Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Πως θα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις σε 10 χρόνια; Αντισυνταγματάρχης μας τις παρουσιάζει

Τα όσα ζήσαμε ,ακούσαμε και είδαμε και στις φετεινές κρίσεις επιβεβαίωσαν ότι σ΄ αυτή τη χώρα τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμη παρά την κρίση που την μαστίζει . Και η οποία λογικά θα έπρεπε να έχει “αυτομάτως” διορθώσεις παθογένειες που ταλαιπωρούν τις ΕΔ εδώ και δεκαετίες. Το χειρότερο είναι ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ,ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
Κι επειδή πολλοί θα βιαστούν να μιλήσουν για “δημοσιογραφικές υπερβολές” και “μιζέρια” , να επισημάνουμε ότι το άρθρο που ακολουθεί είναι γραμμένο από έναν στρατιωτικό. Έναν αντισυνταγματάρχη ε.α ο οποίος με πάρα πολύ αιχμηρό χιούμορ μας περιγράφει τις ΕΔ σε δέκα χρόνια από τώρα!

Google και … Φεβρουάριος του 2024



Γράφει ο
Νικόλαος Σκιαδάς
ε.α Ανχης και ενεργά αισιόδοξος



Αγαπητή μου μηχανή αναζήτησης Google,

δεν θα το πίστευα ποτέ αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια. Πολλά χρόνια πριν, όταν πληκτρολογούσα με την μέθοδο του γερακιού (δάκτυλο που ίπταται του πληκτρολογίου και μάτια που ερευνούν εξονυχιστικά να ανακαλύψουν το ποθητό γράμμα, που όταν τελικώς εντοπιστεί το δάκτυλο κινείται με αστραπιαία ταχύτητα στο στόχο και ηλεκτρ. παλμοί ικανοποίησης διαχέονται στο νευρικό μου σύστημα) δεν είχα κανένα πρόβλημα με ότι έψαχνα να βρω. Τώρα που πληκτρολογώ με «τυφλό σύστημα» (κάνω λάθη και δεν τα βλέπω ποτέ) δες τι έπαθα. Πληκτρολόγησα το «Ελλάδα στρατιωτικές και άλλες σημαντικές ειδήσεις Φεβρουάριος 2014» αλλά φαίνεται πρέπει να πατήθηκε αντί για 1 το 2 (πολύ κοντά τα βάζουν στο πληκτρολόγιο αυτά τα 2) και να γράφτηκε 2024 οπότε περιμένω λίγο και αφού περνάνε 2-3 blue screens βλέπω τα εξής αναγραφόμενα επί της οθόνης μου:

Την δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν κύκλοι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καθόσον στην επιλογή του Ανώτατου Στρατιωτικού ως υπεύθυνου του γραφείου του έλαβε σοβαρά υπόψη τη γνώση των 10 ξένων γλωσσών αλλά θεωρεί ότι τελικά παραπλανήθηκε. Κύκλοι του ανώτατου στρατιωτικού δήλωσαν ότι, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μιλάει 9 γλώσσες φαρσί και όχι 9 γλώσσες και Farsi. Επίσης ποτέ δεν ζήτησε αυτή τη θέση αλλά οι 29 πιο κολλητοί του βουλευτές επέμεναν ότι είναι ο καταλληλότερος. Μετέωρος τώρα παραμένει ο υπουργός που ήθελε να ασκήσει διπλωματικές πιέσεις και επαφές στη Μέση Ανατολή και ΝΔ Ασία.

Σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα η τελετή παραλαβής καθηκόντων από τους νέους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων. Ήταν η 100η τελετή αλλαγής Αρχηγών από το 2020 και έπειτα. Επιδόθηκαν σχετικές αναμνηστικές πλακέτες. Κύκλοι του Υπουργού δήλωσαν ότι πρέπει επιτέλους να συγκεκριμενοποιηθεί το χρονικό διάστημα θητείας των Αρχηγών. Το πιο πιθανό είναι η θητεία να είναι 90 ημερών για να ολοκληρώνουν ένα γύρο, γύρω από τις διοικήσεις τους. Η αντιπολίτευση δήλωσε : Ο γύρος της γης πραγματοποιήθηκε σε 80 ημέρες, εμείς γιατί τόσο αργά;

Ο γενικός γραμματέας εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Θεοσφυλάξοι έκανε την ακόλουθη δήλωση: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει δημιουργηθεί τόσος θόρυβος με τους ένστολους και την 512η τροποποίηση του Ε1 που έκανα για την φετινή χρονιά. Ξεκαθαρίζω ότι οι στρατιωτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν στη στήλη φορολογητέο εισόδημα και στον κωδικό 1001 τα φυσίγγια που έχουν παραλάβει το 2023 συνολικά, στον κωδικό 1002 τα φυσίγγια που τελικώς χρησιμοποίησαν, στον κωδικό 1003 τα φυσίγγια που βλήθηκαν εκτός στόχου και στον κωδικό 1004 τα φυσίγγια που επεστράφησαν. Πείτε μου κύριοι δημοσιογράφοι, τι δεν καταλάβατε;

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Cappuccino: Τους τρέλανε όλους. Ούτε ευρωβουλευτής, ούτε βουλευτής, ούτε δήμαρχος αφού τελικά ανέλαβε προπονητής στην αγαπημένη του ομάδα. Η πρώτη δήλωση του: Είμαι Έλληνας και θα φτιάξω ομάδα ΚΑΤΣΕ καλά. Οι υπόλοιπες δηλώσεις του στις σελίδες 3 έως 15.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας SouzaNews: Νέο σκάνδαλο με την ΜΚΟ «Καταγραφή». Είχε πάρει 5 εκατομμύρια ευρώ για να καταγράψει τα στρατόπεδα που είναι ενεργά και μη και δεν ολοκλήρωσε ποτέ το έργο της. Ο υπεύθυνος προσερχόμενος στον εισαγγελέα δήλωσε: Επίτηδες τα άλλαζαν συνέχεια και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Οι πολιτικοί μου έσκαψαν τον λάκκο. Εγώ έκανα συνάντηση με τον επικεφαλής της MIT στη Τουρκία ο οποίος μου είπε ότι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορεί να βρει λύση παρόλο που έχει 1500 υπαλλήλους που ασχολούνται μόνο με αυτό. Τι άλλο να έκανα;

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Αξιοκρατία: Λύθηκε το μυστήριο με την τοποθέτηση πριν 3 χρόνια του Αντιπτεράρχου ως Αρχηγού Στόλου και του Ναυάρχου επικεφαλής του ΑΤΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύμβουλος του Υπουργού πήγε τη λίστα με τα ονόματα στο ΣΑΓΕ και τους είπε: Καμία αλλαγή στο χαρτί από όσα γράφει εδώ, σας το παραδίδω και το θέλω πάλι πίσω «εν λευκώ». Δυστυχώς είχε γραφεί κάτι λάθος…

Η τρόικα πιέζει το ΥΠΟΙΚ να δεχτεί την εξής ρύθμιση για αύξηση των εσόδων του κράτους: Οι στρατιωτικοί χειριστές ιπταμένων μέσων οφείλουν να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας για τα μέσα που χειρίζονται με κλιμάκωση ως ακολούθως:
Απλό ελικοφόρο ρυπογόνο: 5.000 €
Απλό ελικοφόρο νέας τεχνολογίας αγορασμένο από Γερμανία: 2.000 €
Αεριωθούμενο απλό ρυπογόνο: 6.000 €
Αεριωθούμενο με μετάκαυση ρυπογόνο: 15.000 €
Αεριωθούμενο με μετάκαυση νέας τεχνολογίας αγορασμένο από Γερμανία: 8.000€


Οι στρατιωτικοί χειριστές και επιβαίνοντες σε στρατιωτικά οχήματα οφείλουν να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας για τα μέσα που χειρίζονται ή χρησιμοποιούν με κλιμάκωση ως ακολούθως:
Στάγιερ απλό ρυπογόνο: 3.000 €
Στάγιερ τούρμπο ρυπογόνο: 5.000 €
Στάγιερ απλό η τούρμπο νέας τεχνολογίας αγορασμένο από Γερμανία: 2.000 €
Χειριστής ή πλήρωμα άρματος μη Γερμανικού: 20.000 € (το ποσό επιμερίζεται σε όλο το πλήρωμα).
Χειριστής ή πλήρωμα άρματος νέου Γερμανικής κατασκευής: 5.000 €

Για φρεγάτες και αντιτορπιλικά εκπονείται σχετική μελέτη. Εννοείται φυσικά, ότι οι αποδείξεις από την πληρωμή των παραπάνω τελών μετράνε στο σύνολο των αποδείξεων που πρέπει να συλλέξει ο κάθε φορολογούμενος. Το ΥΠΟΙΚ αντιστέκεται σθεναρά και δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί η ρύθμιση αυτή άμεσα, αλλά την επόμενη εβδομάδα.
Ενοχλημένος με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι ο Υφυπουργός Άμυνας του οποίου κύκλοι δήλωσαν:
Η ανάθεση του σημαιοστολισμού και των σημάνσεων των στρατοπέδων στις εορτές και επετείους στην ιδιωτική εταιρεία «Fun and Lamogia, DJs & Xara», όπως και οι προηγούμενες αναθέσεις των ΚΨΜ σε ιδιώτες, της καθαριότητας σε ιδιώτες, των σκοπιών σε εταιρείες security, και της διακίνησης στρατ. αλληλογραφίας σε εταιρεία courier είναι ένα πείραμα δοκιμαστικό διάρκειας 100 ετών προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν έχουμε αναλάβει καμία περαιτέρω δέσμευση.
Χαρούμενοι και οι 39 σύμβουλοι του Υπουργού άμυνας για διπλό λόγο:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέφυγαν την εμπλοκή τους στο νέο μεγάλο σκάνδαλο των καυσίμων αφού με εισήγησή τους είχαν αγοραστεί όλο το προηγούμενο έτος μόνο 5 τόνοι καυσίμων (πόσο νερό και θείο να είχαν πια 5 τόνοι;) και έγινε δεκτή από την Βουλή των 450 βουλευτών η τροποποίηση της οργάνωσης της Διεύθυνσης Εξοπλισμών προκειμένου να αγοράζονται αξιόπιστα οπλικά συστήματα που αναγκαιούν στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων με απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτή προκειμένου να επανδρώσουν κενές επιχειρησιακές θέσεις με παράλληλη άμεση τοποθέτηση 200 υπαλλήλων ως εξής: 100 του ΟΠΑΠ, 50 από το Υπουργείο Αθλητισμού και 50 από το ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ Στα κακεντρεχή σχόλια δημοσιογράφων για τη νέα σύνθεση απάντησαν: Αν έχεις τύχη διάβαινε και όσα λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερα, άσε δε που άμα σου κάτσει;

… κάπου εκεί λοιπόν μου βγάζει μια blue screen και έχασα τα υπόλοιπα σημαντικά. Σε παρακαλώ λοιπόν πολύ Google αν μπορείς να μου τα στείλεις με e-mail τα υπόλοιπα νέα γιατί έχω smartphone και η Ελλάδα παντού Wi-Fi οπότε δε θα χάσω τίποτα σημαντικό, σου το υπόσχομαι.

Υ.Γ
Το έξυπνο κινητό μου τι λέτε ότι έκανε; Έβαλε από μόνο του τα μηνύματα sms που μου έστειλαν οι υποψήφιοι απόστρατοι των εκλογών στον φάκελο SPAM και στα properties έγραψε: Συμπεριφορά αποστολέων στρατιωτικών παρόμοια με υποψηφίων βουλευτών κατόχων παλαιού λογισμικού και ιδεών. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται