Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Έως τον Οκτώβριο στην Αργολίδα οι προθεσμίες για τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο

Μισό εκατομμύριο δηλώσεις κτηματογράφησης αναμένεται να «τρέξουν» στο διάστημα του επόμενου τριμήνου, με τους κατοίκους Κοζάνης, Αργολίδας και Αρκαδίας, να έχουν προθεσμία δήλωσης της περιουσίας τους έως τις αρχές Οκτωβρίου του 2014. Οι διαδικασίες εισέρχονται σε κανονική τροχιά υλοποίησης, με την επόμενη φάση να «ανοίγει» για τις περιοχές της Πέλλας, Έβρου και Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» πρόκειται για συνολικά 400 χιλ. δηλώσεις στον Νομό Κοζάνης και περίπου 120 χιλ. δηλώσεις στους Νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας, με τη συλλογή να αφορά το υπόλοιπο των νομών, που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη γενιά κτηματογράφησης, περιλαμβάνοντας έτσι συνολικά 11 ΟΤΑ του καλλικρατικού δήμου Ναυπλιέων, 8 ΟΤΑ του καλλικρατικού δήμου Άργους-Μυκηνών και το υπόλοιπο του Νομού Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, στην περιφέρεια Κοζάνης έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 13.185 γεωτεμάχια, ενώ 5.393 δικαιώματα προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων, παρότι δεν δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (π.χ. περίπτωση συνιδιοκτησίας, όπου ο ένας συνδικαιούχος δήλωσε το ποσοστό του και ο άλλος όχι, ή περίπτωση που από τον ίδιο τίτλο ιδιοκτησίας προκύπτουν δύο δικαιώματα εκ των οποίων το ένα δηλώθηκε και το άλλο όχι κ.ο.κ.). Επίσης, 452 γεωτεμάχια έλαβαν τον χαρακτηρισμό «αγνώστου ιδιοκτήτη» (ποσοστό 3,43%), ενώ για 461 γεωτεμάχια δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους στους χάρτες (ποσοστό 3,5%).

(Πηγή: ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται