Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Τι θα γίνει τελικά με τις επιστροφές χρημάτων στους συνταξιούχους

Συντάξεις ψαλιδισμένες και με παράνομες κρατήσεις έπαιρναν για χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που εκτός όλων των άλλων έχαναν κάθε μήνα και ένα ποσό το οποίο πήγαινε υπέρ ΕΟΠΥΥ αλλά με λάθος υπολογισμό. Έτσι πλέον δικαιούνται επιστροφές ως και 3.000 ευρώ ανάλογα με το ποσό της σύνταξης.

Συντάξεις αυτή τη φορά η ατζέντα των δανειστών δεν περιελάμβανε. Εμμέσως όμως οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά και το πλεόνασμα αφορούσε άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Όλα φάνηκε, σε αυτή τη φάση, να πηγαίνουν καλά με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών. Είδαν ότι οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου πήγαν καλά και έτσι η υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρώ για επιπλέον πληρωμές θα ξεκλειδώσει.

Αυτό εμμέσως αφορά και τους συνταξιούχους καθώς σε συνδυασμό με το υπερπλεόνασμα το οποίο η κυβέρνηση θέλει να μοιράσει στους οικονομικά αδύναμους, ανοίγει τον δρόμο για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που έχασαν χρήματα.

Αν και ως τώρα η κυβέρνηση έκανε λόγο για υπερπλεόνασμα ενός δισεκατομμυρίου το οποίο θα πήγαινε στο κοινωνικό μέρισμα υπέρ των αδυνάτων πλέον το ποσό φαίνεται ότι ψαλιδίζεται κάπως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πάνω από 800 εκατομμύρια, ωστόσο προς το παρόν δεν φτάνει το ένα δισ. ευρώ.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει....... Διαβάστε περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται