Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού για συνάντηση με ΥΕΘΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ. 9/14 
 
1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών συναντήθηκε σήμερα την μεσημέρι με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Δένδια, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού. 
2.  Το Συντονιστικό συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Επίσης τον ευχαρίστησε για την άμεση πρόσκληση για συνάντηση και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. 
3.  Παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους και τις Ενώσεις τους, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων : 
α.  Αποφάσεις του ΣτΕ. Ειδικότερα έγινε μνεία στις άδικες και εξοντωτικές περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα στους Απόστρατους, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις και τονίστηκε η απαίτησή μας για πλήρη αναπροσαρμογή των συντάξεων στις συνταξιοδοτικές πράξεις της 31-07-2012 και η επιστροφή των προκυπτόντων αναδρομικών, όπως προβλέπει η υπ. αριθ. 2192/14 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ. 
β.   Κατάργηση συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια. 
γ.   Επαναπροσδιορισμός του επιδόματος θέσης ευθύνης Ταξιάρχων και αντιστοίχων στα 190 € από 133 € που είναι τώρα που έχει ως αποτέλεσμα ο Συνταγματάρχης να λαμβάνει μεγαλύτερο επίδομα από τον Ταξίαρχο.............. Περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται