Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Ουκρανία μπορεί να φέρει πιο κοντά Ρωσία - Τουρκία

Η απόδειξη ότι την Ευρώπη, την κυβερνούν ηγέτες μικροί που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους βρίσκεται στο Κίεβο, στην ξεθεμελιωμένη πλατεία. Οι Ευρωπαίοι ,που έχουν δώσει τα κλειδιά της Γηραιάς Ηπείρου στην Γερμανία της Μέρκελ κατόρθωσαν το απίθανο. Να νομιμοποιήσουν τις πιο ακροδεξιές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις για να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά …στην ΕΕ! Υποτίθεται ότι η “επανάσταση” της Ουκρανίας είχε να κάνει με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Οι Ευρωπαίοι με πρώτους τους Γερμανούς χειροκρότησαν την πτώση ενός εκλεγμένου προέδρου χωρίς να τηρηθεί καμία απολύτως διαδικασία, επικρότησαν την αποφυλάκιση της Τιμοσένκο επίσης χωρίς να έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα κι όλα αυτά κυρίως χάρη στη βία του “Δεξιού Τομέα”!

Υποθέτουμε ότι στις ευρωεκλογές που έρχονται αυτοί οι ίδιοι κοντοφθαλμοι ηγέτες θα εκφράσουν τον τεράστιο προβληματισμό τους για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Όλα αυτά μας αφορούν άμεσα. Η Ουκρανία δεν είναι τελικά καθόλου μακρυά. Και δεν μας αφορούν μόνο όσα έχουν να κάνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς βίας. Έχουν να κάνουν και με σημαντικές αλλαγές στο παιχνίδι της περιοχής.

Η Τουρκία για παράδειγμα . Τα όσα έγραψε η Pravda. Η οποία κάλεσε τον Πούτιν να ξεχάσει την Ουκρανία και να στραφεί στην Τουρκία του Ερντογάν, τον “νέο ισχυρό περιφερειακό παίκτη”, όπως γράφει.


«Αυτό είναι το πρόσωπο στο οποίο η Ρωσία θα πρέπει να στηριχθεί για να απαντήσει στην επίθεση από τα συμφέροντα της Δύσης στην Ουκρανία», γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι “ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι ένας ανεξάρτητος παγκόσμιος παίκτης, και η Ρωσία θα σχημάτιζε με την Τουρκία και το Ιράν, μια ισχυρή πολιτική συμμαχία που θα μπορούσε να δώσει την κατάλληλη απάντηση προς τη Δύση για τη «Ανατολική Εταιρική Σχέση», η οποία οδήγησε στην κατάρρευση και την καταστροφή στην Ουκρανία».


«Πρέπει να πάψουμε να σέρνουμε με το «ουκρανικό σχοινί" τη Δύση και να βρούμε μια ασύμμετρη αντίδραση στο πρόσωπο της Τουρκίας κάτι που η Ρωσία είναι σε θέση να κάνει καλά, μέχρι που να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και στο «οικόπεδο» της Ουκρανίας υπέρ της Ρωσίας", καταλήγει η Pravda.

Με απλά λόγια θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας στο θέμα της Ουκρανίας. Συνεπώς η βολική τακτική “ότι πουν οι Ευρωπαίοι από πίσω κι εμείς” σ΄ αυτή τη περίπτωση πρέπει να ξεχαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται