Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

‘’Μαύρη’’ διαμαρτυρία επιβίωσης ετοιμάζεται για τις συντάξεις χηρείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης» ετοιμάζει ο σύλλογος Α.ΞΙ.Α στις 30 Μαΐου 2017 στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μετά το νόμο που καταργεί τις συντάξεις χηρείας. Η απόφαση πάρθηκε μετά τη σύσκεψη 31 φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει χώρα και πορεία προς τη Βουλή όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα εναντίον του άρθρου 12 του ν.4387/2016 με το οποίο για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία καταργείται σύνταξη, αυτή της Σύνταξης Χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια. 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν κάτι μαύρο. Ένα πουκάμισο, ένα μαντήλι, ένα περιβραχιόνιο, μία γραβάτα, μια σημαία… Χαιρετισμό θα δώσουν ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, εκ μέρους των φορέων των ΕΔ και των ΣΑ ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου των ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ Αντχος ε.α. κ. Περβαινάς Σπύρος, εκ μέρους λοιπών φορέων ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γιώργος και βουλευτές κομμάτων που θα καλέσει ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α., εφόσον το επιθυμούν. 

Ο σύλλογος όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του προσκαλεί συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και φορείς που τους εκπροσωπούν να συμμετάσχουν ενεργά στην εν λόγω συγκέντρωση, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους προς τις οικογένειες μας και την εναντίωσή τους στη δημιουργία ενός ακόμη κοινωνικού προβλήματος που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα.


(Πηγή:apostolospapaparisis.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται