Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Τριπλό σοκ για όρια συνταξιοδότησης, ύψος συντάξεων και ελλειμματικά Tαμεία

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ύψος συντάξεων, δυνατότητες κάλυψης ελλειμμάτων των Ταμείων και  πρόσβασης στο ασφαλιστικό σύστημα σαρώνονται από το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Αυξάνονται αναδρομικά από την 19η Αυγούστου του 2015 τα όρια συνταξιοδότησης μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022, επιβάλλεται πρόστιμο επιπλέον 10% σε όσους επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από ο,τι προβλέπουν τα νέα όρια, ενώ καταργείται η δυνατότητα των ελλειμματικών ταμείων να προσφύγουν στον "κουμπαρά" του Ασφαλιστικού, το Α.Κ.Α.ΓΕ. για να κλείσουν τις "τρύπες" τους.
Νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
Τα πάνω – κάτω φέρνει το πολυνομοσχέδιο στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Συγκεκριμένα,  προβλέπεται ότι  οι διατάξεις  περί αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης έως το 2022, του προστίμου  10% για όσους βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα από τα προβλεπόμενα όρια  δεν έχουν εφαρμογή για όσους κατά την 19 Αυγούστου 2015  έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας που αποτελούν, κατά περίπτωση, προϋπόθεση για την άμεση καταβολή ακέραιας της σύνταξής τους, όπως αυτά ισχύουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία.
Το δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης των προσώπων αυτών δεν θίγεται και μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε.
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 καταργείται.......... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται