Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων και ε.ε. Στελεχών Ε.Δ. & Σ.Α.

Η Ε.Α.Α.Σ. με σύσσωμο το Δ.Σ. και χιλιάδες Μέλη της συμμετείχε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Στελεχών Ε.Δ. & Σ.Α.  που έλαβε χώρα την 20η Νοε 2015 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία που ακολούθησε προς την Πλατεία Συντάγματος.
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων των Αποστράτων κατόπιν των πρωτοβουλιών -ενεργειών των 3 Ενώσεων Αποστράτων Στρατού –Ναυτικού –Αεροπορίας και των ομοσπονδιών -φορέων αποστράτων των Ε.Δ. και των Σ.Α. που το απαρτίζουν.
Εκφράστηκε η οργή και αγανάκτηση για την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, η αγωνία για τη διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας, τις περικοπές στην "Άμυνα -Ασφάλεια" της χώρας, τα αιτήματα για τη συμμόρφωση της Δημόσιας  Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις, την εναντίωση σε οποιαδήποτε άλλα αφαίμαξη σε  μισθούς-συντάξεις ΟΧΙ άλλες περικοπές, την πλήρη αντίθεση στα αντισυνταγματικά ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 60 - 55 ). 
Η μεγαλειώδη συγκέντρωση ξεκίνησε από την Πλατεία Κλαυθμώνος όπου έδωσαν δυναμικό παρών  χιλιάδες συμμετέχοντες και εκφωνήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί (δείτε εδώ το χαιρετισμό του Προέδρου Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.) ενώ κατόπιν αναγνώσθηκε το ΨΗΦΙΣΜΑ (δείτε το εδώ) το οποίο επικυρώθηκε δια βοής.
Στη συνέχεια έγινε πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου με παλμό βροντοφωνάξαμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και στείλαμε τα μηνύματά μας προς όλες τις κατευθύνσεις. 
Το ψήφισμα της διαμαρτυρίας επιδόθηκε από 2 επιτροπές στη Βουλή (όπου συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς και στο Υπουργείο των Οικονομικών (όπου συμμετείχε το Μέλος του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.  Ανχης ε.α. Παντελής Κράγκαρης).
Τέλος μετά την επίδοση του ψηφίσματος, τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή για τους συναδέλφους που έχουν πέσει στο βωμό του καθήκοντος και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκλεισε  ψάλλοντας όλοι μαζί  τον Εθνικό Ύμνο. 
Πατήστε εδώ για το άρθρο και φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται