Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησαν οι πρώτες αναδιαρθρώσεις στο ΓΕΣ με μετακινήσεις Διευθύνσεων του Επιτελείου

 Αφορά τα έξι Όπλα του Στρατού Ξηράς: Πεζικό, Πυροβολικό, Ιππικό-Τεθωρακισμένα, Μηχανικό, Διαβι­βάσεις και Αεροπο­ρία Στρατού.
 Αλλαγές στο Πεντάγωνο.

Ολοκληρώθηκε την περα­σμένη Παρασκευή η πρώ­τη φάση της αναδιοργανώσεως του Επιτελείου του ΓΕΣ, η οποία προς το πα­ρόν δεν αφορά κλείσιμο στρατοπέδων, ενοποιήσεις μονά­δων ή αναστολή της λειτουργίας άλ­λων, αλλά τη σε γενικές γραμμές ορ­γάνωση του ίδιου του ΓΕΣ και των επιμέρους Διευθύνσεών του.

Μια αναδιοργάνωση που τώρα επικεντρώνεται στην απομάκρυν­ση των Διευθύνσεων των Όπλων του Στρατού Ξηράς από το κτίριο του ΓΕΣ στο στρατόπεδο «Παπάγου», όπου βρίσκονταν έως τώρα, και στη μετακίνησή τους σε χώρους και στρατόπεδα εκτός Αθηνών, όπου εδρεύουν οι σχολές του κάθε Όπλου, καθώς και χώροι εκπαιδεύσεως. Στόχος, να γίνει μια -ας την ονομάσουμε- εφαρμογή του τετράπτυχου «πρόταση - υλοποίηση - συ­μπεράσματα - διορθώσεις».

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη μετεγκαταστα­θεί από το κτίριο του ΓΕΣ οι εξής Δι­ευθύνσεις:

 Η Διεύθυνση Διαβιβάσεων στο στρατόπεδο της Σχολής Διαβιβάσε­ων, στο Χαϊδάρι Αττικής.

 Η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων στο στρατόπεδο της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, στον Ασπρόπυργο Ατ­τικής.

 Η Διεύθυνση Πυροβολικού στο στρατόπεδο της Σχολής Πυροβολι­κού στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής.

Οι προαναφερθείσες Διευθύνσεις, επειδή είναι ουσιαστικώς εντός Αττικής, έχουν ήδη μετακινηθεί, αφού για τα στελέχη τους αυτή η μετεγκα­τάσταση δεν θεωρείται «μετάθεση». Αντιθέτως, η Διεύθυνση Πεζικού και η Διεύθυνση Μηχανικού............. Διαβάστε περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται