Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς θα δοθούν (και πότε) επιστροφές και αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα για τους ενεργεία και τους συνταξιούχους
Την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας φέρνει σήμερα στο φως κατ' αποκλειστικότητα η «δημοκρατία». Σύμφωνα με... την υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και έχει προωθηθεί για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εντός του 2015, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν και τα αναδρομικά της διαφοράς που προέκυψαν από τις άδικες μειώσεις μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών. Τα ποσά μάλιστα που είναι έως 500 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ, ενώ τα μεγαλύτερα σε περισσότερες δόσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έθεσε το κρίσιμο αυτό θέμα ως πρώτη προτεραιότητα και ανακοίνωσε εξαρχής τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη σύνταξη της κοινής υπουργικής διάταξης που θα προωθηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ψηφιστεί.

Για υπογραφή
Με τη συνδρομή του συντονιστικού των τριών θεσμικών Ενώσεων αποστράτων, εκπροσώπων των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και αντιπροσωπιών από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και το Πυροσβεστικό Σώμα, συντάχθηκε το κείμενο της υπουργικής απόφασης, προωθήθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και το υπέγραψε, και εστάλη για υπογραφή στους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Οικονομικών. Ήδη αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, και είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί.

Από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, τα απαιτούμενα κονδύλια ..... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται