Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Διχογνωμίες στους Τσάμηδες

Προτού κοπάσει ο θόρυβος από τα γεγονότα με τις επικείμενες κατεδαφίσεις κατοικιών ομογενών στη Χειμάρρα και τον πόλεμο των ανακοινώσεων Αθήνας και Τιράνων, ο οποίος ακολούθησε την απόφαση των αλβανικών αρχών, καθώς και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, μια νέα «τορπίλη», αυτή τη φορά από τους Τσάμηδες, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις όποιες προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιχειρηθούν. 
Σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών, που από ελληνικής πλευράς εξελήφθησαν ως προκλήσεις (θορυβώδεις συγκεντρώσεις κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, ανθελληνική ρητορική με αφορμή δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου κ. Χαν, κ.ά.), οργανωμένοι Τσάμηδες στην Ευρώπη ανακήρυξαν την «ανεξάρτητη Τσαμουριά» και ανακοίνωσαν τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης με έδρα το Κόσοβο!
 
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Τιράνων, αλλά και κάποιων του Κοσόβου, η απόφαση ελήφθη από τον «Δημοκρατικό Σύλλογο Τσαμερία», που εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας και φέρεται να πρωτοστατεί στην προβολή του «τσάμικου ζητήματος» ανά την Ευρώπη με καταθέσεις φακέλων σε διεθνή φόρα και προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια.
 
Η εξαγγελία προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος των Τσάμηδων PDIU κ. Σπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του πολιτικού φορέα του οποίου ηγείται, δηλώνοντας πως πρόκειται για «πρόκληση, που πάει πίσω την υπόθεση της Τσαμουριάς» και υποστηρίζοντας............ Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται