Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Προσυμπληρωμένες στις δηλώσεις του 2018 οι δαπάνες με κάρτα για το αφορολόγητο

Προσυμπληρωμένες θα είναι στις δηλώσεις της επόμενης χρονιάς οι δαπάνες που θα έχουν πραγματοποιήσει το 2017 οι φορολογούμενοι με την κάρτα τους.
Με τις συγκεκριμένες δαπάνες οι φορολογούμενοι από εφέτος κτίζουν το αφορολόγητο όριο και κερδίζουν έκπτωση έως και 1.900 ευρώ.

Η νέα εφαρμογή
Στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν την εφαρμογή που θα επιτρέψει την προσυμπλήρωση των σχετικών δεδομένων στη δήλωση του φορολογούμενου.
Όπως συμβαίνει και με τους τόκους των καταθέσεων, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο φορολογούμενος που υποβάλλει δήλωση, είναι να συμφωνήσει με το ποσό που αναγράφεται στο Taxis.
Στην περίπτωση που δεν συμφωνεί, θα συμπληρώσει το σωστό νούμερο και στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία.

Το πέναλτι
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να βλέπει στο Taxis τις δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει με την κάρτα, ώστε να ξέρει πόσες πρέπει ακόμη να πραγματοποιήσει με ηλεκτρονικό τρόπο για να γλυτώσει το πρόστιμο.
Το πέναλτι για τη μη συγκέντρωση των απαραίτητων αποδείξεων, ανέρχεται σε 22% επί της αξίας των δαπανών που δεν πραγματοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν φέτος δαπάνες με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα ύψους:
- 10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
- 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το εισόδημα ανέρχεται σε 10.001 έως και 30.000 ευρώ, και........... Διαβάστε περισσότερα
-


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται