Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το σχέδιο για τα αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Τα 300 εκατομμύρια ευρώ θα προσεγγίσει το ποσό που θα απαιτήσει η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που αφορά στην καταβολή των αναδρομικών στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αντίστοιχο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει... προτείνει προς τα συναρμόδια υπουργεία, ειδικά δε προς το επισπεύδον υπουργείο Οικονομικών.

Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και διαβίβασε στη Βουλή, ενημερώνει ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί, κατόπιν διαταγής του, στην καθ΄ύλην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, ολοκλήρωσε το έργο της και υπέβαλε πρόταση σχεδίου νόμου και ΚΥΑ με πλήρως κοστολογημένη και αιτιολογημένη πρόταση.

Ο κ. Καμμένος διαβιβάζει στη Βουλή το σχέδιο της ΚΥΑ τονίζοντας όμως ότι η αρμοδιότητα για την ψήφιση νόμων σχετικά με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών και την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών που έχει την ευθύνη εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος επιβαρύνεται με την εφαρμογή των πράξεων αυτών.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβιβάζει επίσης έγγραφο ....... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται