Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Φορολογικές Δηλώσεις 2016: Πλήρης οδηγός για συμπλήρωση τους

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με το τύπο, το περιεχόμενο των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3 και τις απαραίτητες οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015.

Η απόφαση δίνει πλήρεις οδηγίες σε λογιστές και φορολογούμενους προκειμένου να συμπληρώσουν σωστά τη φορολογική τους δήλωση και να γλιτώσουν φόρους. Πρέπει να προσεχθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί για τα εισοδήματα και από ποιες πηγές προέρχονται αυτά. Υπενθυμίζεται ότι το Taxis άνοιξε και ήδη εκατοντάδες έσπευσαν να κάνουν τη δήλωσή τους. Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα διαρκέσει πάνω από τρεις μήνες, έως τα τέλη Ιουνίου ενώ οι δόσεις πληρωμής του φόρου θα είναι τριμηνιαίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος δεν θα κατατεθούν οι αποδείξεις δαπανών. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έγκαιρη επικοινωνία των φορολογουμένων και των λογιστών φοροτεχνικών κατά τη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι παραπάνω από αναγκαία. Καλούμε όλους να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις στην εκπλήρωση της φορολογικής τους υποχρέωσης, ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο της μαζικής συγκέντρωσης δηλώσεων προς υποβολή την τελευταία στιγμή, η οποία εξάλλου δυσχεραίνει υπέρμετρα και το έργο των λογιστών φοροτεχνικών. Από την πλευρά του, το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ομαλή ροή και εξέλιξη της διαδικασίας».

Η απόφαση

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ΠΟΛ.1041/2016 Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2015, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή (Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2015, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή) Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος ΠΟΛ 1041/2016 (ΦΕΚ Β' 926/05-04-2016):.......... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται