Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ένα άγνωστο, στους πολλούς, ιστορικό ντοκουμέντο. Πότε και γιατί πάρθηκε η απόφαση να ταχθεί η Ελλάδα στις δυνάμεις που ήταν αντίθετες με τον Ιταλογερμανικό άξονα, στον πόλεμο του ’40.

Δύο ημέρες μετά το ΟΧΙ, που είπε στους Ιταλούς ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς κάλεσε τους ιδιοκτήτες και τους αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου (στις 30 Οκτωβρίου 1940), στο Γενικό Στρατηγείο που ήταν στο Ξενοδοχείο ΜΕΓ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ και τους μίλησε ξεκάθαρα.
Η ομιλία – ντοκουμέντο διασώθηκε και περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τίτλο «Ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940-1941», έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.
Αν έχετε -και πρέπει να έχετε- την διάθεση να διαθέσετε 10 λεπτά από το χρόνο σας θα μάθετε πως η απόφαση για το ΟΧΙ ήταν παρμένη από μηνών (και γι’ αυτό η Ελλάδα βρέθηκε έτοιμη για πόλεμο). Θα μάθετε ακόμη πως ο Μεταξάς είχε δει την τελική ήττα των Γερμανοϊταλικού άξονα και γι’ αυτό έθεσε την Ελλάδα στο στρατόπεδο των τελικών νικητών (εξασφαλίζοντας ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση και ένωση της Δωδεκανήσου –και όχι μόνον). Ότι προσπάθησε να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο αυτό και πως απέτρεψε την τριχοτόμηση του Ελλαδικού κράτους, αρνούμενος την εθελοδουλεία που του πρότειναν.
Θα δείτε ακόμη τη διαφορά του Ηγέτη από τους πρωθυπουργούς του σήμερα και την πίστη που τον κατείχε για τη θέληση του Λαού των Ελλήνων να είναι ιστορικά υπερήφανος και δοξασμένος. 
Αν πάλι δεν έχετε διάθεση να κερδίσετε ιστορική γνώση και λαμπερή αλήθεια, διαθέτοντας χρόνο 10 μόνον λεπτών, τότε διαβάστε μέσα σε ένα λεπτό όσες  -λίγες- φράσεις έχουν τονιστεί με μαύρα γράμματα. Θα πάρετε έτσι μια εικόνα της πραγματικότητας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ........... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται