Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Στο τέλος Οκτωβρίου η φορο-λοταρία (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ)

Τα οχτώ SOS για τη φορο-λοταρία

Στο τέλος Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη κλήρωση της λοταρίας των αποδείξεων με χρήση πλαστικού χρήματος. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση που έχει ήδη ετοιμαστεί και για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι θα αποκτήσουν μια διαφορετική σχέση με την Εφορία. Την προσδοκία κέρδους από τη συμμετοχή τους σε ένα... τυχερό παιχνίδι. Μόνη προϋπόθεση για την συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι είναι να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο για τις συναλλαγές τους την πιστωτική ή τη χρεωστική τους κάρτα.

Το Capital.gr παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό για το πώς και το πότε της φορολοταρίας προκειμένου οι φορολογούμενοι να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να είναι μεταξύ των τυχερών που θα έχουν μια έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση:

1. Δικαίωμα συμμετοχής στη φορολοταρία έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή πραγματοποιούν πληρωμές για τις συναλλαγές τους μέσω των δικτύων ιντερνετικής τραπεζικής (web banking). Η χρήση της κάρτας καθώς και η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω μεταφορών ποσών στον επαγγελματικό λογαριασμό του εμπόρου ή του καταστήματος είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στις κληρώσεις.

2. Για κάθε συναλλαγή που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικό τρόπο θα λαμβάνουν έναν αριθμό ηλεκτρονικών λαχνών, δηλαδή συγκεκριμένους κωδικούς λαχνών. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει αποφασίσει να δώσει μεγαλύτερα κίνητρα για τη χρήση των καρτών για την πληρωμή μικροποσών, διότι, όπως σημειώνουν στο ΥΠΟΙΚ, για τα μεγαλύτερα ποσά η χρήση ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής είναι πολύ διαδεδομένη (π.χ. αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών). Έτσι, βάσει μιας κλίμακας θα δίνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός λαχνών με βάση την αξία κάθε συναλλαγής. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος αγοράσει από ένα κατάστημα με κάρτα προϊόντα αξίας έως 10 ευρώ θα λαμβάνει 10 λαχνούς. Αν αγοράσει προϊόντα αξίας 20 ευρώ θα λαμβάνει 15 και όσο αυξάνει η αξία της συναλλαγής τόσο θα μειώνεται αναλογικά ο αριθμός των ηλεκτρονικών λαχνών που θα του πιστώνεται.

3. Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όλα τα στοιχεία με τις ηλεκτρονικές πληρωμές που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι κατά τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική κλήρωση. Η πρώτη κλήρωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο τέλος Οκτωβρίου με βάση τα στοιχεία των ηλεκτρονικών πληρωμών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο.

4. Κάθε μήνα θα μοιράζεται στους φορολογούμενους το ποσό..... Διαβάστε πειρισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται