Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Dridex Malware: Πώς να μην γίνεται το επόμενο θύμα του κακόβουλου λογισμικού

Ο πόλεμος που διεξάγεται μέσω διαδικτύου ειναι καθημερινός. Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση της Δίωξης Hλεκτρονικού Εγκλήματος για να δείτε πώς να μην είστε εσείς το επόμενο θύμα του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες εξειδικευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που περιλαμβάνουν κακόβουλο επισυναπτόμενο αρχείο (συνήθως της μορφής .doc, .xls, .pdf), το οποίο περιέχει μακροεντολή (macro).

Συγκεκριμένα, το επισυναπτόμενο αρχείο φέρεται να είναι τιμολόγιο ή άλλου τύπου λογιστικό έγγραφο.............. Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται