Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Άσκηση αγωγής για να μην χαθούν τα αναδρομικά που πρέπει να επιστραφούν λόγω εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ


Την απόφαση του ΣτΕ και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, των Ενώσεών μας και των άλλων ΝΠΙΔ τις ακούμε και τις μαθαίνουμε καθημερινά (ενημερώνεστε και μέσω του blog μας).

Για τις μελλοντικές ενέργειές μας η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η μόνη λύση είναι η δικαστική διεκδίκηση για όποιον το επιθυμεί και με όποιο δικηγορικό γραφείο επιθυμεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπόψη σας ότι όπως αναφέρει και το enstoloi.net «όλες οι δικαστικές διεκδικήσεις διαφοράς μισθών γίνονται με βάση τα ακαθάριστα ποσά, όπου δεν περιλαμβάνονται οι κρατήσεις. Ομοίως η αμοιβή των δικηγόρων (πχ. 5%) αναφέρεται στο ακαθάριστο ποσό που τυχόν θα επιδικάσει το δικαστήριο σε περίπτωση δικαίωσης. Βέβαια εάν δικαιωθείτε δεν επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της αγωγής (που αφορά μικτές αποδοχές), αλλά θα υπολογιστούν οι εισφορές, κρατήσεις και φόροι που αναλογούν στη διαφορά και θα αποδοθεί το καθαρό πλέον ποσό στο δικαιούχο». Έτσι καλό είναι τα μέλη μας πριν προβούν σε κατάθεση αγωγής να γνωρίζουν τι καθαρό ποσό διεκδικούν. 

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι στις 28 Νοε 2014 θα συνεδριάσει το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ, προκειμένου να αποφανθεί αν η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με το πνεύμα της αρχικής απόφασης του ΣτΕ. Σε περίπτωση που αποφανθεί ότι η κυβέρνηση συμμορφώθηκε, δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει δικαστήριο που θα μας δικαιώσει.

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι έχουμε προβεί σε έρευνα 5 δικηγορικών γραφείων Αθηνών και τα δικαιολογητικά και το κόστος είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να κινηθεί δικαστικά (μετά και τα παραπάνω) .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται