Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η Ρωσία προτείνει τη συμπαραγωγή Καλάσνικοφ!

Τα ΕΑΣ έχουν δηλώσει ήδη ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα, το μόνο που απομένει είναι η πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν η γκρίνια και η δυσαρέσκεια των απανταχού «συμμάχων» και «φίλων.

Εκκρεμεί η απάντηση της ελληνικής πλευράς
   Η ιστορία άρχισε το 2006 επί υπουργίας Ευ. Μεϊμαράκη, όταν ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Μιχ. Δημήτριεφ, τότε «δεξί χέρι» του προέδρου Πούτιν για τις εξαγωγές και επικεφαλής της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, δήλωνε επίσημα ότι «ακόμη και εργοστάσια παραγωγής όπλων στην Ελλάδα για κοινές εξαγωγές σε τρίτες χώρες είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει η Μόσχα, προκειμένου να διευρύνει την αμυντικοτεχνική συνεργασία της με την Αθήνα».
   Η συγκεκριμένη πρόταση για τη συμπαραγωγή Καλάσνικοφ AK -74 M δεν είναι «στα λόγια» άλλα έχει ήδη σταλεί εγγράφως στην Αθήνα και η Ρωσία αναμένει την απάντηση μέχρι τον Αύγουστο! Η πρόταση αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης Ρώσων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, που ακολούθησε την πρόσφατη επίσκεψη Καμμένου στη Μόσχα.
  Ο Πάνος Καμμένος και οι επιτελείς του άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση και ο ΥΕΘΑ κάλεσε τους Ρώσους να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις στο Αίγιο. Εκεί που δενμπόρεσε να πάει ο ίδιος ο Καμμένος για να τους υποδεχτεί έστειλε τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.  Οι Ρώσοι είδαν τις εγκαταστάσεις, ενθουσιάστηκαν και είπαν ξεκάθαρα ότι τους κάνουν! Ο κ. Τόσκας από την άλλη ακολουθώντας την τακτική της «στρατιωτικής μυστικότητας», «απαξίωσε» τη σημασία της συνάντησης, προφανώς για λόγους σκοπιμότητας, τουτέστιν «εμφάνισης μικρού στόχου».
    Η συνέχεια που πολλοί δεν πίστεψαν ήταν το έγγραφο που έφθασε από τη Μόσχα πριν από μερικές μέρες στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και εύλογα προκάλεσε συναγερμό. Οι Ρώσοι έστειλαν λεπτομερέστατη πρόταση για τη συμπαραγωγή τυφεκίων Καλάσνικοφ, η οποία προβλέπει τα πάντα. Και βέβαια αναμένει την ελληνική απάντηση! Η οποία πρέπει να δοθεί σύντομα και σαφέστατα καταφατικά, παραμερίζοντας όλα τα δύσκολα…
 Ποια είναι αυτά;.......... Περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται