Κυριακή 24 Απριλίου 2016

20 «μαχαιριές» σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Μεγάλες απώλειες για στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Στο όνομα της «ισονομίας», η κυβέρνηση ισοπεδώνει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χρόνων και δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων συνταξιούχων, καθώς επτά στους δέκα ασφαλισμένους και συνταξιούχους πλήττονται από τις διατάξεις του προτεινόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι νέοι συνταξιούχοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, διευθυντές ΕΣΥ, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, αγρότες, δικαιούχοι συντάξεων αναπηρίας και χηρείας, δημοσιογράφοι, αγρότες και ναυτικοί, αλλά και οι συνταξιούχοι που αναγκάζονται να εργάζονται, ανήκουν στις κατηγορίες όσων πλήττονται περισσότερο.

Παράλληλα, η αύξηση των εισφορών θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις μισθών σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, τόσο μισθωτούς όσο και εργαζομένους με «μπλοκάκια», ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Στην ουσία, «κερδισμένοι» είναι μόνον όσοι έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και θα λάβουν μια σχετικά ικανοποιητική σύνταξη σε σύγκριση με εκείνους που με πολλά χρόνια δουλειάς και ικανοποιητικό συντάξιμο μισθό θα λάβουν... επίδομα αντί σύνταξης, καθώς και όσοι προλάβουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου (οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με το παλαιό σύστημα).

Με το νέο νομοσχέδιο επέρχεται η 12η μείωση συντάξεων από το 2010 έως σήμερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η έκπτωση που παρέχεται στους ελεύθερους επαγγελματίες συνιστά «ασφαλιστική οφειλή», η οποία θα πρέπει να εξοφληθεί έως τη συνταξιοδότηση.

Η «Αγορά» κατέγραψε τις 20 μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων που πλήττονται περισσότερο:............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται