Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ισχύς του Δελτίου Ταυτότητας και της κάρτας μέλους της Ε.Α.Α.Σ. ως δελτία εισόδου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Β ΚΛΑΔΟΣ/ΔΝΣΗ Β1
Τμήμα Ισότητας & Μέριμνας
Αθήνα 19 Ιουλίου 2016

Σε απάντηση (β) σχετικού, που αφορά σε αίτημα των ε.α. στελεχών-μελών της Ε.Α.Α.Σ. να εισέρχονται ελεύθερα, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη των οικογενειών τους, στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις -εκμεταλλεύσεις των Ε.Δ. (ΕΚΕΜΣ-ΠΟΝ-ΣΕΠΑ-Λέσχες-Πρατήρια-Μουσεία-ΛΑΕΔ) με την επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας, ως Δελτίου Εισόδου για τις ανωτέρω εγκαταστάσεις, αναφέρονται τα ακόλουθα:
α. Τα ε.α. μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και οι οικογένειές τους, δύναται να εισέρχονται μόνο στις Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις-Εκμεταλλεύσεις των τριών κλάδων των Ε.Δ. που λειτουργούν αυτόνομα και εκτός στρατοπέδων.
β. Η διαδικασία και το δικαίωμα εισόδου των ε.α. μελών της Ε.Α.Α.Σ. είναι όμοια με των ε.ε. στελεχών, ήτοι με την επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας (στρατιωτικής για τους ε.ε., ταυτότητα αποστράτων για τους ε.α.) και Ατομικής Κάρτας Εισόδου για τα μέλη των οικογενειών τους.

2. Για τα δε Παραθεριστικά Κέντρα, σύμφωνα με το (η) σχετικό, έχει επιτραπεί η δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων (όχι παραθερισμού) και ελεύθερης εισόδου των ε.α. στελεχών, που έχουν το σχετικό δικαίωμα, σε όλα τα Κέντρα Παραθερισμού των ΕΔ (πλην Νομού Αττικής) και εφόσον στην συγκεκριμένη περιφέρεια δεν υφίσταται Παραθεριστικό Κέντρο του Κλάδου τους. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες ή τους περιορισμούς χρήσης των θερέτρων, κατά τις περιόδους αιχμής, ρυθμίζονται, όποτε απαιτηθεί με διαταγές των οικείων Κλάδων. Η διαδικασία εισόδου είναι ανάλογη με αυτή όπως ισχύει στις λοιπές Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις-Εκμεταλλεύσεις.
 
Αρχιπλοίαρχος Γ. Πελεκανάκης ΠΝ

Διυθυντής Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται