Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Προτάσεις του Συντονιστικού για την Καθιέρωση της Ημέρας Αποστράτου / Βετεράνου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
 
                                                                                                                     Ημερ.: 06-05-2015
 
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένο
             
ΚΟΙΝ :  Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ.Κ.Ήσυχο
             Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν.Τόσκα
             ΕΓΑ/ΑΓΕΕΘΑ
             ΕΓΑ/ΓΕΣ
             ΕΓΑ/ΓΕΝ
             ΕΓΑ/ΓΕΑ
 
ΘΕΜΑ : Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου
 
1.-Κατά την συνάντηση που είχε μαζί σας το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων την 31-01-2015 , συμφωνήσατε στην καθιέρωση “Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου” και ζητήσατε τις προτάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου.
 
2.-Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε τις προτάσεις μας ως ακολούθως:
α.-Ως καλύτερη επιλογή θα ήταν ο συνεορτασμός μαζί με την ημέρα των Ε.Δ. την 21η Νοεμβρίου, με σκοπό την μείωση του κόστους, την μη αύξηση των εορτών και τελετών και κυρίως το μήνυμα που θα εκπεμφθεί οτι το εν αποστρατεία προσωπικό των Ε.Δ. έχει συμβάλει στην εξασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Χώρας στο παρελθόν , ενώ το εν ενεργεία  προσωπικό των Ε.Δ. συνεχίζει το έργο αυτό στο παρόν και θα το συνεχίσει και στο μέλλον. Εάν δεν επιλεγεί η 21η Νοεμβρίου , τότε κατά σειράν προτείνονται η 21η Μαίου και η 14η Σεπτεμβρίου.
β.-Κατά τον εορτασμό θα λάβουν χώρα Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό παρουσία της πολιτειακής , πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας της Χώρας , κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου από τους Προέδρους των τριών Ενώσεων , πανηγυρική εκδήλωση με ομιλία στο Πολεμικό Μουσείο , έκθεση έργων τέχνης και λογοτεχνίας αποστράτων και βράβευση βετεράνων και αποστράτων που διεκρίθησαν στον επαγγελματικό στίβο , αλλά και μετά την αποστρατεία τους. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα λάβουν χώραν σε πόλεις , όπου υπάρχουν Παραρτήματα των τριών Ενώσεων.
 
3.-Με την ευκαιρία αυτή , το Συντονιστικό Συμβούλιο εξετάζει την δημιουργία Μουσείου των Αποστράτων/Βετεράνων , όπου θα φυλλάσονται και θα εκτίθενται σπάνιες εκδόσεις , αντικείμενα αποστράτων/βετεράνων ιστορικής αξίας , στολές , παράσημα , φωτογραφίες , video , επιστολές , κ.λ.π. Για την στέγαση του Μουσείου αυτού θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το ΥΠΕΘΑ κατάλληλος χώρος που στη συνέχεια με πόρους από το ΕΣΠΑ και από τις τρεις Ενώσεις θα διαμορφωνόταν σε μουσιακό χώρο.
 
4.-Παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες.
 
                             Για την ακρίβεια
                                Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού 
                   Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται