Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τελευταίος «αποχαιρετισμός» στους δύο Σμηναγούς (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις αποχαιρετούσαν για τελευταία φορά τα δυο παλικάρια της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία, ήρθε το πόρισμα για την πτώση του αεροσκάφους κατά την απογείωσή του.

Η έρευνα των ειδικών έδειξε ότι το αεροσκάφος F-16 υπέστη βλάβη κατά την απογείωσή του τη Δευτέρα στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε και... οι δύο πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν. Αυτά αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ. «Πρόκειται για μία διαδοχή ατυχιών» είπε.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του F-16, αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης» πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της βλάβης............... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται