Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ Μ.Τ.Σ. ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΛΟΓΩ ΧΗΡΕΙΑΣ

                                                                                                         Αθήνα 10 ΙΑΝ. 2018
ΑΠΟΦΑΣΗ  Μ.Τ.Σ. ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΛΟΓΩ ΧΗΡΕΙΑΣ
 Ανακοινώνουμε στα μέλη μας ότι κατόπιν πρότασης του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. προς το Δ.Σ. /Μ.Τ.Σ., στο οποίο  η Ένωση εκπροσωπείται από το Πρόεδρο της, ελήφθη η παρακάτω
                                              ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  για πρόταση απονομή μερίσματος  σε δικαιούχους λόγω χηρείας:
<< α. Την υποβολή πρότασης στη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ μέσω του ΓΕΣ/ΔΟΙ για την αντικατάσταση της παρ. 1 του άρθρου 1 του Νόμου 1105/1980 (Α΄299),  όπως ισχύει μετά την τροποποίηση της από τη παρ. 1 του άρθρου 43 του Ν.3943/2011 (Α΄ 66) ως εξής:
         « Δικαιούχοι μερίσματος τυγχάνουν οι κατά τις ισχύουσες διατάξεις και τας τιούτας του παρόντος μέτοχοι του Ταμείου, εφ΄όσον ήθελον δικαιωθή στρατιωτικής συντάξεως. Μετά τον θάνατον τούτον δικαιούχοι μερίσματος καθίστανται οι οικογένειαι αυτών,  ίδιαι  ή πατρικαί, εφ΄όσον  έτυχον συντάξεως δια τον θανόντα. Το μέρισμα της χηρεύουσας οικογένειας του κυρίως ασφαλισμένου ( μερισματούχου ή μετόχου) συνίσταται σε ποσοστό του μερίσματος, ίσο με το ποσοστό της κυρίας σύνταξης που της κανονίζεται και καταβάλλεται από το συνταξιοδοτικό φορέα του κυρίως ασφαλισμένου, ανεξάρτητα από το χρόνο απονομής του που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 70% του μερίσματος του κυρίως ασφαλισμένου μερισματούχου. Οι εισφορές και το ύψος του προβλεπομένου στην Κοινή Απόφαση 2412/φ951/360/43147/17-1-1984 των  Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών ( ΦΕΚ Β΄ 74) βοηθήματος για τη δημιουργία οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας, στις περιπτώσεις  των ορφανικών οικογενειών, εξακολουθούν να υπολογίζονται με βάση το πλήρες μέρισμα του αποβιώσαντος  κυρίως ασφαλισμένου του Ταμείου.
     β. Επιπλέον  να συμπεριληφθεί διάταξη με τη πρόβλεψη συνέχισης καταβολής του μερίσματος στις ορφανικές οικογένειες κατά το διάστημα που διακόπτεται η καταβολή της κυρίας σύνταξης.
       γ. Η διατήρηση των λοιπών άρθρων ως έχουν.
        δ. Την εξουσιοδότηση του Γενικού Δντή  του Ταμείου για την υλοποίηση του παρόντος. >>
Το Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ. ευχαριστεί το Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ. Ταξχο ε.α. κ. Κουτσογιαννόπουλο Χρήστο, το Γενικό Δντή του Ταμείου Ταξχο κ. Δημητριάδη Αθανάσιο  καθώς  και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την ομόφωνη απόφαση τους που πέρα από την απονομή δικαιοσύνης, δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο και το σεβασμό στα μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων, ανταποκρίνεται στο κύριο λόγο ύπαρξης και λειτουργίας του  ταμείου, δηλαδή την αρωγή και ανταποδοτικότητα στα μέλη του.
Η Ε.Α.Α.Σ. θα συνεχίσει να είναι αρωγός στα ευπαθή και ευάλωτα κοινωνικά μέλη της, ενώ θα καταβάλει κάθε περαιτέρω δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των πάγιων, δικαίων και διαχρονικών θεμάτων που μας απασχολούν ως κλάδο.
 Για το Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ.
Ο Πρόεδρος Αντγος ε.α.Ροζής Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται