Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΑΑΣ ΑΡΤΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΤΣ ΚΑΙ EKOEMΣ;;;

Η απόφαση του Κου Α/ΓΕΣ, για την μείωση της τιμής του μεριδίου του ΕΚΟΕΜΣ, από 1-3-2015, στο ύψος των 4,9383 ευρώ, από τα 5,1982 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με... τις δηλώσεις, από το βήμα της Βουλής, του αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Κου Δημήτρη Στρατούλη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο οποίος τόνισε με έμφαση τα παρακάτω:

α. Η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις των συνταξιούχων ως το τελευταίο ευρώ και δεν αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις.

β. Καταργείται άμεσα η ρήτρα θανάτου στις επικουρικές συντάξεις.

γ. Αναστέλλεται η εφαρμογή και στη συνέχεια καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και θα αναθεωρηθεί επί τα βελτίω ο μαθηματικός τύπος στις εφάπαξ παροχές.

δ. Η κυβέρνηση βάζει φρένο στις νέες μειώσεις των συντάξεων για το 2015 και μετά, με την αναστολή εφαρμογής και εν συνεχεία με την κατάργηση μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες θα μειώνονταν συνεχώς τα επόμενα χρόνια οι κύριες, επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές.

ε. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί όλα τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν πλέον βεβαιότητα στη δυνατότητα συνταξιοδότησής τους και να αποφευχθούν ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής τους.

στ. Για τα επικουρικά ταμεία των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, θα ισχύσουν όλες οι παραπάνω δεσμεύσεις και επιπλέον θα ανασταλούν οι διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλεια των επικουρικών τους ταμείων.

Εκτιμούμε ότι, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Κου Υπουργού, θα πρέπει, σε μικρό χρονικό διάστημα, να επανεξεταστεί η απόφαση του Κου Α/ΓΕΣ, προς όφελος των μερισματούχων του ΜΤΣ.

(eaasartas.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται