Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Με συμμετοχή επιτροπής αποστράτων θα δοθεί λύση. Τι συζήτησε με Συντονιστικό και ΠΟΕΣ ο ΥΕΘΑ για απόφαση ΣτΕ

Συναντήσεις με την ΠΟΕΣ και το Συντονιστικό των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

Ο υπουργός συμφώνησε, μάλιστα, με το Συντονιστικό να... δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή μελών τα οποία θα καθοριστούν από αυτό και υπό την εποπτεία της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ να γίνουν: «1. Καταγραφή - τεκμηρίωση - εκπόνηση - μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 2. Κατάθεση - παρουσίαση. 3. Αποστολή σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση τελικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). 4. Κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση». Εκτιμάται πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα γίνει μέσα σε τριάντα ημέρες από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή. Παράλληλα, οι απόστρατοι αποκτούν και γραφείο στη Μεσογείων, αφού αποφασίστηκε να συσταθεί γραφείο του Συντονιστικού Συμβουλίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Πυρετός» επαφών για τον Πάνο Καμμένο

Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με την ΠΟΕΣ (που είναι σημαντικό να σημειωθεί πως γίνεται δεκτή πρώτη φορά από ΥΕΘΑ), όπως τονίζει το ΥΠΕΘΑ, η πρώτη αυτή επαφή πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΠΟΕΣ και «η συνάντηση έγινε στην αρχή μιας συνεχούς προσπάθειας για επικοινωνία των δύο πλευρών». Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησε για την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και την πλήρη επαναφορά του μισθολογίου των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31ης/7/2012 από την επομένη της νομοθετικής ρύθμισης.

Ημέρες εκτός έδρας

Σημειώνεται πως η πρώτη εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου αφορούσε την ικανοποίηση του αιτήματος για την άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων ημερών εκτός έδρας, Νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93. Μία κίνηση που έχει προφανώς και συμβολικό χαρακτήρα, δείχνοντας πως με τη νέα κυβέρνηση έρχονται συνολικά αλλαγές υπέρ του προσωπικού. Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ σημείωσε σε συνέντευξή του πως το επίδομα παραμεθορίου είναι ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, περίπου 120 ευρώ τον μήνα σε καθέναν που υπηρετεί στην παραμεθόριο, στην πρώτη γραμμή: «Δεν μιλάμε για εκείνους που υπηρετούν στα επιτελικά γραφεία, αλλά για εκείνους οι οποίοι φυλάνε τα σύνορα, εκείνους που έχουν φύγει μακριά από τις οικογένειές τους και παραμένουν στον Έβρο και στα νησιά», σημείωσε ο Π. Καμμένος.

Η κίνηση αυτή είναι, άλλωστε, και σε συμφωνία με τις αρχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΕΔ, τις οποίες είχε παρουσιάσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ το «Π» και που αναφέρουν πως, σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ανταμοιβή των στελεχών πρώτης γραμμής με τη «θέσπιση ειδικών κινήτρων και δέσμης προνομίων για τα στελέχη που υπηρετούν σε προωθημένες επιχειρησιακές θέσεις».

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 07/02/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται