Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Νέα «μάχη» στο ΣτΕ (για μισθούς και αναδρομικά στελεχών ΕΔ-ΣΑ)

Στόχος η πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών των Εν. Δυνάμεων και των Σωμ. Ασφαλείας σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας
Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας μία δεύτερη «μάχη», που θα κρίνει, ως φαίνεται, και... τον πόλεμο για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι στρατιωτικοί είναι αισιόδοξοι πως θα δικαιωθούν, έχοντας ως «όπλα» αφενός την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, αλλά και την πρόσφατη επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών για τη μη πλήρη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, αφετέρου την καταβολή όλων των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012.

Μέχρι τις 20 Απριλίου 2015 οι συνήγοροι των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και του Δημοσίου θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα υπομνήματά τους στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναπτύσσοντας το σκεπτικό τους, οι μεν πρώτοι για την ακύρωση του νεότερου νομοθετικού πλαισίου (Νόμος 4307/2004), που αφορά στην αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων κατά 50%, οι δε δεύτεροι για την υπεράσπιση της άποψης ότι λόγοι δημοσιονομικοί (κατατέθηκε από τη Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και σχετικό έγγραφο προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις) δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ του 2014 που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και ζητούσε την επαναφορά τους στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

Σημειώνεται ότι, με αποφάσεις της το 2014 (2.192-2.196), η Ολομέλεια του ΣτΕ δικαίωσε τους στρατιωτικούς....... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται