Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΕΝΞ. 60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Για τους απόστρατους του όπλου του Μηχανικού και όχι μόνο

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Στρδο «ΑΝΤΓΟΥ ΚΑΠΟΤΑ» εκδήλωση για τη γενέθλια ημέρα του ΤΕΝΞ και τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη της οργανωμένης ναρκαλιείας στην Ελλάδα. Τα 60 χρόνια δράσης ξεκινούν... το 1954 με τη συγκρότηση της Διοίκησης Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΔΕΝΞ), η οποία το 1971 αναδιοργανώθηκε στο σημερινό ΤΕΝΞ.

Στην εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των πεσόντων ναρκαλιευτών, παρευρέθηκαν Ανώτατοι ε.ε και ε.α Αξιωματικοί, ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου Αθηνών, πρώην Διοικητές, ναρκαλιευτές και πολιτικοί υπάλληλοι της Μονάδας, αντιπροσωπείες Στελεχών και μέλη οικογενειών.

Οι προσκεκλημένοι μετά τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, παρακολούθησαν επίδειξη δυνατοτήτων της Μονάδος, η οποία έλαβε χώρα στις νέες εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται ο Λόχος EOD και η Ομάδα Επιφυλακής για αντιμετώπιση περιστατικών εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Η επίδειξη περιλάμβανε κατασκευή εκρηκτικής ύλης από υλικά του εμπορίου, εξουδετέρωση χειρομβομβίδας με ταυτόχρονη μετάδοση εικόνας από κάμερα σε συσκευή που υπερίπταντο του χώρου επιχείρησης και ζωντανή σύνδεση με τον Εβρο όπου σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές συνθήκες οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τον εντοπισμό και απενεργοποίηση μιας αντιαρματικής νάρκης.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η περιήγηση στο μουσείο του ΤΕΝΞ και η παράθεση δεξιώσης στην οποία απονεμήθηκε το έμβλημα της Μονάδας ως ένδειξη σεβασμού και τιμής στον πατέρα ναρκαλιευτή, ο οποίος μετά από σοβαρό τραυματισμό το 1993, κατέληξε πριν έξι μήνες, έχοντας παραμείνει σε άγρυπνο κώμα για 21 χρόνια.

Το ΤΕΝΞ, συμπληρώνοντας 60 χρόνια επιχειρησιακής δραστηριότητας και κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει και σήμερα να διαθέτει εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, διεξάγωντας καθημερινά επιχειρήσεις, ερευνώντας και εκκαθαρίζοντας χώρους τους οποίους αποδίδει ασφαλείς για χρήση από τις τοπικές κοινωνίες.

  Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται