Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αποστρατείες και στα 58 για τους Στρατιωτικούς - Το σύστημα Ιεραρχίας

ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σε ηλικία 58 ετών θα αποστρατεύονται οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρεται σε προσχέδιο νόμου που συντάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ και έχει... δοθεί στα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ), προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί, κατά τους συντάκτες της, να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της καρατόμησης αξιωματικών και της αποχώρησής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, που τους έχουν ανάγκη ακόμα και σε ηλικία 48 ετών.

Σύστημα ιεραρχίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ερώτημα εάν θα συμφωνήσουν με αυτή την πρόταση τα Επιτελεία, και πολύ περισσότερο εάν τη δεχθεί σημαντική μερίδα μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών των Ε.Δ.

Τα Επιτελεία, πάντως, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις απόψεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια η πρόταση θα σταλεί στην ηγεσία του υπουργείου Αμύνης και κατόπιν στη Βουλή.

Οι αλλαγές, υποστηρίζει το ΓΕΕΘΑ, κρίθηκαν αναγκαίες τέσσερα χρόνια αφότου ετέθη σε ισχύ ο νόμος 3883/2010, με τον οποίον άλλαξαν πολλές πτυχές στο σύστημα ιεραρχίας και εξέλιξης των αξιωματικών των Ε.Δ.

Το ΓΕΕΘΑ, λοιπόν, θεωρεί ότι ο νόμος αυτός χρειάζεται επικαιροποίηση στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, ενώ πιστεύει ότι οι προτάσεις του συμβάλλουν στην κατάργηση των διακρίσεων των στελεχών με την υπαγωγή τους σε ένα και μόνο θεσμικό πλαίσιο, καθώς και στην εξάλειψη της πολυνομίας..... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται