Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Το ΙΚΑ τοποθετείται για την ασφάλιση των αποστράτων & των προστατευομένων μελών τους

- Ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω για τα άμεσα αντανακλαστικά της Διοικήσεως του Ι.Κ.Α, όπου με εντολή-παρέμβαση, του Υποδιοικητή του και κατόπιν ανάγνωσης του χθεσινού μου άρθρου, παρήγγειλε στους... αρμόδιους φορείς του Ιδρύματος να έλθουν σε επικοινωνία μαζί μου, για να συζητήσουμε εκτενώς το θέμα και να δοθούν αμοιβαίες επεξηγήσεις επί αυτού.

- Συγκεκριμένα ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία για επικοινωνία η κ. Δ. Γεωργίου από την Διοίκηση έργων εκσυγχρονισμού του Ι.Κ.Α., όπου μου εκφράσθηκε η άποψη της πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και προς επίρρωση των λεγόμενών της, μου γνωστοποιησε τα παρακάτω:

Η εφαρμογή της εγγραφής χρηστών-ασφαλισμένων του τέως ΟΠΑΔ, δεν έχει ολοκληρωθεί στο κομμάτι συσχέτισης-σύζευξης στοιχείων κωδικών πρόσβασης χρηστών και αντιστοίχου κλειδαρίθμου, πλην όμως όσοι προέβησαν σε εγγραφή μέσω κωδικών taxisnet, θεωρούνται ήδη από το σύστημα «εγγεγραμμένοι χρήστες» με «ενεργοποιημένο λογαριασμό.

Για την θεώρηση βιβλιαρίων των προστατευομένων μελών οικογενειών ασφαλισμένων, ασφαλώς και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης αυτής, μέσω επέκτασης της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσοι δε, εκ των συναδέλφων μεταβούν στα οικεία υποκαταστήματα του ΙΚΑ, θα εξυπηρετηθούν πάραυτα από το προσωπικό.

Για τα ανήλικα τέκνα όπου αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση, λήξη της υγειονομικής τους περιθάλψεως την 28/2/2015, η ανανέωση θα λάβει χώρα οίκοθεν και δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας, ενώ όπως αναφέρθη και παραπάνω, με την τελική μορφή που θα λάβει η οικεία εφαρμογή, θα υφίσταται η δυνατότητα υλοποιήσεως συναφών ενεργειών ηλεκτρονικώς προς αποφυγή μετάβασης και ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, στα υπαγόμενα σε αυτούς, υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Γ.Αντωνιάδης
Πρόεδρος Σ.Α./ΣΣΑΣ

(apofoitoissas.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται