σ.3170 απόφαση του Υ.ΕΘ.Α(ΦΕΚ.244 ΄ 5 Μαϊου 2014 τ. Β), σύμφωνα με την οποία η θητεία του σημερινού ΔΣ λήγει στις 01-05-2017
δ. Το άρθρο 5 της υπ’ αριθ. Φ.950 / 22 / 210497/ Σ.3417 / 2-10-1991 Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών (ΦΕΚ.838/1991 τ. Β΄) περί «Ρύθμισης θεμάτων που αφορούν στην εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αποστράτων Αξκών του Στρατού Ξηράς» όπου σύμφωνα με το άρθρο 3, οι εκλογές διενεργούνται δύο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. και προκηρύσσονται τρεις (3) τουλάχιστον μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των, με αποκλειστική ευθύνη του Δ.Σ.
ε. Το άρθρο μόνο της Φ.950/4/33426,(ΦΕΚ.276/92. Τ.Β’) σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς βαθμών Αντιστρατήγου ή Υποστρατήγου.
στ. Το άρθρο μόνο της Φ.950/10/36613 (ΦΕΚ.514/92.τ.Β’)σύμφωνα με το οποίο οι εκλογές διενεργούνται δύο τουλάχιστον μήνες πριν την λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
ζ. Τα άρθρα 1 και 2 του Φ.959.4/18/560212/Σ.1457 (ΦΕΚ.368/2003. Τ.Β’ )περί συνθέσεως του Δ.Σ /ΕΑΑΣ και Δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι)
η. Την υπ’ αριθμ. 592/2004 Γνωμοδότηση του Δ’ Τμήματος του Ν.Σ.Κ. που αφορά στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
θ. Την υπ’ αριθμ. Φ.959.4/28/613113/Σ.3098/Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ.810/14-6-2005 Τ.Β’).

Αποφάσισε Ομόφωνα

την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 18η Νοε 2016 και την διεξαγωγή αυτών την 19η Φεβ 2017, ημέρα Κυριακή και ώρες 09:00 – 19:00.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  1. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλοι οι ε.α. Αξιωματικοί (Στρατού και ΕΛ.ΑΣ.) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Ε.Α.Α.Σ. ως Τακτικά Μέλη, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 1 και 2 του Ν.Δ. 1171/72 και διαθέτουν Δελτίο Ταυτότητος της Ενώσεως.
  2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να διαμένουν μονίμως στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
  3. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται εγγράφως, συνοδευόμενες από φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητος Ε.Α.Α.Σ., από τους υποψηφίους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ενώσεως από της προκηρύξεως μέχρι την 24η Ιανουαρίου 2017, καθημερινώς (πλην Τετάρτης) από 10:00 έως και 13:00. Η ανωτέρω ημερομηνία είναι καταληκτική. Σχετικό έντυπο θα διατίθεται στους ενδιαφερόμενους από τη Γραμματεία και την ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ. (όπως το συνημμένο υπόδειγμα).
  4. Υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, δεν αποκλείει την υποψηφιότητα για τη θέση Μέλους του Δ.Σ.
  5. Ο πίνακας των υποψηφίων θα επικυρωθεί από το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. την 25η Ιαν 2017, θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Ενώσεως και των Παραρτημάτων αυτής και θα κοινοποιηθεί ευρέως με κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο.
  6. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων, τότε ματαιώνονται οι εκλογές και προκηρύσσονται εκ νέου εντός δύο (2) μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.
  7. Η εκλογή διενεργείται δια ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο αναγράφονται χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου και χωριστά τα ονόματα των λοιπών υποψηφίων για Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι υποψήφιοι αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο για οποιαδήποτε ως ανωτέρω θέση με αλφαβητική σειρά.
  8. Το υπό εκλογήν Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως είναι 11μελές,
ήτοι :
α. Πρόεδρος Αντγος ή Υπτγος ε.α., του Στρατού Ξηράς
β. Αντιπρόεδρος Αντγος ή Υπτγος ε.α., του Στρατού Ξηράς
γ. Δύο (2) Mέλη – Σύμβουλοι από την τ. Χωροφυλακή (ΕΛ.ΑΣ. σήμερα)
δ. Ένα (1) Mέλος – Σύμβουλος του Στρατού Ξηράς από το Δικαστικό Σώμα
ε. Ένα (1) Mέλος – Σύμβουλος του Στρατού Ξηράς από το Οικονομικό Σώμα
στ. Πέντε (5) Mέλη – Σύμβουλοι από το Στρατό Ξηράς από οιοδήποτε Όπλο – Σώμα
  1. Η θητεία των Mελών του Δ.Σ. είναι τριετής, μη αποκλειομένης της επανεκλογής των.
  2. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν οι εγγεγραμμένοι ως Τακτικά Μέλη στην Ε.Α.Α.Σ, οι οποίοι διαθέτουν Δελτίο Ταυτότητας της Ενώσεως (άνδρες και γυναίκες). Απόστρατοι Αξιωματικοί, μη εγγεγραμμένοι ως Μέλη της Ενώσεως και οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, μπορούν να πράξουν αυτό εφ’ όσον εγγραφούν μέχρι την προηγουμένη ημέρα προκήρυξης των εκλογών (17η Νοε 2016). Επίσης το αυτό δικαίωμα έχουν και όλα τα Προαιρετικά Μέλη για τις θέσεις των Μελών του Δ.Σ. πλην των θέσεων του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Δικαστικού και Οικονομικού Μέλους του Δ.Σ.
  3. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι εγγεγραμμένοι ως Τακτικά και Προαιρετικά Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. – άνδρες και γυναίκες – εφ’ όσον διαθέτουν Δελτίο Ταυτότητος της Ενώσεως.
  4. Κάθε ψηφοφόρος αφού λάβει από την Εφορευτική Επιτροπή το ψηφοδέλτιο, σημειώνει με ένα (1) σταυρό τους υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου – από έναν κατά
περίπτωση – και με ένα (1) έως τέσσερεις (4) σταυρούς τους υποψηφίους για τη θέση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
  1. Ψηφοδέλτιο που δεν έχει κανένα σταυρό είναι άκυρο.
  2. Ψηφοδέλτιο που έχει περισσότερους του ενός (1) σταυρού στη θέση του Προέδρου ή Αντιπροέδρου, είναι άκυρο για το τμήμα αυτό του ψηφοδελτίου.
  3. Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους των τεσσάρων (4) σταυρών στο τμήμα για τα Μέλη του ΔΣ, είναι άκυρο για το τμήμα αυτό του ψηφοδελτίου.
  4. Η Ψηφοφορία είναι μυστική και για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι απαραίτητη η επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας Μέλους της Ε.Α.Α.Σ..
  5. Όσοι δεν έχουν Δελτίο ταυτότητας της Ε.Α.Α.Σ. και επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να υποβάλουν δικαιολογητικά έκδοσης ταυτότητας μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας προκήρυξης των εκλογών (δηλαδή μέχρι 17 Νοε 2016).
  6. Όσοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται μακράν του τόπου μονίμου κατοικίας των, συνεπώς του Παραρτήματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι, δύνανται να ψηφίσουν με Υπεύθυνη Δήλωση, στο πλησιέστερο Εκλογικό τμήμα της περιοχής που βρίσκονται την ημέρα των εκλογών.
  7. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε όλα τα εκλογικά τμήματα την αυτή ημέρα και ώρες.
  8. Οι εκλογές διενεργούνται από Εφορευτικές Επιτροπές με μέριμνα της Ε.Α.Α.Σ..
  9. Τα μέλη των παραπάνω επιτροπών ορίζονται δια κληρώσεως μεταξύ των μελών της Ενώσεως, προτεινομένων από τους Συνδέσμους Αποστράτων Αξιωματικών των τάξεων της Σ.Σ.Ε. (Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων) και του Σ.Α.Α.Υ.Σ. (Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών – Υπαξιωματικών Στρατού). Πέραν τούτων, οποιοδήποτε μέλος της Ε.Α.Α.Σ. δύναται να υποβάλει αίτηση συμμετοχής απ’ ευθείας στην Ε.Α.Α.Σ. ή στο Παράρτημα, το οποίο ανήκει, από 12 Δεκ 2016 μέχρι 17 Ιαν 2017.
  10. Στα Μέλη των Εφορευτικών επιτροπών θα καταβληθεί αποζημίωση (50,00Ευρώ) με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ..
  11. Η υποβολή υποψηφιότητας αποκλείει την συμμετοχή στις παραπάνω επιτροπές. Επίσης όσοι δεν έχουν Δελτίο Ταυτότητας δεν μπορούν να είναι Μέλη Εφορευτικών Επιτροπών.
  12. Από τότε που θα ανακηρυχθούν από το Δ.Σ. οι υποψηφιότητες και μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβ 2017, οι υποψήφιοι δύνανται, εφόσον επιθυμούν, να επισκέπτονται τα Παραρτήματα – εργάσιμες ημέρες και ώρες – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του υποψηφίου με το Τοπικό Συμβούλιο (Τ.Σ.) του Παραρτήματος, για την ακριβή ώρα επίσκεψης. Τα Παραρτήματα θα πρέπει να αναρτήσουν σχετική ανακοίνωση στον Πίνακα Ανακοινώσεών τους για την επίσκεψη. Επίσης κατά την παρουσία του υποψηφίου στο Παράρτημα, θα πρέπει να παρίσταται τουλάχιστον ένα μέλος του Τ.Σ..
  13. Διευθύνσεις και τηλέφωνα των Παραρτημάτων δύνανται να λάβουν οι Υποψήφιοι, από την Γραμματεία της Ε.Α.Α.Σ..
  14. Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν πρόσφατη φωτογραφία τους και περιληπτικό βιογραφικό σημείωμα ή/και σχετικό κείμενο μέχρι 800 λέξεις, προκειμένου να δημοσιευθούν στο υπό έκδοση φύλλο της Εφημερίδας της Ενώσεως, «Εθνική Ηχώ» (Ε.Η.), εφόσον το επιθυμούν, και όχι αργότερα από την 24η Ιανουαρίου 2017.
  15. Το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. προσκαλεί όλα τα μέλη που έχουν ταυτότητα της Ε.Α.Α.Σ., σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α. (δ. σχετ.) να εκπληρώσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να συμμετάσχουν στις εκλογές της 19ης Φεβ.2017, αποδεικνύοντας το «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Εκ του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Εκτίμηση και αντιμετώπιση Παιδοχειρουργικών Ασθενών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης Υ. ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
“ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”
ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΗΛ.: 213 2077337                                                                                                     ΝΙΚΑΙΑ 26/10/2016

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση και αντιμετώπιση Παιδοχειρουργικών Ασθενών
ΠΡΟΣ: Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Διευθυντής
Δρ. Κ. Κουλόπουλος
Επιμ. Α’
Ν. Καλαντζή
Δρ. Ν. Λαϊνάκης
Επιμ. Β’
Ι. Λουκάς

   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Νικαίας που καλύπτει την Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και Νήσων προτίθεται να συμβάλλει τελείως αφιλοκερδώς στην αντιμετώπιση προβλημάτων που άπτονται Παιδοχειρουργικής αντιμετώπισης στα μέλη των οικογενειών σας. Οι καλυπτόμενες ηλικίες είναι από 0-16 ετών στο πρωινό ωράριο λειτουργίας και σε 24ωρη βάση στις ημέρες γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

Ο Δντης της Κλινικής
Δρ. Κουλόπουλος Κων/νος

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η ιστορία της Στρατιωτικής Μουσικής που ξεκίνησε πριν από 190 χρόνια στο Ναύπλιο

Μετά την Άλωση της Πόλης (1453), ταλαντούχοι Έλληνες μουσικοί, που προέρχονταν από τις Στρατιωτικές μουσικές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που δεν μπορούσαν να ανεχθούν τις βιαιότητες των κατακτητών και την υποτέλεια σε λαό κατώτερο πνευματικά, κατάφυγαν στα βουνά. Μ’ αυτό τον τρόπο μπήκε η βάση για να δημιουργηθούν τα διάφορα θούρια – τραγούδια των αρματολών και κλεφτών, με τον επαναστατικό τους χαρακτήρα, τα «δημοτικά» όπως μέχρι σήμερα ονομάζουμε. 


Σ’ εκείνα τα δύσκολα χρόνια και στα άλλα που ακολούθησαν, στα ελληνικά βουνά αντηχούσε το τραγούδι του «κλέφτη», τραγούδι του οποίου τους στίχους του ανώνυμου δημιουργού και το «σκοπό» του άγνωστου συνθέτη εύρισκε λύτρωση, αναπαμό και ελπίδα ο κατατρεγμένος κλέφτης και αρματολός.

Οι μουσικοί αυτοί, με τον τρόπο που μόνο μουσικοί γνωρίζουν, παρά τις δυσκολίες των καιρών δίδαξαν στους νεότερους και μεταλαμπάδευσαν ότι γνώριζαν για την «τέχνη» τους στους νεότερους και μαζί με τους ανθρώπους της θρησκείας και των γραμμάτων συνέβαλαν ώστε να διατηρηθεί άσβεστη στη ψυχή όλων, η φλόγα για την πίστη του Χριστού την Πατρίδα και την Ελευθερία.

Το γραπτό στοιχείο το οποίο έχουμε για την Στρατιωτική Μουσική Στρατού Ξηράς, είναι ........ Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική συνέντευξη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου

“Καμία περικοπή στις αποδοχές των στρατιωτικών αλλά μέσα στο 2017 θα έχουμε προχωρήσει σε εξοικονόμηση και του τελευταίου ευρώ που μπορεί να κοπεί από τα έξοδα των ΕΔ”, λέει στην συνέντευξή του στο Militaire.gr o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.
Οι διαρκείς πιέσεις των δανειστών για περικοπές γίνονται σε κάποιες περιπτώσεις αφόρητες. Όπως έχει γράψει το Militaitre.gr για το 2017 θέλουν περικοπές 88 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει ένα σχέδιο “εξορθολογισμού δαπανών και εξοικονόμησης χρημάτων” το οποίο θα ΄πρεπε να ΄χει ξεκινήσει από το 2010 ακόμη. Συγχώνευση ή κλείσιμο μονάδων είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί, αλλά όπως λέει ο ΥΕΘΑ, τώρα θα υλοποιηθούν.
Η “διακλαδική λειτουργία” των ΕΔ σε επίπεδο προμηθειών είναι ένα δεύτερο μέτρο που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Η εκμετάλλευση στο έπακρο των στρατιωτικών εργοστασίων επίσης.
Αποκαλύπτει ότι στη βόρεια Ελλάδα…βρέθηκε εργοστάσιο που μπορεί να φτιάχνει στολές για τις ΕΔ, το οποίο ποτέ δεν είχε λειτουργήσει!!!
Ανακοινώνει επίσης αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσύλλεκτων με κατάργηση Κέντρων Νεοσυλλέκτων.............. Διαβάστε περισσότερα και δείτε τη συνέντευξη

Ανακοίνωση ΓΛΚ για επιστροφή αναδρομικών κράτησης υγειονομικής περίθαλψης στις συντάξεις

Οι ενέργειες και παρεμβάσεις της ΠΟΣ απέδωσαν και πάλι. Έγινε αποδεκτή η πρόταση για επιστροφή των αναδρομικών, από τον λάθος υπολογισμό της κράτησης για την περίθαλψη. Υπενθυμίζουμε ότι η επιστροφή αναδρομικών είχε ζητήθηκε από την ΠΟΣ αρχικά προφορικά από 26 Σεπ. (ανακοίνωση υπ' αριθ. 68, στην 4η παράγραφο) και μετά με επιστολή. Η ΠΟΣ ευχαριστεί δημόσια τα Στελέχη του ΓΛΚ για την ανταπόκρισή τους στις προτάσεις της ΠΟΣ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΛΚ:


(Πηγή: staratalogia.blogspot.gr)

Ανακοινώσεις για τα μέλη του Όπλου του Πυροβολικού

Στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ. δημοσιεύτηκαν 2 ανακοινώσεις που αφορούν τους συναδέλφους του Όπλου του Πυροβολικού. 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Συνεστίαση 19ης Νοεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισθείσα συνεστίαση στα Παλιά Κιούπια γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού την 21 Νοεμβρίου της Ημέρας των ΕΔ και από φέτος και Ημέρας Βετεράνου/Αποστράτου.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα τιμηθούν τα μέλη του Παραρτήματος που έχουν γεννηθεί πριν το 1930.

Υπενθυμίζεται ότι προσκλήσεις θα δίνονται και αύριο από το γραφείο. 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Οργάνωση Συνεστίασης

Συνεστίαση με ζωντανή μουσική για τα μέλη μας και όσους φίλους επιθυμούν.

Στοιχεία εκδήλωσης:  Χώρος: “ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΙΟΥΠΙΑ ” (Πυργιώτικα)
                                      Ημέρα & Ώρα προσέλευσης: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 - 20:00
                                      Κόστος: 14€ ανά άτομο
                                      Παραλαβή προσκλήσεων: Μέχρι 16 Νοεμβρίου 2016 από το γραφείο του Παραρτήματος από ώρα 10:00 έως 13:00.


(Η τιμή περιλαμβάνει πλήρες μενού, κρασί και αναψυκτικά)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αποκλειστικές νοσοκόμες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση

Αποκλειστικές νοσοκόμες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση Φ.700/388/338691/Σ.5392/2016 - ΦΕΚ 3639/Β/10-11-2016, για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ) από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους.

Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.700/388/338691/Σ.5392/2016 - ΦΕΚ 3639/Β/10-11-2016

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθ. Φ.700/388/338691/Σ. 5392/2016

 


ΦΕΚ 3639/Β/10-11-2016


Παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ) από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΥΓΕΙΑΣ


Έχοντας υπόψη:............ Διαβάστε την απόφαση 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τελετή Εορτασμού 90 Χρόνων Λειτουργίας ΣΤΕΑΜΧ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(1926-2016)
 
                                                    
                                                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ
 
17:45  : Πέρας Άφιξης Προσκεκλημένων
17:50  :Άφιξη Επισήμων
17:55  : Άφιξη  Πολιτικής Ηγεσίας
18:00  : Έναρξη Τελετής
18:02   :Δοξολογία
18:10   :Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Σχολής
18:15   :Χαιρετισμός Πολιτικής Ηγεσίας
18:25   :Προσφώνηση Πρυτάνεως ΕΜΠ, Καθηγητή κ. Ιωάννη Γκόλια 
18:35   :Προσφώνηση Ακαδημαϊκού κ. Αντωνίου Κουνάδη, εκ Μέρους των Διατελεσάντων Καθηγητών ΣΤΕΑΜΧ 
18:45   :Προσφώνηση του Αντιπρύτανη του ΕΜΠ, Καθηγητή κ. Σαπουντζάκη Ευάγγελου, εκ Μέρους των εν Ενεργεία Καθηγητών της ΣΤΕΑΜΧ
18:55   :Προσφώνηση Προέδρου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΜΧ (Σ.Α.Α.Μ), εκ Μέρους των εν Αποστρατεία Αξκών ΜΧ
19:05   :Ανάπτυξη Ιστορικού της ΣΤΕΑΜΧ και Προβολή Φωτογραφικού Υλικού
19:20   :Επίδοση Αναμνηστικών
19:25   :Πέρας Τελετής
19:30   :Μικρή Δεξίωση
 
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΗΣ
 
Το έτος 1925, ιδρύθηκε το Σχολείο Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΦΕΚ 247 Α, 11 Σεπ 1925), το οποίο με το από 6 Φεβ 1926 Νομοθετικό Διάταγμα, υπήχθη  στη Σχολή Εφαρμογής του Όπλου του Μηχανικού, αρχικά ως Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης και ακολούθως, σε εφαρμογή του Νόμου 48238/23 Ιουλ 1930, ως Τμήμα Τεχνικής Εκπαίδευσης της Σχολής Μηχανικού, με διετή διάρκεια  εκπαίδευσης. 
                 
  Με το Νόμο 1394/1983 η Σχολή μετονομάστηκε σε ΣΤΕΑΜΧ και περιελήφθη στις  Στρατιωτικές Σχολές Ανώτατης Τεχνικής Εκπαίδευσης, με αποστολή, «την παροχή ανώτατης επιστημονικής και τεχνικής εκπαίδευσης στους Αξιωματικούς Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, καθώς και σε τεχνικούς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να καταστούν ικανοί να συντάσσουν μελέτες και να επιβλέπουν την κατασκευή και συντήρηση των στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων».  Με το Ν.3648/2008 (ΦΕΚ 38 Α’) η διάρκεια φοίτησης στη ΣΤΕΑΜΧ επεκτάθηκε και καθορίσθηκε σε 5 εξάμηνα.  
 
 Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής παραδοσιακά αποτελείται από καταξιωμένους καθηγητές της ανώτατης βαθμίδας του εκπαιδευτικού συστήματος της Χώρας μας, πολλοί εξ αυτών παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας, στους οποίους οφείλουμε την απόδοση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους.
 
ΕΡΓΟ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 
Η διαχρονική προσφορά της ΣΤΕΑΜΧ προς την Πατρίδα είναι ανεκτίμητη, καθόσον αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, φυτώριο του τεχνικού δυναμικού του Στρατού Ξηράς και από το 1975 και του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει συνολικά 1.055 Αξιωματικοί.
 
Κατά κοινή παραδοχή, σε όλα τα προσκλητήρια του Έθνους, οι απόφοιτοι της ΣΤΕΑΜΧ, με την τεχνική τους κατάρτιση, συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη της νίκης των ελληνικών όπλων. Η οχύρωση της Χώρας, το τιτάνιο έργο των ΜΟΜΑ κατά την περίοδο της ανασυγκροτήσεως, τα έργα κοινωνικής προσφοράς προς τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και όλη η υφιστάμενη υποδομή και οι εγκαταστάσεις του Στρατού ανά την Επικράτεια, αποτελούν πεδία δράσης ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων και τίτλους τιμής για τη Σχολή, το Όπλο του Μηχανικού και τον Ελληνικό Στρατό γενικότερα. 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

26ο ΙΣΕΔ: 1ο Βραβείο στο Γ΄ΚΝΟ του ΣΞ για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη από σκύλο

Στο Γ' ΚΝΟ Θεσσαλονίκης απονεμήθει το 1ο βραβείο καλύτερης εργασίας του 26ο Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων  που είχε ως θέμα  την ''ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΒΙΟΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΣΚΥΛΟ''.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη εργασία που παρουσίασε ο Διευθυντής του Γ'ΚΝΟ Γεν. Αρχικτηνίατρος Κωνσταντίνος Τερψίδης και αφορούσε στην εκπαίδευση  από Έλληνες Στρατιωτικούς Κτηνιάτρους ενός στρατιωτικού σκύλου που μπορεί να ''μυρίσει'' τον καρκίνο του προστάτη.
Ο αρσενικός ανιχνευτής της βελγικής ποιμενικής φυλής μαλινουά (Malinois), ηλικίας δύο ετών, με το όνομα Στινγκ, έχει την ικανότητα να κάνει ''διάγνωση'' της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου σε ποσοστό 100% μυρίζοντας δείγματα ούρων!
Δείτε το βίντεο του kranosgr με την συνοπτική παρουσίαση του θέματος κατά τη βράβευση των εργασιών από τον Γεν. Αρχικτηνίατρο Κωνσταντίνο Τερψίδη.  Δειτε το βίντεο

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Διχογνωμίες στους Τσάμηδες

Προτού κοπάσει ο θόρυβος από τα γεγονότα με τις επικείμενες κατεδαφίσεις κατοικιών ομογενών στη Χειμάρρα και τον πόλεμο των ανακοινώσεων Αθήνας και Τιράνων, ο οποίος ακολούθησε την απόφαση των αλβανικών αρχών, καθώς και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, μια νέα «τορπίλη», αυτή τη φορά από τους Τσάμηδες, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις όποιες προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιχειρηθούν. 
Σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών, που από ελληνικής πλευράς εξελήφθησαν ως προκλήσεις (θορυβώδεις συγκεντρώσεις κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, ανθελληνική ρητορική με αφορμή δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου κ. Χαν, κ.ά.), οργανωμένοι Τσάμηδες στην Ευρώπη ανακήρυξαν την «ανεξάρτητη Τσαμουριά» και ανακοίνωσαν τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης με έδρα το Κόσοβο!
 
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Τιράνων, αλλά και κάποιων του Κοσόβου, η απόφαση ελήφθη από τον «Δημοκρατικό Σύλλογο Τσαμερία», που εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας και φέρεται να πρωτοστατεί στην προβολή του «τσάμικου ζητήματος» ανά την Ευρώπη με καταθέσεις φακέλων σε διεθνή φόρα και προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια.
 
Η εξαγγελία προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος των Τσάμηδων PDIU κ. Σπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του πολιτικού φορέα του οποίου ηγείται, δηλώνοντας πως πρόκειται για «πρόκληση, που πάει πίσω την υπόθεση της Τσαμουριάς» και υποστηρίζοντας............ Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Αλλαγή Τρόπου Υπολογισμού Οικονομικής Ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ (ΦΕΚ-ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’αρίθμ. Φ.951.1/105/Σ.923351/Σ.6781/12 Οκτ. 16 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας«Τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 4 και 6 καθώς και των παραγράφων 1, 3 και 4 του άρθρου 10 της υπ’αριθμ. Φ.951.1/53/452801 (ΦΕΚ Β΄ 223/1997) υπουργικής απόφασης,
Επί της πρώτης παρ. του άρθρου 3 αυτής καθορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ βάσει των δικαιούμενων μεριδίων στο ΜΤΣ. Ειδικότερα ορίζεται ότι «Η πλήρης ετήσια οικονομική ενίσχυση του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. υπολογίζεται με βάση τα δικαιούμενα από τον κάθε μερισματούχο μερίδια για τα οποία λαμβάνει μέρισμα υπό του ΜΤΣ, επί τη τιμή του μεριδίου της οικονομικής ενίσχυσης του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.»

Ενώ επί του άρθρου 5 διευκρινίζεται, ότι η ως άνω τροποποίηση «...καταλαμβάνει όλους τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού τους προερχομένους από το Στρατό Ξηράς, επιφέροντας, στις περιπτώσεις που απαιτείται, τη σχετική μεταβολή, επί της χορηγούμενης οικονομικής τους ενίσχυσης, από την ημερομηνία της έναρξης ισχύος της, χωρίς δικαίωμα λήψης αναδρομικών διαφορών.»

Κατόπιν των ανωτέρω γνωστοποιείται, ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί από την οικονομική ενίσχυση μηνός Δεκ. 16 με ημερομηνία καταβολής 29 Νοε. 16.

Για τη διαμόρφωση των νέων δικαιούμενων ανά περίπτωση μικτών μηνιαίων ποσών:    Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΟΕΑ ΕΤΟΥΣ 2016

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής των ΒΟΕΑ μηνών Ιαν-Φεβ-Μαρ έτους 2016  και την δρομολόγηση της πληρωμής τους εντός της προσεχούς εβδομάδας, ανακοινώνει τα εξής :
 
 α.  Για όσους υπέβαλαν αίτηση τους μήνες Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο του έτους 2016, οι Φορολογικές Ενημερότητες θα πρέπει να αποσταλούν το  αργότερο  μέχρι 18-11-2016 και να έχουν ισχύ, τουλάχιστον μέχρι 30-11-2016.
 
 β. Για όσους υπέβαλαν αίτηση τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2016, θα επακολουθήσει ανακοίνωση εντός του Νοεμβρίου 2016.
 
 γ. Επισημαίνεται ότι η μη έγκαιρη αποστολή  Φορολογικών  Ενημεροτήτων ενδέχεται να επιφέρει  καθυστερήσεις στις  πληρωμές του συνόλου των αιτήσεων.
 
Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση :
 
Μετοχικο Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
Τ.Κ. 10562 Αθήνα
Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας