Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων προς ΥΕΘΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ 
 
1.-Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα οικονομικά θέματα που αφορούν τους Αποστράτους επιθυμούμε να σας συναντήσουμε άμεσα, για να σας τα εκθέσουμε και να μας δώσετε έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις. Τα κύρια θέματα  είναι τα ακόλουθα : 
 
   α.-Δικαίωση από το ΣτΕ 
 
Ενώ είχαμε την διαβεβαίωση από Κυβερνητικά Στελέχη οτι οι Αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ και ειδικότερα η υπ.αριθ. 2193/2014 ,  που αφορά τους Αποστράτους  θα τηρηθούν , εν τούτοις και ο κύριος Πρωθυπουργός  από την Δ.Ε.Θ , αλλά σύσσωμος ο Τύπος αναφέρει οτι δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν πλήρως αυτές , αλλά  κατά τα Μ.Μ.Ε. επικαλούμενα πηγές του ΥΠ.ΟΙΚ. στο 40%-50% των δικαιουμένων. 
 
Το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας του Ν.3088/2002 , στο οποίο σημειωτέον μετείχε και ο Πρόεδρος του ΣτΕ κος Σ.Ρίζος με την υπ.αριθ. 12/2014 της 11-09-2014 απόφασή του , δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνεία στο σκεπτικό των εν λόγω Αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ. Το εν λόγω Τριμελές Συμβούλιο δίνει ερμηνεία στις ενδεχόμενες αμφισβητήσεις των Αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ και αποφαίνεται σαφώς οτι οι μισθοί των εν ενεργεία θα πρέπει να επανέλθουν στην κατάσταση της 31-07-2012 , και ουχί σε κατώτερο επίπεδο από αυτήν , ακόμη και  εάν εφαρμοσθεί νέο μισθολόγιο. ...... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται