Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τριήμερη Εκδρομή Παραρτήματος Αργολίδας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Πραγματοποιήθηκε από 10 Ιουλίου 2017, 3ήμερη εκδρομή που οργάνωσε το Παράρτημα Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού σε συνεργασία με το αντίστοιχο της Κορίνθου σε Βέροια, Βεργίνα, Παναγία Σουμελά, Έδεσσα, Λουτρά Πόζαρ.


Την 1η ημέρα αναχωρήσαμε το πρωί από το Ναύπλιο και το μεσημέρι φτάσαμε για ξενάγηση και προσκύνημα στην ιστορική Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ στους πρόποδες του Βερμίου σε υψόμετρο 1400μ..



  
Συνεχίσαμε την διαδρομή μας και φτάσαμε νωρίς το απόγευμα στη Βέροια, τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο και κατόπιν περπατήσαμε στην πόλη. 




 Την 2η ημέρα επισκεφτήκαμε τα γνωστά Λουτρά Πόζαρ στο Λουτράκι Αριδαίας, στους πρόποδες του όρους Βόρα. 



 Κατόπιν συνεχίσαμε για την καταπράσινη Έδεσσα όπου με μέριμνα του Προέδρου του ΤΣ του εκεί Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. Κων/νου Στούμπου και του Δημάρχου της πόλης, μας υποδέχτηκε η κα Κατερίνα, η οποία μας ξενάγησε στο πάρκο των καταρρακτών και στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι.






Επιστρέφοντας περάσαμε από τη ΝΑΟΥΣΑ και ήπιαμε τον καφέ μας στο υπέροχο και δροσερό άλσος του Αγ. Νικολάου. 



Την 3η ημέρα ξεναγηθήκαμε από τον κο Τσεκούρα Αθανάσιο (ιστορικό-αρχαιολόγο και ξεναγό)  στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.



Επιστρέφοντας κάναμε στάση στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, σε υψόμετρο 440μ. στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου για γεύμα. Αργά το βράδυ φτάσαμε στο Ναύπλιο.




Ο οδηγός μας ήταν πολύ προσεκτικός



και όλοι οι εκδρομείς γεμάτοι καλή διάθεση και όρεξη για να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, να χαρούμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. 


  
Ανανεώσαμε δε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή ώστε να ανακαλύψουμε και άλλες όμορφες περιοχές της πατρίδας μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται