Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Στο στόχαστρο της εφορίας μισθωτοί, συνταξιούχοι, ακίνητα και ΙΧ

Βαρύ πακέτο φόρων 3,6 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές. Τα μέτρα κατανέμονται ισόποσα από την άμεση και έμμεση φορολογία και θα εφαρμοστούν σταδιακά στην τριετία 2016 - 2018 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Πάντως η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» ορισμένα από τα μέτρα να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθούν, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα στο δημοσιονομικό πεδίο και υπάρξει αύξηση εσόδων.
Σε κάθε περίπτωση ο λογαριασμός, σύμφωνα με την Ημερησία, είναι βαρύς για τα νοικοκυριά, σε μια περίοδο που έχει εξαντληθεί η φοροδοτική τους ικανότητα μετά από έξι χρόνιαε απανωτών «χτυπημάτων» με αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους και περικοπές στις αποδοχές τους.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα περισσότερα μέτρα του πακέτου θα εφαρμοστούν στη διετία 2016 - 2017, ενώ για το 2018 η κυβέρνηση αφήνει λιγότερα μέτρα, με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκης να δηλώνει ότι οι αλλαγές στους έμμεσους φόρους θα εφαρμοστούν το 2018.
Οι πρώτοι που θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με την νέα φοροκαταιγίδα είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων,............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται