Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Κάθετα αντίθετοι οι ένστολοι στην Ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΑΛΣ-ΣΥΣΜΕΔ)


ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και του Σωματείου των εν ενεργεία και αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αθ. Δαβάκη, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο... θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη εξωτερικού φορέα που θα αναλάβει την εκπόνηση και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη, με σκοπό τη διαπίστωση της βιωσιμότητας ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση των υφιστάμενων Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και των υπό αυτών φορέων, κλιμάκωσε τις αντιδράσεις.

Με επιστολή τους οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) και... του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) στον Αθ. Δαβάκη εκφράζουν την απορία τους για την ανάθεση του διαγωνισμού σε ιδιωτικό εξωτερικό φορέα με τον «μανδύα του απρόσκοπτου», τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας διαθέτουν έμπειρους και εξειδικευμένους επιτελείς με βαθιά γνώση των σχετικών οικονομικών ζητημάτων. Δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο της ενοποίησης, τονίζουν ότι το σενάριο που προωθείται είναι «αμφιβόλου επιτυχίας», επισημαίνουν ότι τα Ταμεία αυτά ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά νυχθημερόν από τον ιδρώτα των στελεχών-μελών τους και μεταφέρουν την ανησυχία των μελών των σωματείων τους.

«Σε μια περίοδο που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνεχίζουμε να αντιμετωπιζόμαστε ως "παρίες" από την πολιτική ηγεσία, με τον κατακερματισμό της αξιοπρέπειάς μας μέσα από τη φτωχοποίηση με περικοπές μισθών 40%, γινόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές» αναφέρουν στην επιστολή και προσθέτουν πως «βρισκόμαστε σε δρομολογούμενες εξελίξεις για το δικό μας μέλλον, αλλά χωρίς εμάς».

Υπογραμμίζουν επίσης ότι τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας αποτελούν από την ίδρυσή τους ανεξάρτητους μεταξύ τους ασφαλιστικούς φορείς, με τα δικά τους ιδιαίτερα θεσμικά χαρακτηριστικά κα προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν για άλλη μια φορά την υποτίμηση κα απαξίωσή τους, καθώς συζητιούνται και δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν τα έννομα συμφέροντά τους ερήμην τους.

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 19/09/2013 – ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘOΠΟΥΛΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται