Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ψαλίδι 50% στα επιτόκια «κόκκινων» καρτών

Στο 50% ρίχνουν τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες και παράλληλα προσφέρουν περισσότερες και... μικρότερες δόσεις μέσα από σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 7 δισ. ευρώ.

Μάλιστα πλέον οι «κόκκινες» πιστωτικές ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί η μετατροπή της οφειλής σε δάνειο.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank «κουρεύει» στο μισό το επιτόκιο των πιστωτικών της καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, χωρίς να χρειάζεται η οφειλή της κάρτας να μεταφερθεί σε νέο δάνειο.

Το νέο επιτόκιο «κλειδώνει» στο 11% -από το 20%- και αυτό σημαίνει ότι η μηνιαία δόση μειώνεται σχεδόν στο μισό, ενώ η κάρτα φεύγει από την «κόκκινη» περιοχή και ο κάτοχος καθίσταται ενήμερος. Διευκρινίζεται ότι η πιστωτική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μέχρι την πλήρη εξόφληση του υπολοίπου. Το κέρδος για τον πελάτη είναι ότι η δόση είναι χαμηλή, π.χ. αν η οφειλή είναι 2.000 ευρώ, η δόση είναι γύρω στα 38-40 ευρώ τον μήνα. Η ίδια κάρτα -χωρίς τη ρύθμιση- έχει ελάχιστη καταβολή 300 ευρώ, καθώς στη μηνιαία δόση υπολογίζεται και το σύνολο των ληξιπρόθεσμων. Ενώ ακόμα και στην περίπτωση που εξοφληθεί το σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής, η δόση είναι στα 75 με 80 ευρώ τον μήνα.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα ρυθμίζει όλες τις κάρτες...........
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται