Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση Μνήμης για τους άταφους Ήρωες του Έπους του 1940

Για όσους μπορούν και επιθυμούν να παρευρεθούν.

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ  ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940
 
Σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα:
«Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940»,  Αφιέρωμα στην Ερμιόνη Μπρίγκου «Μάνα των πεσόντων».
 
   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2 & Βασιλίσσης Σοφίας, Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός).
 Πρόκειται για  ένα βιβλίο  ιστορικού, εθνικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου. Με το βιβλίο αυτό, όπως και με το προ οκταετίας εκδοθέν «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν», συνεχίζεται η προσπάθεια:
- Να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό, ότι οι 7976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου κατά το Έπος 1940 -41, παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους. 
- Να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να συμβάλλουν όλοι στην αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής, θρησκευτικής και εθιμικής εκκρεμότητας
- Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις των ελληνικών αρχών προς την αλβανική πλευρά για να υλοποιηθεί η Συμφωνία που υπεγράφη προ εξαετίας για την περισυλλογή των οστών και την απόθεση στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.
 
    Το Β’ μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στην Ερμιόνη Μπρίγκου, στην κυρά της Χιμάρας, την «Μάνα των Πεσόντων»,  η οποία έχει στην αυλή της έξι τάφους πεσόντων και η οικογένεια της υπέστη διωγμούς και βασανιστήρια, γιατί δεν αποκάλυπτε το «μυστικό» τους, στις αλβανικές αρχές. 
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:......... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται