Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Απευθύνομαι σε σας προς οικονομική στήριξή μου για τους παρακάτω λόγους:
Η σύζυγός μου έχει κριθεί ανάπηρη με ποσοστό αναπηρίας 67% από την Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ Αλεξ/πολης και είναι αποκλειστική κυρία ενός οικοπέδου μετά παλαιού κτίσματος εντός αυτού, που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό μας στοιχείο. Αυτό το σπίτι που ήταν μη κατοικήσιμο αποφάσισα να επισκευάσω με τα χρήματα από το δικό μου εφάπαξ για να εγκατασταθεί η οικογένειά μου. Αποφάσισα να εκτελέσω ο ίδιος την εργασία που μπορούσα στα πλαίσια περιορισμού της δαπάνης μου και να αναθέσω τις υπόλοιπες εργασίες, που δεν γνώριζα να εκτελέσω ο ίδιος, σε εργολάβο, αναλαμβάνοντας το κόστος τους. Ανέθεσα στο τέλος του 2014 σε εργολάβο έπειτα από συμφωνία μαζί του, εργασίες επισκευής στέγης, βαψίματος εσωτερικά και εξωτερικά της οικίας. Αυτός ήταν ο υπεύθυνος για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο έργο και για την άδεια που θα εξέδιδε, αφού αυτός επέλεγε το προσωπικό και μεταξύ αυτών έναν αλλοδαπό (τα ονόματα στη διάθεση της εφημερίδα), με βάση τις γνώσεις του καθενός και την εμπειρία του για την κάθε εργασία, τον κατάλληλο χρόνο έναρξης της εργασίας αφού λάμβανε υπ' όψιν του τις καθημερινές αλλαγές λόγω της εποχής στις κλιματολογικές συνθήκες, ώστε να εξασφαλισθεί η αρτιότητα του έργου και η προστασία των εργαζομένων. Δυστυχώς κατά την εργασία αντικατάστασης των κεραμιδιών στη σκεπή έπεσε ο αλλοδαπός που εκτελούσε την εργασία και σκοτώθηκε.
Με αφορμή την άσκηση αγωγής για είσπραξη αποζημίωσης από την σύζυγο του θανόντα που ενεργούσε τόσον για την ίδια ατομικά όσο και ως εκπρόσωπος και για λογαριασμό των ανηλίκων παιδιών της, εκδόθηκε η υπ αριθ. 243/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης που επεδίκασε 50.000 € ως αποζημίωση για καθένα εκ των δικαιούχων, δηλαδή συνολικά 150.000 ευρώ πλέον τόκων από την επίδοση της αγωγής και η απόφαση αυτή είναι προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 30.000 €, το οποίο ποσό δεν υφίσταται εις χείρας εμού και της συζύγου μου προς καταβολή, ούτε κατά ένα μέρος και έτσι υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου δηλαδή της κύριας κατοικίας ημών και των δύο ανήλικων παιδιών μας.
Για τον λόγο αυτό και ζητώ να με συνδράμετε οικονομικά, ώστε να ανταποκριθώ στην καταβολή αρχικά του προσωρινά εκτελεστού ποσού που είναι άμεσα καταβλητέο, γιατί βρίσκομαι προς οικονομικού και ψυχολογικού αδιεξόδου.
Και η ελάχιστη βοήθεια θα είναι για εμάς μια σημαντική ανακούφιση. 
 
Ο λογαριασμός μας στην 
τράπεζα Πειραιώς είναι:
GR63001719150006915130030548
 
Tα όνομα του συναδέλφου 
και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 
στη διάθεση της ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται