Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πολλοί ανησυχούν για την έρευνα στο ΜΤΣ...


Σοβαρότατο θέμα έχει δημιουργηθεί από «λάθη» στην απονομή των εφάπαξ, που φέρεται ότι κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στράτου (ΜΤΣ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι... η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ), κατήγγειλε στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη τα Διοικητικά Συμβούλια του ΜΤΣ των τελευταίων χρόνων, διότι φέρονται ότι έδιδαν εφάπαξ βοηθήματα σε ορισμένες κατηγορίες στελεχών, μεγαλύτερα των δικαιουμένων, ή ακόμη και διότι άτομα που δεν εδικαιούντο φέρονται ότι έλαβαν εφάπαξ.

Η ΕΑΑΣ λοιπόν ζήτησε εξηγήσεις και ενδελεχή έλεγχο των περιπτώσεων αυτών από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, πλην όμως λόγω του μεγάλου ύψους του ποσού που έφυγε από τα Ταμεία του ΜΤΣ, την υπόθεση όπως μαθαίνουμε, ανέλαβε η γνωστή Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Ράϊκου.

Και εδώ είναι που τα πράγματα σοβαρεύουν, διότι στα μέλη των ΔΣ του ΜΤΣ που ελέγχονται, περιλαμβάνονται πολλοί «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» ανώτατοι απόστρατοι αξιωματικοί «γαλαζοπράσινων αποχρώσεων», αλλά και υψηλόβαθμα εν ενεργεία στελέχη που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά.

Μάλιστα κάποιος εξ αυτών ήταν επί πέντε χρόνια διευθυντής του φορέα που επόπτευε το ΜΤΣ, ενώ κάποιος άλλος είναι νυν υψηλόβαθμο στέλεχος της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, κ.λπ.

Πηγές πάντως από το Πεντάγωνο, έλεγαν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να περιοριστεί το θέμα εκεί. Μόνο που κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ο ισχύον νόμος δεν προέβλεπε τέτοια εφάπαξ βοηθήματα! Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα πει η κ. Εισαγγελέας …

(ΠΑΡΟΝ 29/09/2013 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται