Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα ονομάζεται η νέα ΜΟΜΑ. Όλο το σχέδιο του Υπ. Εθνικής Άμυνας

 Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην... τελετή ενεργοποίησης λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Δεινοκράτης» (πρώην ΜΟΜΑ), με επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

H λειτουργία της νέας ΜΟΜΑ θα έχει ως εξής σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
1. «Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ», με επιχειρησιακό τίτλο «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

2. Στη Διακλαδική Διοίκηση θα υπάγονται δύο Μονάδες:

1η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Η Κυρά της Ρω», με επιχειρησιακό τίτλο 1η ΜΟΚΕ και έδρα την Αθήνα.
2η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Η Κυρά των Μαρασίων», με επιχειρησιακό τίτλο 2η ΜΟΚΕ και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Στο έμβλημα θα αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΑΣΩ», που προέρχεται από την ιστορική φράση του Αρχιμήδη όταν ανακάλυψε τους μοχλούς: «
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω», δηλαδή «Δώσε μου τόπο να σταθώ και τη Γη θα μετακινήσω».

4. Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα διοικείται από ανώτατο αξκό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και θα διαθέτει δικό της προϋπολογισμό, ανεξάρτητο από αυτόν των Γενικών Επιτελείων.

5. Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα είναι Διακλαδική. Οι Μονάδες της ΔΙΔΕΡΓΩΝ (ΜΟΚΕ) θα αποτελούνται από προσωπικό του Στρατού Ξηράς............. Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται