Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πώς θα υπολογίζονται οι συντάξεις στο Δημόσιο και στα ειδικά μισθολόγια (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Ερμηνευτική εγκύκλιο εξέδωσε στις 31/03/2017 το ΥΠΟΙΚ με θέμα: «Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2α του άρθρου 8 του ν. 4387/2016 (A 85). Προσδιορισμός συντάξιμων αποδοχών και σχετικών κρατήσεων δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων»

Τη διάκριση των δημοσίων υπαλλήλων σε δυο κατηγορίες -παλαιούς πριν από το 1993 και ασφαλισμένους μετά το 1993- σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών τους προβλέπει η νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και των μετακλητών, τους αμειβόμενους με τα ειδικά μισθολόγια, τους κληρικούς, καθώς και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ α’ και β' βαθμού.

Επίσης, η εγκύκλιος αφορά όσους από 1/1/2017 υπηρετούν ή προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, καθώς και δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής με το Δημόσιο. Επισημαίνεται ότι για τους υπαλλήλους (περιλαμβανομένων και των μετακλητών υπαλλήλων) που υπηρετούν ή προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), ως συντάξιμες αποδοχές νοούνται οι πάσης φύσεως αποδοχές, με εξαίρεση τις κοινωνικού χαρακτήρα έκτακτες παροχές λόγω γάμου, γεννήσεως τέκνων, θανάτου και βαριάς αναπηρίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπoλογισμό του ανταποδοτικού μέρους σύνταξης κύριας ασφάλισης,............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται