Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η οργή των αποστράτων και οι εξηγήσεις Σταϊκούρα

Τι συζήτησε με την ηγεσία της ΠΟΣ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Η βροχή των τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας που δέχτηκε προεκλογικά το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας των πενιχρών ποσών που έλαβαν από την περίφημη μερική αποκατάσταση οι απόστρατοι προκάλεσε... τη συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών στο ΥΠΟΙΚ.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, όπως τονίζει η ΠΟΣ, μπήκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα που προέκυψαν από την άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, με την ΠΟΣ να παρουσιάζει στοιχεία-«φωτιά». Η επαναφορά, όπως προκύπτει, δεν έφτασε το 50%, αλλά το πολύ το 28% λόγω των νόμων που προβλέπουν κλιμάκια με ποσοστά, όπου η κράτηση υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ κάθε φορά που αλλάζει το κλιμάκιο και όχι με το ποσοστό που αναλογεί στο αντίστοιχο κλιμάκιο.

Έως 48 ευρώ καθαρά

Το 91% των αποστράτων πήρε το πολύ έως 48 ευρώ καθαρά, ενώ παρουσιάστηκε το φαινόμενο απόστρατοι με μεγαλύτερη βασική σύνταξη (Β.Σ.) να λαμβάνουν λιγότερα αναδρομικά από άλλους με μικρότερη Β.Σ. Μάλιστα, 1.500 απόστρατοι δεν έλαβαν αναδρομικά. Η ΠΟΣ πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να μειωθούν οι .............. Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται