Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστροφή (;) των ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ από Νοέμβριο

Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι επιστροφές των μειώσεων στις αποδοχές των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας, καλύπτοντας ένα... τμήμα των απωλειών που υπέστησαν με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούλιο του 2012 (νόμος 4046/2012) και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα λάβουν στην παρούσα φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που «κόπηκε» πριν από δύο χρόνια, καθώς, όπως έχει εξαγγελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους στα προ περικοπών επίπεδα θα γίνει σταδιακά.

Όσον αφορά τα αναδρομικά που πρέπει να λάβουν σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτά θα αφορούν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014, και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2015.

Ειδικότερα κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αυξήσεις στους βασικούς μεικτούς μισθούς (στη συνέχεια θα περάσουν και στις συντάξεις) από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούν από 1% και θα φθάνουν έως το 13%. Τα ποσοστά αυτά... μεταφράζονται ανάλογα και με τον βαθμό σε αυξήσεις από 4 έως και 232 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα, προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ μεταξύ 4% και 18%..... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται